Wedstrijdverslag MC1 WDC – TDV

Meierijcup:  Wedstrijdverslag   W.D.C. – T.D.V.1  ( 18 Januari  2014 ).

Met een verschil van 3 punten tussen de nummer 1 en nummer 4 op de ranglijst beginnen we aan de terugronde van de competitie en wel met een uitwedstrijd tegen de medekoploper WDC uit Weert.

Eens kijken hoeveel punten we vanuit Weert kunnen meenemen naar Tilburg.

Singels Heren en Dames:

Theo komt geen moment in zijn spel, krijgt wel zijn kansen maar pakt deze niet terwijl zijn tegenstander zijn kansen wel pakt en daarom ook een terechte overwinning haalt. (0-3)

Joop begint rustig maar komt dan langzaam maar zeker in zijn ritme en pakt de winst (3-0)

Karin komt geen moment in haar spel, haar tegenstander speelt gewoonweg een prima partij en haalt dan ook verdient de overwinning binnen. (0-3)

Bart speelt een strakke partij, prima scores en goed finishwerk brengt hem de overwinning. (3-0)

Patrick heeft een gelijkwaardige tegenstander, hij komt met 0-2 achter maakt met een 112-finish 1-2 en maakt met tops zelfs gelijk 2-2. In de 5e leg gooit WDC helaas als eerste de dubbel. (2-3)

Bianca speelt na een 1-1 tussenstand de partij prima uit met goed finishwerk. (3-1)

Edwin speelt een goede partij, heeft wat moeite op de dubbel maar pakt wel de winst. (3-0)

Ramon doet wat hij moet doen en met 3 goede finishes pakt hij verdient de partij (3-0)

Jaqueline drukt naar een 1-1 tussenstand het gaspedaal in en pakt verdient de winst. (3-1)

Maikel speelt een prima partij maar laat keer op keer zijn tegenstander terug komen, door zijn dubbel niet te gooien. Een zeer goede 5e leg brengt hem alsnog de overwinning. (3-2)

Ruud start rustig, laat zijn tegenstander terug komen maar speelt de partij vervolgens prima uit. (3-1)

Femke komt tot 2x terug van een achterstand en slaat dan met een 36-finish toe in de 5e leg. (3-2)

“Tussenstand na het spelen van de singels 3-9”

Koppelpartijen Heren en Dames:

Bart en Theo krijgen fikse tegenstand en omdat het bij Theo niet loopt krijgen ze het lastig om de partij binnen te halen. Een terechte nederlaag voor ons koppel. (0-3)

Joop en Patrick spelen een spannende gelijk opgaande pot, ze komen met 0-2 achter maar knallen dan door naar een prima (iets wat gelukkige) overwinning . (3-2)

Bianca en Jaqueline spelen een prima koppel en pakken terecht de overwinning. (3-0)

Edwin en Ramon hebben een gelijkwaardige tegenstander, ze hebben alle kans om de partij naar zich toe te trekken maar ja dan moet je wel de dubbel gooien! (0-3)

Maikel en Ruud komen met 0-1 achter maar dan beginnen de scores te lopen en de kansen op de dubbel worden gepakt, een terechte overwinning. (3-1)

Leoni en Femke spelen een gelijk opgaande partij. Ze komen van een 0-1 achterstand op een 2-1 voorsprong maar vergeten het af te maken en geven helaas de overwinning aan WDC. (2-3)

                               “ Tussenstand na het spelen van de koppels 6 – 12“

Mixkoppels en extra heren koppels:

Joop en Leoni spelen een prima partij maarkunnen hun tegenstanders niet bijhouden, door prima finishwerk (o.a. een 100-finish) pakken zij terecht deze partij. (0-3)
Bart en Patrick komen door goed spel en snel finishwerk op een 2-0 voorsprong maar dan begint het te haperen en bij de tegenstander begint het te lopen en pakken ze toch nog de winst. (2-3)

Harry en Bianca komen met 0-1 achter maar dan begint het te lopen bij ons koppel en ze pakken dan ook terecht de overwinning. (3-1)

Maikel en Jaqueline komen met 1-0 voor, ondanks een 180 voor Maikel maakt WDC gelijk en ze trekken gelijk vanaf dat moment de partij naar zich toe. (1-3)

Edwin en Ramon komen met 2-0 voor en gaan voor de partij maar de laatste beslissende dubbel kan echter niet gevonden worden, WDC krijgt hoop en ze pakken uiteindelijk de winst grrr.. (2-3)

Ruud en Femke komen steeds op voorsprong maar ondanks alle kansen krijgen zij de beslissende dubbel niet gegooid en in de 5e leg moeten ze dan ook toezien dat WDC de winst pakt. (2-3)

“Tussenstand na het spelen van de mix- en extra herenkoppels 11 -13”

Teampartijen:

Teampartij 1 Heren (Joop, Patrick, Bart en Theo)

Een gelijk opgaande partij (voor de zoveelste keer) en het lijkt wel of er een vloek rust op het beslissende 14e punt voor de winst. Met WDC op een finish pakt Bart met een 16-finish (laatste pijl in het hoekie van de dubbel 4) de partij en daarmee het beslissende 14e punt Pfff… (11-14)

Teampartij 2 Dames (Leoni, Bianca, Jaqueline en Femke)

Met het 14e punt in de pocket kunnen onze dames nu vrijuit gaan gooien. Weer een gelijk opgaande partij en met beide teams op een 30-finish vindt Jaqueline het genoeg… Bamm dubbel 15 !  (11-15)

Teampartij 3 Heren (Edwin, Ruud, Maikel en Harry)

En ja hoor weer een gelijk opgaande partij, snel richting de dubbel Harry mist tops, WDC mist, Ruud mist, WDC mist een 49-finish en dan pakt Maikel met een 20-finish de partij. Yess.. (11-16)

“Eindstand  T.D.V. – B.D.C.  11 -16”

Na een goede voorsprong maken we het niet meteen af en laten we ze toch weer terug komen in de wedstrijd waardoor zij weer de spirit kregen en bij ons de kopjes wat gingen hangen. De kracht van het team is echter dat iedereen er weer meteen achter ging staan wat uiteindelijk resulteert in een verdiende overwinning op onze medekoploper WDC.

Onze volgende partij is een thuiswedstrijd op 8 februari tegen DDC uit Dongen.

Eric Smits.

Meierijteam Tilburg.