Wedstrijdverslag MC1 TDV – BDC

Meierijcup:  Wedstrijdverslag   T.D.V.1  – B.D.C. ( 7 december  2013 ).

Vandaag een thuis wedstrijd tegen de huidige nummer 1 een lastig maar wel gezellig team BDC uit den Bosch. Omdat onze concurrenten tegen lager geklasseerde teams spelen is het voor TDV zaak om zoveel mogelijk punten in Tilburg te houden om niet achterop te geraken.

Singels Heren en Dames:

Theo start goed, regelmatige scores (o.a. 1x 180) brengen hem snel richting de dubbel. Ook met de dubbels heeft Theo geen problemen. Prima partij strak gegooid, verdiende overwinning. (3-0)

Joop speelt een goede partij, heeft moeite om op gang te komen maar plaatst op de juiste momenten een versnelling en heeft daarna ook weinig moeite met de dubbels. (3-0)

Marieke komt van een 0-2 achterstand prima terug naar 2-2, is daarna de bovenliggende partij maar kan gewoon de dubbel niet raken om de partij binnen te halen, balen..  (2-3)

Bart heeft een prima tegenstander, de partij gaat gelijk op en een 5e leg moet dan ook de beslissing brengen. Bart werk toe naar een finish maar BDC pakt met een 60-finish de leg en de partij. (2-3)

Michael loopt de gehele partij achter de feiten aan, dubbels die niet willen vallen terwijl zijn tegenstander kijkt en prikt. Hij komt terug naar 1-2 maar weet de 4e leg helaas niet te pakken. (1-3)

Jaqueline speelt eindelijk weer een stabiele singlepartij, scores lopen goed en met de dubbel heeft ze deze keer ook niet al te veel problemen. Gewoon een prima overwinning. (3-1)

Harry start prima, grote voorsprong maar krijgt het niet voor elkaar om de dubbel te gooien wat zeer frustrerend is na de 0-2 (moet 2-0 zijn) speelt BDC deze partij netjes uit. (0-3)

Koen speelt zichzelf in de laagste versnelling (meer is niet nodig) naar een degelijke en terechte overwinning. Een verdient punt voor TDV (3-0)

Bianca speelt een goede partij, scores lopen goed maar met de dubbel heeft ze wat meer moeite. Echter met 2x dubbel 1 en een dubbel 8 pakt ze terecht de overwinning. (3-1)

Mickel start zeer sterk en komt snel voor met 2-0, maar laat zijn tegenstander terug komen tot 2-1. In de 4e leg mist BDC een 104-finish en Mickel pakt daarna met een 64-finish de leg en de partij. (3-1)

Maikel start prima, met goede scores (o.a. 1x 180) stoomt hij snel door naar een 2-0 voorsprong. In de 3e leg mist hij een 150-finish maar maakt het daarna prima af. Goede overwinning. (3-0)

Femke gaat ook prima van start en komt dan ook snel op een 2-0 voorsprong, ze laat haar tegenstander terugkomen naar 2-1 maar maakt het met een 55-finish prima af. (3-1)

“Tussenstand na het spelen van de singels 8-4”

Koppelpartijen Heren en Dames:

Joop en Theo hebben het vanmiddag niet als koppel, beide spelen tegen zich zelf en BDC maakt daar dan ook prima gebruik van. Was niet nodig geweest maar uiteindelijk een terechte nederlaag. (1-3)

Michael en Bart spelen een prima gelijk opgaande partij. Beide teams hebben goede scores en zijn goed op de dubbel. De 5e leg moet de beslissing brengen en onze jongens pakken de partij. (3-2)

Karin en Leoni spelen een prima koppel, ze komen met 0-1 achter maar dan gaan de scores lopen en de dubbel word ook snel gevonden gewoon een prima overwinning. (3-1)

Harry en Maikel spelen een leuke pot maar naar de 1-1 tussenstand plaatst het koppel van BDC een versnelling, raken snel de dubbel en pakken dan ook terecht de partij. (1-3)

Mickel en Koen zijn goed op elkaar ingespeeld , dat is dan ook te merken want ze hebben dan ook geen enkel probleem om de overwinning binnen te halen. (3-0)

Jaqueline en Bianca spelen een goede partij, na een 1-1 tussenstand plaatsen zij de versnelling en ook de dubbel word snel gevonden. Prima overwinning. (3-1)

“ Tussenstand na het spelen van de koppels 12 – 6“

Mixkoppels en extra heren koppels:

Marieke en Michael komen snel met 0-2 achter een sterke 3e leg brengt de spanning terug maar een 180 in de 4e leg maakt het verschil voor het koppel van BDC wat lijd naar een terechte winst. (1-3)
Theo en Joop krijgen de kans om iets echt te zetten. Van beide zijden een prima partij met goede scores en finishes. In de 5e leg lopen ze achter de feiten aan en krijgen helaas niet de kans. (2-3)

Karin en Harry spelen een degelijke partij en zelfs bij Harry begint nu ook de dubbel te vallen. Goede scores en snel finishwerk brengt dan ook terecht de overwinning. (3-0)

Koen en Leoni spelen een gelijk opgaande partij. Koen mist een 111-finish voor 2-1, het koppel van BDC pakt deze kans wel. Met een 81-finish door Koen word het 2-2 maar in de 5e leg kan ons koppel de dubbel niet vinden (wel veel kansen) en het koppel van BDC kan dit wel !! (2-3)

Mickel en Maikel hebben geen probleem om de partij te winnen, terechte overwinning. (3-0)

Femke en Bart komen achter met 0-1 maar hebben daarna geen problemen meer, goede scores en het snel vinden van de dubbel brengt de terechte overwinning. (3-1)

“Tussenstand na het spelen van de mix- en extra herenkoppels 15 -9”

Teampartijen:

Teampartij 1 Heren (Mickel, Theo, Harry en Koen)

Gedurende de gehele partij hebben onze jongens een voorsprong van rond de 100 punten, deze voorsprong word niet meer weggegeven. Prima overwinning, goede partij. (16-9)

Teampartij 2 Dames (Marieke, Leoni, Bianca en Jaqueline)

Onze dames spelen een prima partij, alle dames hebben goede scores en de dames van BDC kunnen dit niet bijhouden en met 250 punten voorsprong gooit Leoni een 42-finish voor de partij. (17-9)

Teampartij 3 Heren (Joop, Bart, Michael en Maikel)

Scorend blijven onze jongens achter bij BDC en kunnen deze achterstand van c.a. 100 punten niet meer goed maken. BDC pakt de 1e kans op de dubbel en daarmee de laatste pot van de dag. (17-10)

“Eindstand  T.D.V. – B.D.C.  17 -10”

Een goede overwinning op een directe concurrent. De spirit was goed, de sfeer was prima kortom een geweldige dag gehad met een goede tegenstander, maar uiteindelijk een veel sterker TDV !!

Dit was onze laatste wedstrijd van 2013, ik wens iedereen fijne feestdagen en zie jullie weer in 2014.

Onze volgende partij is een uitwedstrijd op 18 januari naar het altijd lastige WDC uit Weert.

Eric Smits.

Meierijteam Tilburg.

​