Historie algemeen

Naam lidorganisatie Tilburgse Darts Vereniging
Datum oprichting 1982
Aantal leden Ongeveer 1450 – 1500
Historie Een vereniging die in 30 jaar tijd is uitgegroeid tot een stabiele gezonde vereniging met ongeveer 1450 leden. Een vereniging waarbinnen de gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Er is ruimte om fanatiek en serieus als top darter te spelen, maar ook voor de recreanten is er voldoende ruimte om met heel veel plezier ons spelletje te spelen.
Regio’s Tilburg (Moergestel, Berkel-Enchot, Udenhout) Oisterwijk, Goirle, Oirschot, Waalwijk, Alphen, Gilze en Rijen, Dongen, Hilvarenbeek.
Bekende darters (m/v) Vanuit het verleden zijn o.a. vanuit Tilburg gekomen: Michael van Gerwen, Willy van de Wiel en Benito van de Pas. Nog steeds spelend in Tilburg: Mario Robbe, Jeffrey Sparidaans, Sven van Dun, Roy van de Berg, Leon de Geus en Jeroen Verhoeven. Bij de dames zijn de bekendste Sandra van Halderen en Sharon Roosen.
LaCo Selecties Dit jaar niet. Daarnaast wel 4 SLN teams en onze regio:
Real Magic, Red Alert Bet Kolen, De Romein en DAS Dongen
Belangrijke nationale prestaties Real MAgic (SLN) hoofdklasse kampioen van Nederland en Magic Dreams kampioen van Nederland (Bonden). Dames LaCo 3 jaar op rij kampioen van Nederland.
De openbaring 25 Jarig bestaan van de TDV in de vorm van een clubblad. Lees het hier: “De openbaring TDV 25 jaar“.