Wedstrijdverslag MC1 TDV – CCP

Meierijcup:  Wedstrijdverslag  T.D.V.1 – C.C.P.  ( 5 april 2014 ).

Vandaag een heuse topper op het program,  een thuiswedstrijd van de huidige nummer 1 (TDV) tegen de nummer 2 (CCP). Met een verschil van 7 punten op de ranglijst in het voordeel van Tilburg werken beide ploegen toe naar een plekje in de halve finale. Lets Play Darts !!!

Singels Heren en Dames:

Patrick loopt in de 1e leg achter zijn tegenstander aan die als een wervelwind van start gaat maar deze krijgt zijn dubbel niet gegooid, Patrick stapt in pakt de leg en gaat door naar de winst. (3-0)

 

Michael start prima komt snel met 2-0 voor, vergeet de 3e leg te pakken en zijn tegenstander komt terug naar 2-2. Een prima 109-finish in de 5e leg brengt hem alsnog de overwinning. (3-2)

 

Karin start prima, grote voorsprong in de 1e leg maar ja die dubbel wil maar niet gevonden worden. ze komt nog terug naar 1-1 maar dan haar tegenstander een stapje erbij en pakt de winst. (1-3)

Bart speelt een prima partij, beide spelers hebben goede scores maar hebben ook moeite op de dubbel. Een 5e leg moet de beslissing brengen en die valt helaas niet in ons voordeel. (2-3)

 

Joop start met een 180 voortvarend aan de partij, zakt wat in maar pakt toch verdient de 1e leg. Hierna speelt Joop een gewonnen partij en pakt verdient de overwinning. (3-0)

 

Bianca speelt een degelijke partij, staat steeds op voorsprong en heeft ook weinig moeite met de dubbel en pakt dan ook verdient de overwinning. (3-0)

Ruud heeft een patent op 3-2 partijen. Ook vandaag heeft hij het lastig, hij komt via een dubbel 10 terug naar 2-2 en in de 5e leg kan hij zijn tegenstander helaas niet bijhouden. (2-3)

 

Koen wisselt goede beurten af met mindere terwijl zijn tegenstander blijft doorgaan met hoge scores en goed finishwerk. De 5e leg gaat gelijk op maar CCP mag als 1e uitgooien en doet dat prima. (2-3)

 

Jaqueline komt van een achterstand prima terug en pakt verdient de overwinning. (3-1)

Maikel speelt goed pakt de 1e leg maar dan begint zijn tegenstander beter te gooien en te finishen en pakt daarmee dan ook verdient de overwinning. (1-3)

 

Mickel heeft een sterke tegenstander en pech op de dubbel maar na een 0-2 achterstand knokt hij zich terug in de partij en met een 72-finish in de 5e leg pakt hij alsnog de winst. (3-2)

 

Femke komt na een 1-0 voorsprong niet meer in haar spel, haar tegenstander begint steeds beter te scoren en het finishwerk is ook goed en ze pakt dan ook verdient de winst. (1-3)

“ Tussenstand na het spelen van de singels 6-6 ”

 

 

Koppelpartijen Heren en Dames:

Michael en Ramon hebben een sterk koppel tegen en zij maken helaas dan ook geen kans om in de wedstrijd te komen. Een terechte overwinning voor CCP. (0-3)

 

Joop en Maikel spelen een prima pot, ze laten hun tegenstander nog terugkomen naar 2-1 maar dan gooit Joop met een prima 64-finish de wedstrijd in het slot. (3-1)

 

Bianca en Jaqueline spelen een pittige gelijk opgaande partij en van een 1-2 achterstand weten onze meiden met een 46-finish in de 5e leg alsnog de winst binnen te halen. (3-2)

 

Patrick en Bart spelen een gelijk opgaande koppelpartij, ze staan steeds op voorsprong maar toch moet een 5e leg de beslissing brengen. Dubbel 1 brengt de winst voor onze jongens. (3-2)

 

Koen en Mickel hebben een pittig koppel tegen, beide team spelen prima met hoge scores. Na een 1-2 achterstand pakt ons koppel met 2x een 80+ finish van Koen alsnog de winst. (3-2)

 

Marieke en Leoni spelen een prima koppel en komen dan ook geen moment in de problemen. (3-0)

                               “ Tussenstand na het spelen van de koppels 11 – 7 “

 

 

Mixkoppels en extra heren koppels:

Joop en Bianca spelen weer eens een koppel als koppel, ze komen snel met 2-0 voor maar dan zakt het wat in. CCP kan terugkomen tot 2-2 maar in de 5e leg brengt dubbel 4 alsnog de winst. (3-2)

Ruud en Ramon  hebben niets in te brengen in hun koppelpartij, hun tegenstanders waren gewoon scherper op de scores en de dubbel. (0-3)

 

Koen en Leoni komen nog terug naar 1-1 maar dan schakelen hun tegenstander een tandje erbij en dat kan ons koppel helaas niet volgen. Een terechte overwinning voor CCP. (1-3)

Maikel en Marieke spelen een prima koppel, een 0-1 achterstand buigen ze om in een prima overwinning door goede scores en prima finishwerk. (3-1)

 

Patrick en Bart hebben een zware kluif in dit koppel, onze jongens komen steeds op voorsprong maar kunnen het niet afmaken. In de 5e leg brengt een 56-finish hen alsnog de winst. (3-2)

 

Mickel en Karin moeten ook aan de bak, ondanks een 180 van Mickel komen ze toch op een 1-2 achterstand, de dubbel 2 van Karin en een tops-finish van Mickel brengt ze alsnog de winst. (3-2)

“ Tussenstand na het spelen van de mix- en extra herenkoppels 15 -9 ”

Teampartijen:

Teampartij 1 Heren (Harry, Koen, Patrick en Bart)

Vanaf het begin goede scores van beide partijen, een 180 van Bart brengt ons de voorsprong en later pakt hij met een klassieke 30 finish (15, triple 3 en dubbel 3) ook nog de winst. (16-9)

Teampartij 2 Dames (Femke, Leoni, Marieke en Bianca)

Vanaf het begin tot aan het einde een gelijk opgaande partij, beide teams missen de dubbel voor de overwinning. CCP pakt uiteindelijk met dubbel 10 de winst (16-10)

Teampartij 3 Heren (Joop, Maikel, Ramon en Ruud)

Wederom een gelijk opgaande partij, CCP mist een 127-finish voor de partij en met TDV op 63 haalt CCP met een dubbel 8-finish het laatste punt binnen. (16-11)

“ Eindstand  T.D.V. – C.C.P.  16 -11 ”

Er werden veel 3-2 partijen gespeeld (8x in het voordeel van TDV en 3x in het voordeel van CCP) 6x een 180 (5x voor TDV en 1x voor CCP) en 3x een finish boven de 100 (1x voor TDV en 2x voor CCP) Een prima overwinning, wat de voorsprong uitbreid naar 12 punten op de ranglijst en ons weer een stap dichter bij de halve finale brengt.

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie is een uitwedstrijd op 19 april tegen B.D.C.

Eric Smits.

Meierijteam Tilburg. (TDV1)