Wedstrijdverslag MC1 TDV – WDC

Meierijcup:  Wedstrijdverslag   T.D.V.1 – W.D.C.  ( 21 september  2013 ).

Op het punt van beginnen staat de 1e wedstrijd van het seizoen 2013-2014 en wel een thuiswedstrijd tegen een oude bekende van jaren geleden WDC uit Weert. Dit jaar hebben weer een mooie poule waarin zeker 4 teams mee gaan doen voor de plaatsen in de halve finale.

Singels Heren en Dames:

Joop speelt een mooie pot en een 5e leg moet de beslissing brengen voor de overwinning. Beide spelers missen de dubbel en helaas pakt WDC met een 40-finish de partij (2-3)

Theo speelt een prima partij en ook hier moet een 5e leg de beslissing brengen, WDC mist een 40-finish en met een prima 130-finish pakt Theo de leg en de partij. (3-2)

Marieke speelde een stabiele partij was scherp op de dubbel en pakt een simpele overwinning (3-0)

Bart heeft moeite om los te komen maar uiteindelijk op 2-2 moet ook hier een 5e leg de beslissing brengen. Bart kan scorend niet mee en WDC pakt dan ook verdiend de leg en de partij. (2-3)

Koen begint overtuigend met goede scores en prima finishwerk en lijk dan ook de partij snel te pakken, maar dan staat het ineens 2-2. Met een 56-finish word de partij alsnog binnengehaald. (3-2)

Jaqueline pakt steeds de voorsprong maar uiteindelijk op 2-2 moet ook hier een 5e leg de beslissing brengen en jackie pakt gelukkig voor ons met dubbel 1 de leg en de partij. (3-2)

Patrick heeft het in het begin moeilijk door prima scores van de tegenstander maar deze pakt de dubbel niet, Patrick wel en na de 1-1 en 2-1 pakt hij met een 16-finish de 4e leg en de partij (3-1)

Michael moet, als zo vaak, van een achterstand terug knokken. Van 0-2 komt hij terug naar 2-2 en moet een 5e leg de beslissing brengen. Gelijk opgaand pakt WDC met een 57 finish de partij. (2-3)

Bianca heeft haar dag niet de scores lopen niet en de kansen op de dubbel worden ook niet gepakt wat helaas resulteert in een terechte nederlaag. (0-3)

Ruud mist veel pijlen op de dubbel voor de 1e leg, WDC pakt deze leg wel en loopt snel door naar een regelmatige overwinning omdat Ruud helaas scorend niet bij kan blijven. (0-3)

Maikel start prima, mist helaas te veel dubbels en komt achter met 0-1. Dan zet hij een stapje erbij en pakt de volgende 3 legs met goede scores en finishwerk. (3-1)

Femke heeft een sterke tegenstander en ook zij loopt constant achter de scores aan, als WDC dan ook nog snel de dubbel vindt is de partij dan ook snel verloren. (0-3)

“Tussenstand na het spelen van de singels 6-6”

Koppelpartijen Heren en Dames:

Een gelijke stand na het spelen van de singels, dus het kan nog alle kanten op…

Joop en Maikel spelen een prima koppelpartij, met goede scores en prima finishwerk pakken ze terecht de overwinning (3-1)

Marieke en Karin missen te veel dubbels, ze komen terug naar 1-2 en krijgen beide teams via dubbel 3 de mogelijkheid voor de leg c.q. de partij en WDC benut de mogelijkheid voor de partij. (1-3)

Bart en Michael gooien prima scores (o.a. Michael 180) maar missen de kansen om op voorsprong te komen. WDC pakt deze kansen wel en daarmee ook de partij.(0-3)

Theo en Ruud komen met 2-1 voor maar verliezen de partij alsnog op de dubbel (2-3)

Jaqueline en Leoni spelen een prima partij, komen niet in de problemen en pakken dan ook verdiend de overwinning (3-0)

Koen en Patrick spelen en prima pot, beide teams hoge scores (o.a. Koen 180) maar op het finishwerk laten onze jongens het helaas afweten. Overwinning voor WDC (1-3)

“ Tussenstand na het spelen van de koppels 8 – 10“

Mixkoppels en extra heren koppels:

Na het spelen van de koppels hebben we een kleine achterstand, maar het kan nog steeds …

Joop en Karin spelen samen een degelijke partij en pakken met dubbel 2 de 4e leg voor de partij (3-1)

Theo en Patrick spelen een prima partij en met o.a. een 100-finish van Theo pakken ze de partij (3-1)

Maikel en Jaqueline maken er een spannende pot van en met een 36-finish in de 5e leg pakken  ze de leg en daarmee ook de partij. (3-2)

Michael en Marieke komen er in deze koppel niet aan te pas en pakken maar 1 leg. (1-3)

Mickel en Bart spelen een goed koppel komen van een 0-1 achterstand terug en pakken met een mooie dubbel 8 de 4e leg en daarmee ook de partij. (3-1)

Koen en Bianca hebben een goed koppel tegen en deze partij gaat dan ook richting een beslissende 5e leg. Met beide teams op een finish gooit WDC deze als eerste uit. (2-3)

“Tussenstand na het spelen van de mix- en extra herenkoppels 12 -12”

Teampartijen:

Wederom een gelijke stand en nu gaan de teampartijen gaan uitmaken wie vandaag de overwinning naar zich toe trekt.

Teampartij 1 Heren (Joop, Patrick, Theo en Bart)

In deze partij hebben onze jongens steeds een kleine voorsprong maar een 180 voor WDC op het juiste moment geeft ze de gelegenheid om met een 32-finish (TDV op 78) de partij te winnen. (12-13)

Teampartij 2 Dames (Marieke, Karin, Jaqueline en Bianca)

Ook deze partij gaat gelijk op en met WDC op 14 mist Marieke een 108-finish op de bull en pakt WDC meet een dubbel 7 de partij en daarmee ook de overwinning van de dag. (12-14)

Teampartij 3 Heren (Koen, Michael, Maikel en Mickel)

Bij deze partij staat voornamelijk de eer op het spel en een extra punt voor de ranglijst. Een gelijk opgaande pot richting de dubbel.  Met WDC op 58 gooit Michael een dubbel 6 voor de partij. (13-14)

“Eindstand TDV – WDC 13-14”

Gezien de wedstrijd een terechte uitslag. Het ging de hele dag al gelijk tegen elkaar op, veel 3-2 partijen, beide teams hadden veel missers op de dubbel.  Ik kan alleen maar zeggen WDC gefeliciteerd met de overwinning en we zien elkaar weer bij de terugwedstrijd.

Onze volgende partij is een uitwedstrijd en wel op 12 oktober 2013 naar het verre Dongen….

Eric Smits.

Meierijteam Tilburg.

​