Wedstrijdverslag MC1 TDV – PDB Sjaak

 

Meierijcup:  Wedstrijdverslag   T.D.V.1 – P.D.B.-Sjaak  ( 26 oktober  2013 ).

Vandaag een thuiswedstrijd, niet tegen B.D.C. zoals vermeld in het vorige verslag, maar tegen P.D.B.-Sjaak uit Beek- en Donk. Eens zien hoeveel punten we in Tilburg kunnen houden, game one…

Singels Heren en Dames:

Theo start voortvarend, komt wat gelukkig op voorsprong maar gaat dan in hoogste versnelling naar de winst in de 2e leg en met een prima 64-finish in de 3e leg pakt hij de partij. (3-0)

Joop speelt een prima partij alleen heeft hij wat moeite om in de laatste leg de beslissende dubbel te vinden. Prima overwinning niets op aan te merken (3-0)

Karin start met “leenpijlen” aan haar partij en komt dan ook snel op een 2-0 voorsprong, hapert wat in de 3e leg maar in de 4e leg stelt ze weer orde op zaken. (3-1)

Bart heeft het lastig, net als zijn tegenstander heeft hij moeite om op gang te komen. De 5e leg heeft op het einde wel spektakel. Bart mist 99-finish, PDB mist een 164-finish, waarna Bart met een 36-finish alsnog de leg en daarmee de partij binnenhaalt. (3-2)

Patrick heeft sterke tegenstander, hij komt middels een 32-finish terug naar 1-2, heeft ook nog een kans op de 2-2, welke helaas word gemist, terwijl zijn tegenstander de dubbel dan wel raakt. (1-3)

Jaqueline speelt een gelijk opgaande partij, er worden teveel dubbels gemist en de tegenstander raakt deze wel en haalt daarmee de overwinning binnen. (1-3)

Michael speelt een prima pot met goede scores (o.a. 1×180) loopt hij snel weg van zijn tegenstander en met snel finishwerk haalt hij terecht het punt binnen. (3-0)

Koen heeft scorend (o.a. 1×180) geen probleem om weg te lopen van zijn tegenstander, prima dubbels brengen hem dan ook snel de terechte overwinning. (3-0)

Femke heeft een gelijkwaardige tegenstander, ze ontlopen elkaar qua scores niet veel maar het raken van de dubbel is in deze partij beslissend voor een prima overwinning. (3-0)

Mickel speelt een prima partij loopt snel weg met goede scores en met een prima 114-finish pakt hij de 3e leg en daarmee ook de partij (3-0)

Maikel speelt een degelijke partij prima scores en goed finishwerk brengen het de overwinning (3-0)

Leoni speelt deze middag tegen haar zelf. Ze kan niet in haar ritme komen de scores willen niet vallen en het wegzetten wil ook niet lukken. Terechte overwinning PDB. (0-3)

“Tussenstand na het spelen van de singels 9-3”

Koppelpartijen Heren en Dames:

Een degelijke voorsprong na de singels eens kijken of we deze kunnen uitbreiden..

Joop en Theo lopen snel weg naar een 2-0 voorsprong, missen in de 3e de dubbel voor de partij en ineens staat het 2-2. Uiteindelijk pakt Theo met een tops-finish de 5e leg en daarmee de partij. (3-2)

Ruud en Patrick spelen een prima koppelpartij en al snel is de overwinning dan ook binnen. (3-0)

Karin en Bianca komen in de 2e leg nog terug naar 1-1, maar leggen het dan af tegen de dubbel van de tegenstander, helaas. (1-3)

Maikel en Michael spelen een prima partij welke in de 3e leg met een 75-finish word afgesloten (3-0)

Koen en Mickel hebben ook geen enkel probleem om de partij binnen te halen, prima punt (3-0)

Femke en Marieke spelen een degelijk koppel staan snel op een 2-1 voorsprong en met een prima 70-finish door Femke pakken de 4e leg en daarmee ook de partij. (3-1)

“ Tussenstand na het spelen van de koppels 14 – 4“

Mixkoppels en extra heren koppels:

Inmiddels een prima voorsprong, de wedstrijd is al binnen eens kijken hoeveel punten erbij komen..

Koen en Leoni spelen een prima koppel, scorend gaat het goed (o.a. 1×180 voor Koen) en snel finishwerk brengt dan ook de terechte overwinning. (3-0)
Maikel en Jaqueline spelen net als tegen dongen een prima koppel, komen niet in de problemen en pakken de verdiende overwinning (3-0)

Patrick en Ruud mogen nogmaals een koppel samen spelen en ook deze partij halen ze door solide spel en het snel raken van de dubbel binnen. (3-1)

Joop en Bianca spelen ditmaal als koppel een koppel. Ze komen gedurende de partij dan ook niet in de problemen en halen dan ook verdiend het punt binnen. (3-0)

Harry en Femke kunnen het koppel van PDB niet bijhouden en worden dan ook op een terechte nederlaag getrakteerd. (0-3)

Mickel en Michael spelen een prima koppel en pakken verdient de overwinning. (3-0)

“Tussenstand na het spelen van de mix- en extra herenkoppels 19 – 5”

Teampartijen:

Verder uitgelopen eens zien of we de teampartijen ook nog kunnen binnenhalen…

Teampartij 1 Heren (Bart, Patrick, Mickel en Ruud)

Gelijk opgaand  gaan we richting de dubbel met een score van 120 zet Bart een finish van 57 weg. PDB komt dichter bij en onze jongens laten een 35-finish staan. PDB zet met een 140 score een 58-finish weg en gelukkig pakt Mickel met een 35-finish alsnog de partij.(20 – 5)

Teampartij 2 Dames (Leoni, Karin, Jaqueline en Bianca)

Onze dames bouwen d.m.v.  goede scores een goede voorsprong van rond de 300 punten en gaan dan ook snel richting de dubbel. Jaqueline pakt met een 24-finish de partij (21-5)

Teampartij 3 Heren (Joop, Koen, Michael, Maikel en Harry)

Een gelijk opgaande partij. Een kleine tussensprint en geklungel op de dubbel brengt alsnog de spanning terug in de partij maar uiteindelijk gooit Maikel de dubbel wel. (22 – 5)

“Eindstand  TDV – PDB-Sjaak  22 – 5”

Een prima overwinning in een competitie waar de punten heel belangrijk zijn, we hebben wederom laten zien dat we een team zijn, het was me dan ook weer een waar genoegen…

Onze volgende partij is een uitwedstrijd en wel op 9 november 2013 tegen C.C.P. uit Deurne

Eric Smits.

Meierijteam Tilburg.