Promotie & Degradatie regeling 23-24

Eredivisie (1 poule)

Nr. 1 Kampioen en naar NDB landelijke kampioenschappen
Nr. 11 en 12 degradatie naar 1e divisie

1e Divisie (2 poules)

Nr. 1 Kampioen en promoveert naar de erdivisie. Daarnaast mag de kampioen spelen om divisie kampioenschappen. De winnaar gaat naar NDB landelijke kampioenschappen.
Nr. 11 en 12 degradatie naar 2e divisie

2e Divisie (4 Poules)

Nr. 1 Kampioen en promoveert naar de 1e divisie. Daarnaast mag de kampioen spelen om divisie kampioenschappen. De winnaar gaat naar NDB landelijke kampioenschappen.
Nr. 11 en 12 degradatie naar 3e divisie

3e Divisie (3 Poules)

Nr. 1 Kampioen en promoveert naar de 2e divisie. Daarnaast mag de kampioen spelen om divisie kampioenschappen. De winnaar gaat naar NDB landelijke kampioenschappen.
Nr. 2 promoveert naar de 2e divisie
Nr. 11 en 12 degradatie naar 4e divisie

4e Divisie (2 Poules)

Nr. 1 Kampioen en promoveert naar de 3e divisie. Daarnaast mag de kampioen spelen om divisie kampioenschappen. De winnaar gaat naar NDB landelijke kampioenschappen.
Nr. 2 promoveert naar de 3e divisie

Daarnaast kan het zijn dat wanneer de inschrijvingen van het nieuwe seizoen verwerkt zijn, diverse teams o.b.v. de eindstand als nog doorschuiven naar een divisie hoger. Wanneer bij de eindstand teams evenveel wedstrijden als partij punten hebben (gemiddeld) en ook nog van belang is m.b.t. promotie en of degradatie zal een beslissingswedstrijd plaatsvinden.