Wedstrijdverslag HF MC P.D.B. T.D.V. Blauw

Wedstrijdverslag halve finale Meijerijcup PDB – TDV.
Zaterdag 28 mei 2016, te Beek en Donk.

Net als 2 weken geleden komt iedereen bij Bet Kolen aan met een gezonde spanning, hoewel sommigen wellicht een beetje zenuwen hebben, en veel te vroeg arriveren bij Betje, zelfs Sam is te vroeg, dat we dat nog kunnen meemaken.
Ook het team van de Brabantcup druppelt binnen voor hun halve finale thuis tegen Rijnmond. na de spelers van het Brabantcupteam succes te hebben gewenst vertrekken we naar Beek en Donk, waar we pas om half 1 binnen konden, derhalve is de starttijd uitgesteld naar half 2. Achter ons zal de andere halve finale van de Brabantcup gespeeld worden tussen PDB en een stel zeeeer luidruchtige druktemakers uit Zaandijk of Purmerend, bovenriviers spraakwatervolk dus, best irritant en arrogante mensen.
Bij de dames is Sylvia er niet (vakantie) en meldt Miranda last te hebben van een elleboogblessure, maar verder is iedereen aanwezig, nog nooit zo compleet geweest. (zelfs Davy met ingepakte enkel heeft zich speel-fit gestoomd.
De banen hebben de nieuwe letverlichtingen rondom het bord, blijkbaar hebben ze daar een goed budget voor dergelijke zaken, maar even wennen voor onze spelers.

De wedstrijd.
Singles:

1.William; heeft een moeilijke start, en kan moeilijk op gang komen. Verlies 3-0.
2.Patrick; speelt een zeer solide partij en (met een 180 score) wint eenvoudig met 1-3.
3.Samantha; ook zij speelt een strakke partij, met goede scores en goed finishen en wint eenvoudig met 1-3.

Tussenstand: 1-2, Dit geeft momenteel een goed gevoel.

4.J.P.: speelt een goede strakke partij en wint eenvoudig met 0-3.
5.Davey; treft een zware tegenstander die o.a. met 180 score de partij naar zich toetrekt; verlies 3-0.
6.Marjolein; na een zwakke start, loopt ze wel wat in, maar kan geen dubbels produceren, verlies 3-0.

Tussenstand 3-3, alles is nog mogelijk.

7.Sam; komt op 0-1 voorsprong, en mist de kans op 0-2, hierdoor komt tegenstander terug in de partij, en neemt het initiatief over van Sam; verlies 3-1.
8.Corley; heeft een sterke tegenstander, kan zich wel terug vechten in de wedstrijd, maar helaas niet om zetten naar winst; 3-1 verlies.
9.Melany; komt met 2-0 achter, knokt zich heel knap terug naar 2-2, en mist op millimeters de juiste (laatste) dubbel in de beslissende leg, helaas tegenstandster niet, 3-2 verlies.

Tussenstand: 6-3. Op dit moment moeten we even elkaar wakker schudden om niet te ver achter te lopen.

10.Leon; komt snel met 2-0 achter, knokt zich nog wel terug maar komt helaas niet verder dan 3-1 verlies.
11.Yves; heeft een hele sterke tegenstander en verliest met 3-0.
12.Kim in het begin lijkt het gelijk op te gaan, maar in de 3e leg neemt Kim definitief het initiatief in de partij en wint met 1-3.

Tussenstand 8-4

Koppels

13.Sam en Corley; gaat erg gelijk op tot aan 2-2, maar gooien helaas niet de beslissende dubbel, jammer maar helaas een verlies van 3-2.
14J.P. en Mark; hebben het zwaar in hun partij en verliezen ook met 3-0.
15.Samantha en Marjolein; in het begin wat problemen met de dubbels, maar door het goede score telkens een voorsprong houden. Samantha behoudt haar vorm van de singles, en Marjolein gooit gelukkig een stuk beter dan in haar singles, en de dames nemen een winst van 1-3 in ontvangst.

Tussenstand; 10-5.

16.Patrick en Gerbrand; hebben een goede start en komen snel voor met 0-2, echter vecht de tegenstander zich knap terug in de wedstrijd en nemen zij de partij over, helaas voor ons een verlies van 3-2.
17.John en Bart; spelen op zich een redelijke partij, maar kunnen het helaas niet omzetten in een winstpartij, verlies 3-1.
18.Melany en Kim; scores zijn constant beter dan de tegenstanders, echter kunnen zij de dubbels niet vinden, en verliezen derhalve met 3-0.

Tussenstand: 13-5.

19.William en Melany spelen een close partij, missen helaas de kansen op de 2-2, en verliezen derhalve met 3-1. Op dit moment is de stand 14-5 en is de TDV uitgeschakeld voor plaatsing van de finale Meijerij.
20. Leon en Kim; na 1-0 achter te hebben gestaan draaien zij de stand om naar een nette 1-3 winst.
21Davy en Bart; na 2x achter te hebben gestaan, in een spannende partij, kunnen zij door goed spel de stand uiteindelijk naar een 2-3 winst omzetten, goeie pot jongens.

Tussenstand: 14-7.

22.Samantha en John; spelen samen een zeer solide partij en leggen een uitstekende 1-3 winst op de mat.
23.Marjolein en Patrick; ook zij leggen een goede partij op de mat en ook zij kunnen dit vertalen in een 1-3 winst.
24. Yves en Corley; ondanks zeer goede scores kunnen ze in het begin niet de legs uitgooien, en komen derhalve achter met 2-0. Gelukkig kunnen zij met goed spel toch nog de partij naar zich toe trekken en dit om te zetten naar een 2-3 winst.

Tussenstand 14-10.

Viertallen

25.William, Bart, Mark en Gerbrand pakken de winst.
26. John, Davy, J.P. en Corley verliezen helaas.
27. Marjolein, Melany, Kim en Samantha kunnen helaas ook de laatste dubbel; niet vinden en verliezen.

Eindstand 16-11. Jammer maar helaas..

Voor het 3e jaar op rij weten wij niet verder te komen dan de halve finale. Met name onze captain Zoef (Remco) heeft het hier ontzettend moeilijk mee, maar wordt door zijn spelers opgevangen en er van overtuigd dat we het volgend jaar beter gaan doen.
Helaas wordt de sfeer nog erg verstoord door de andere wedstrijd alwaar het bijna op een knokpartij uitloopt, kennelijk kunnen ze boven de rivieren niet zo goed tegen verlies…….. (of wel Gerbrand)..
PDB wint ook die wedstrijd en wordt dus in de finale de tegenstander van TDV Brabantcup. Wij wensen onze spelers van TDV veel succes, hopelijk staan we volgend jaar met beide teams in de finale.

Samantha en ondergetekende pleiten er voor om volgend jaar een eigen Facebook pagina te openen voor dit Meijerijteam zodat dit soort verslagen hierop te zien kunnen zijn. Voorlopig staan deze verslagen op de site van de TDV en de Facebook pagina van dartteam Die Nie.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012311280204
Op naar het volgend seizoen met hopelijk meer suuk6.

Opgemaakt: de SUBporter; Willie (the Hawk) van Dijk.