Wedstrijdverslag MC1 PDB – TDV

Meierijcup:  Wedstrijdverslag  P.D.B.Sjaak – T.D.V.1 ( 15 maart 2014 ).

Speelronde 8 en voor vandaag betekent dit een uitwedstrijd naar Beek en Donk voor het spelen van de partij tegen PDB-Sjaak. Hoeveel punten kunnen wij mee naar Tilburg nemen. Game One

Singels Heren en Dames:

Theo wisselt sterke momenten met hele zwakke momenten af, desondanks haalt hij o.a. door een 97-finish en een 180 score wel de partij binnen. (3-0)

 

Edwin speelt een prima single en haalt dik verdiend het punt binnen. (3-0)

 

Karin heeft net als Theo goede en slechte beurten in de partij. Ze laat het op een 5e en beslissende leg aankomen waarin zij met een 52-finish de overwinning binnenhaalt. (3-2)

Bart start met prima scores maar krijgt de dubbel niet gevonden en PDB wel. De scores worden minder en de twijfel begint toe te slaan, wat uiteindelijk resulteert in een nederlaag (0-3)

 

Ruud laat na een 2-1 voorsprong de partij uit zijn handen glippen en zijn tegenstander pakt met 2x een prima 70+-finish alsnog de partij (2-3)

 

Bianca speelt een degelijke partij en ze pakt dan ook verdient de overwinning. (3-0)

Joop speelt een goede partij. De scores zijn prima (o.a. 2×180) en zijn tegenstander heeft dan ook niets in te brengen. Een prima 84-finish in de 3e leg brengt hem dan ook de winst. (3-0)

 

Ramon speelt een goede partij en komt geen moment in de problemen, tops brengt de winst. (3-0)

 

Jaqueline speelt een prima partij maar ook haar tegenstander speelt erg goed. Een 5e leg moet de beslissing brengen en de dubbel 7 brengt helaas de winst naar PDB. (2-3)

Maikel speelt goed maar maakt het zich weer ontzettend lastig door de dubbel niet te gooien, een prima 5e leg brengt met een 20-finish alsnog de winst en het volgende punt (3-2)

 

Harry speelt rustig zijn partijtje en haalt met een 36-finish in de 3e leg verdient de winst binnen. (3-0)

 

Femke speelt een prima partij en na de 1-1 brengt een 35-finish in de 4e leg haar de winst. (3-1)

“ Tussenstand na het spelen van de singels 3-9 ”

 

 

Koppelpartijen Heren en Dames:

Theo en Edwin spelen een goed koppel goede scores (o.a. 1x 8180 voor Theo) en goed finishwerk brengt dan ook verdiend de overwinning. (3-0)

 

Ruud en Ramon hebben het lastig, ze komen terug naar 2-2 maar in de 5e leg kunnen ze de tegenstander niet bijhouden en zij pakken dan ook verdient de winst. (2-3)

 

Leoni en Femke moeten ook aan de bak, van een 0-1 achterstand naar een 2-1 voorsprong en dan alsnog een 5e leg moeten spelen. Een prima tops-finish brengt onze dames de winst. (3-2)

 

Joop en Michael spelen een gelijk opgaande koppelpartij en ook hier moet een 5e leg beslissen wie de overwinning binnenhaalt. Goede scores en de dubbel 10 brengen onze jongens de winst. (3-2)

 

Maikel en harry spelen hun partij rustig en gecontroleerd uit en een dubbel 4 brengt de winst. (3-1)

 

Bianca en Jaqueline zijn prima op elkaar ingespeeld en ze pakken dan ook verdient de winst. (3-0)

                               “ Tussenstand na het spelen van de koppels 4 – 14 “

 

 

Mixkoppels en extra heren koppels:

Harry en Karin komen al snel met 0-2 achter, via een prima 32-finish komen ze terug maar kunnen het in de 4e leg scorend niet meer bijhouden en PDB pakt verdient de winst. (1-3)

Theo en Ruud  hebben gelijkwaardige tegenstanders en ook hier moet een 5e leg (voor Ruud alweer de 3e keer) de beslissing brengen. Gelukkig brengt dubbel 2 onze jongens de winst. (3-2)

 

Maikel en Bianca komen nog op een 1-0 voorsprong maar dan kunnen zij het andere koppel niet meer bijhouden wat resulteert in een terechte nederlaag. (1-3)

Bart en Jaqueline moeten ook vol aan de bak, ze hebben steeds een voorsprong gehad en gelukkig  brengt dubbel 2 in de 5e leg hun alsnog de winst. (3-2)

 

Joop en Michael hebben een pittige tegenstander met goede scores en finishwerk van beide kanten moet de 5e leg de beslissing brengen. Na 9 gemiste pijlen pakken onze jongens alsnog de winst. (3-2)

 

Edwin en Leoni moeten ook vol aan de bak en ook hier moet een 5e leg (de zoveelste) de beslissing in de wedstrijd brengen. Helaas is het ons koppel niet gegund om de dubbel weg te werken. (2-3)

“ Tussenstand na het spelen van de mix- en extra herenkoppels 7 -17 ”

Teampartijen:

Teampartij 1 Heren (Bart, Edwin, Ruud en Ramon)

Na een rustig begin plaatsen onze jongens een tussensprint en met een voorsprong van c.a. 250 punten werken ze naar de dubbel toe. Met een prima 67-finish van Bart pakken ze de winst. (7-18)

Teampartij 2 Dames (Karin, Leoni, Jaqueline en Femke)

Onze dames lopen vanaf het begin scorend achter hun tegenstanders aan en kunnen dit helaas niet inhalen en met onze dames op 132 pakt PDB met een tops-finish de winst in deze partij. (8-18)

Teampartij 3 Heren (Joop, Maikel, Harry en Michael)

In een gelijk opgaande partij staan onze jongens iets eerder op een finish, ze missen tot 2x op een haar na de dubbel en uiteindelijk gooit Maikel met een 20-finish de wedstrijd in het slot  (8 – 19)

“ Eindstand  T.D.V. – D.D.C.  8 -19 ”

Uiteindelijk een goede overwinning, er had iets meer ingezeten ware het niet dat tot 11x een beslissende 5e leg gespeeld moest worden waarvan wij 7x aan de goede zijde van de score stonden.

Onze volgende partij is de thuiswedstrijd op 5 april tegen C.C.P. uit Deurne

Eric Smits.

Meierijteam Tilburg.