Wedstrijdverslag MC1 BDC – TDV

Meierijcup:  Wedstrijdverslag  B.D.C. – T.D.V.1  ( 19 april 2014 ).

Alweer de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen een uitwedstrijd tegen het altijd lastige  BDC. De sfeer is prima het weer is goed en we hebben plaatsing voor de halve finale volledig in eigen hand. Een winstpartij zal waarschijnlijk voldoende zijn voor directe plaatsing.

Singels Heren en Dames:

Joop begint prima komt met 1-0 voor , mist echter 2x tops voor de 2-0 en vanaf dat moment word het toch weer spannend. Een 5e leg moet de beslissing brengen, dubbel 2 brengt de winst. (3-2)

 

Edwin begint goed komt snel met 2-0 voor, moet de wedstrijd en het punt binnen halen maar gooit geen dubbel! Zijn tegenstander krijgt de geest en pakt door naar een overwinning. (2-3)

 

Karin start rustig en tot aan 1-1 gaat de partij gelijk op, na een 16-finish voor de voorsprong zet ze de versnelling in en met een prima tops-finish pakt ze de wedstrijd en het punt. (3-1)

Bart begint goed, prima spel brengt al snel een 2-0 voorsprong. Een 180 score van BDC en goed spel brengt een 2-2 tussenstand. Een goede 20-finish in de 5e leg geeft Bart alsnog de winst. (3-2)

 

Koen heeft een prima tegenstander, goede legs worden afgewisseld met matige legs een ook in deze partij moet een 5e leg weer de beslissing brengen. Met dubbel 2 pakt Koen gelukkig de winst. (3-2)

 

Leoni speelt goed maar heeft problemen met de dubbel. Na een 1-1 tussenstand loopt haar tegenstander met goede scores weg en pakt met een tops-finish de partij. (1-3)

Ruud heeft het de laatste wedstrijden lastig om de singelpartijen naar zijn hand te zetten. Na een 0-2 achterstand komt hij nog terug naar 1-2 maar dubbel 1 brengt BDC alsnog de winst. (1-3)

 

Ramon heeft een sterke tegenstander, met een 68-finish komt Ramon op en 1-1 tussenstand maar 2 prima legs en goed finishwerk brengt BDC alsnog de winst. (1-3)

 

Marieke komt geen moment in de problemen en met goede scores kan zij telkens als 1e aan het finishwerk beginnen en daar heeft ze geen moeite mee, prima partij. (3-0)

Maikel heeft moeite om in de wedstrijd te komen en zijn tegenstander maakt daar dan ook gretig gebruik van. Na een 1-2 tussenstand brengt een prima 4e leg BDC dan ook de winst. (1-3)

 

Harry speelt goed maar heeft de pech dat zijn tegenstander in vorm is, door prima scores en goed finishwerk loopt onze Harry dan ook tegen een terechte nederlaag aan. (0-3)

 

Bianca komt al snel voor met 2-0 maar besluit dan om het spannend te maken en laat haar tegenstander terugkomen naar 2-2. In de 5e leg pakt ze met een prima 64-finish alsnog te partij. (3-2)

“ Tussenstand na het spelen van de singels 6-6 ”

 

 

Koppelpartijen Heren en Dames:

 

Bart en Harry komen geen moment in hun spel, de tegenstanders spelen een prima wedstrijd en pakken dan ook verdient de overwinning. (1-3)

 

Koen en Maikel komen na een achterstand (0-1) beter in hun spel en o.a. dankzij 2x 180 van Koen en goed finishwerk word er weer eens een punt aan het totaal toegevoegd. (3-1)

 

Leoni en Femke spelen een gelijk opgaande partij staan steeds op voorsprong maar ook hier moet een 5e leg de beslissing brengen. Helaas weten onze dames het punt niet binnen te halen. (2-3)

 

Joop en Ruud spelen een prima koppel, met een prachtige 170-finish brengt Joop al snel een 2-0 voorsprong en laten onze jongens zich daarna het kaas niet meer van het brood eten. (3-0)

 

Edwin en Ramon hebben ook geen moeite om hun partij tot een goed einde te brengen en al snel staat dan ook de terecht 3-0 op het bord. (3-0)

 

Marieke en Bianca spelen een prima koppel en ondanks een 180 score van BDC pakken ze na de 1-1 de draad weer snel op en halen ze verdiend het punt binnen. (3-1)

                               “ Tussenstand na het spelen van de koppels 8 – 10 “

 

 

Mixkoppels en extra heren koppels:

Joop en Bianca samen was de laatste wedstrijd goed voor een punt en ons koppel gaat dan ook door op de ingeslagen weg, een 180 score voor Joop en goed finishwerk brengt de winst. (3-0)

Ruud en Theo spelen een prima koppel, ze komen door een 77-finish en een 50-finish op een 2-0 voorsprong en de overwinning komt niet meer in gevaar. Een dubbel 2 brengt de winst. (3-0)

 

Edwin en Karin hebben een sterk koppel tegen en komen dan ook geen moment in de wedstrijd, goede scores en prima finishwerk brengt BDC terecht de overwinning. (0-3)

Bart en Femke hebben ook niet veel in te brengen in hun koppel. Met een 60-finish komen ze nog terug maar een prima 4e leg brengt de winst voor BDC. (1-3)

 

Ramon en Harry spelen een goed gelijk opgaande koppelpartij en dankzij een 180 score in de 5e leg loopt BDC weg van onze jongens en pakken ze de overwinning. (2-3)

 

Koen en Marieke hebben ook een sterk koppel tegen en na een 1-1 tussenstand kan ons koppel hun niet meer bijhouden en zij (BDC) pakken dan ook terecht de overwinning. (1-3)

“ Tussenstand na het spelen van de mix- en extra herenkoppels 12 -12 ”

Teampartijen:

Teampartij 1 Heren (Joop, Koen, Ruud en Theo)

Al snel hebben onze jongens een redelijk grote voorsprong en gaan met deze voorsprong richting de dubbel. 12 pijlen worden op de dubbel gemist, terwijl BDC gestaag dichterbij komt. Uiteindelijk brengt de dubbel 1 van Theo het punt alsnog binnen Pfff…. (12-13)

Teampartij 2 Dames (Femke, Leoni, Marieke en Bianca)

Deze partij is spannend, gelijk gaan beide teams richting de dubbel, hoge scores van de een worden gecounterd door het andere team. Onze dames mogen als eerste aanleggen voor de dubbel en met een prima dubbel 8 gooit Marieke de wedstrijd in het slot en het 14e punt is binnen Bamm… (12-14)

Teampartij 3 Heren (Edwin, Bart, Ramon en Harry)

Vanaf het begin lopen onze jongens scorend achter, maar hoe dichter naar de dubbel hoe kleiner het verschil. Met TDV op 48 pakken de mannen van BDC met een 32-finish het laatste punt. (13-14)

“ Eindstand  B.D.C. – T.D.V.  13 -14 ”

Zoals de eindstand al aangeeft was het vandaag een gelijk opgaande partij en was het niet het niveau van de laatste weken. Het hoogtepunt van de dag was, behoudens het prima weer en de goede loungeplek op het terras, ongetwijfeld de 170 finish van onze Joop. Klasse gedaan..

Het 1e doel is bereikt, we hebben ons na het spelen van veel spannende wedstrijden toch als 1e in de poule geplaatst voor de halve finale in een zware poule waarin tot op de laatste speeldag nog 4 teams streden om de halve finale plaatsen. Chapeau voor onze Dames en Heren.!!!!

Nu rest ons op 24 mei 2014 de halve finale waarin we gaan strijden tegen de nummer 2 van de andere poule TDV2. Dit word een clash en wat nu al zeker is er staat dit jaar sowieso een team van TDV in de finale van de Meierij cup !!!!

Eric Smits.

Meierijteam Tilburg. (TDV1)