Wedstrijdverslag MC TDV1 – TDV2

Meierijcup:  Wedstrijdverslag  Halve finale T.D.V.1 – T.D.V. 2  ( 24 mei 2014 ).

Vandaag staat op het programma de halve finale met als doel een Finaleplaats op 14 juni, het is wel

een rare gewaarwording een halve finale spelen tegen een ander team uit Tilburg. Het voordeel is wel dat altijd een team uit Tilburg in de finale staat !!. Geen tijd meer voor sentimenten, het zal geen walk over worden maar nu knallen en die plaats in de Finale veiligstellen. Game one…!!

Singels Heren en Dames:

Ruud mocht vandaag starten en hij begint sterk door de 1e leg prima binnen te halen. In de 2e en 3e leg krijgt hij 2x een 70+ finish om zijn oren en moet nu uit achterstand terug komen. Na een lang dubbel gevecht maakt Ruud 2-2 en in de beslissende leg brengen dubbel 4 het punt binnen. (3-2)

 

Ton gaat scorend gelijk op met zijn tegenstander maar op de dubbel laat hij het afweten en komt al vrij snel op een 0-2 achterstand. Ton komt echter sterk terug naar 2-2 en hier moet de 5e leg de beslissing brengen, 6 pijlen missen op de dubbel wordt hem echter fataal.. (2-3)

 

Karin begint sterk aan haar partij, komt toch met 0-1 achter (dubbels) maar ze gaat onverstoorbaar verder en haalt de wedstrijd met 3 goede legs alsnog binnen. (3-1)

Harry start goed aan zijn partij en gaat snel richting de dubbel, ondanks de vele kansen weet hij die niet te pakken en zijn tegenstander maakt daar goed gebruik van. Helaas zet dit zich ook door in de volgende legs, met een terechte nederlaag als gevolg. (0-3)

 

Joop heeft een sterke tegenstander en ze gaan dan ook gelijk op naar de dubbel, Joop moet de 1e leg pakken maar mist de dubbel en zijn tegenstander maakt daar gebruik van. Na een 0-2 achterstand komt hij nog terug naar 1-2 maar in de 4e leg laat de dubbel het helaas afweten. (1-3)

 

Bianca speelt goed en loopt uit naar een 2-0 voorsprong, het finishwerk in de 3e leg begint te haperen en haar tegenstander ruikt haar kans en pakt de leg. In de 4e leg brengt de dubbel 1 met veel pijn en moeite alsnog de verdiende overwinning. (3-1)

Edwin heeft moeite om in zijn spel te komen en staat dan ook snel op een 0-2 achterstand. 2 prima legs brengt de stand terecht weer in evenwicht en weer moet een 5e leg de beslissing gaan brengen. Edwin krijgt als 1e kans op de dubbel maar mist te veel en zijn tegenstander helaas niet. (2-3)

 

Koen speelt een strakke single partij en komt geen moment in de problemen en pakt dan ook verdient in 3 legs de winst. (3-0)

 

Jaqueline start goed maar komt wel op een 0-1 achterstand, met een tops-finish brengt ze de stand in evenwicht (1-1) en met 2x een prima 60+ finish pakt ze verdient de partij. (3-1)

Patrick heeft een sterke tegenstander en de partij gaat dan ook gelijk op het hoge scores (o.a. een 180 voor Patrick) en goed finishwerk (96-finish van Patrick voor 2-2) Ook hier moet een 5e leg de beslissing brengen, en weer gaat het mis op de dubbel. Kon beide kanten op vallen. (2-3)

 

Mickel heeft ook een sterke tegenstander, beide spelers pakken hun kansen en al snel staat het 2-1 voor Mickel. In de 4e leg brengt een 180 score Mickel snel richting de dubbel en daarop maakt hij geen fout en pakt derhalve verdient de overwinning. (3-1)

 

Femke komt achter met 0-1 maar dan begint het bij haar te lopen met de scores en het finishen en de volgende 3 legs zijn dan ook terecht voor Femke, prima overwinning. (3-1)

“ Tussenstand na het spelen van de singels 7-5 ”

Bij de heren gingen de singlepartijen gelijk op en konden een aantal partijen ook de ander kant op vallen, maar de damespartijen (allen winst) zorgen voor een prima tussenstand.

 

 

Koppelpartijen Heren en Dames:

 

Theo en Ramon komen door gemiste dubbels al snel op een 0-2 achterstand maar dan begint het bij onze boys te lopen en 3 prima legs, afgesloten met een 32-finish brengt de winst. (3-2)

 

Ton en Joop spelen een prima partij. Beide teams stuwen elkaar naar hoge scores (o.a. 180 Ton) en goed finishwerk brengt een 2-2 tussenstand. Met beide teams op een dubbel mag TDV2 als 1e aanleggen voor een dubbel en een 38-finish brengt hun de winst. Prima partij ! (2-3)

 

Bianca en Jaqueline spelen een goede partij maar weten het op de dubbel niet af te maken en staan dan ook op een 0-2 achterstand. Met 2 prima legs brengen onze dames de stand weer in evenwicht. In de 5e leg met beide teams op een dubbel brengt een tops-finish TDV2 helaas de winst. (2-3)

 

Patrick en Edwin spelen een goede partij (o.a. 180 score Patrick) maar na een 1-1 tussenstand, begint het bij hun tegenstanders wat beter te lopen en zij pakken dan ook verdient de winst. (1-3)

 

Mickel en Koen zijn goed op elkaar ingespeeld en zij komen gedurende deze partij dan ook niet echt in de problemen. Een 20-finish in de 4e leg brengt ons koppel de winst. (3-1)

 

Karin en Femke starten prima en staan dan ook snel voor met 2-0, dan begint het te haperen op de dubbel en laten ze hun tegenstander terug komen naar 2-2. In de 5e leg gaat het weer fout op de dubbel en helaas word deze partij alsnog afgegeven. (2-3)

                               “ Tussenstand na het spelen van de koppels 10 – 8 “

 

Beide teams pakken 3 punten in de koppelpartijen, 4 van de 6 partijen eindigen in een 3-2 wat al aangeeft dat beide teams aan elkaar gewaagt zijn. Op naar de mix-koppels, nog 4 punten benodigd voor een plaats in de Finale !!

 

Mixkoppels en extra heren koppels:

Ruud en Karin spelen een prima koppelpartij en de winst is dan ook geen moment in gevaar geweest, een prima 60-finish brengt de overwinning. (3-0)

Koen en Mickel komen niet in de problemen, goede scores (o.a. 180 Koen) en goed finishwerk brengt onze jongens al snel de verdiende overwinning. (3-0)

 

Theo en Bianca hebben een sterk koppel tegen en kunnen dan ook geen moment aanspraak maken op de overwinning. Terechte winstpartij voor hun tegenstanders. (0-3)

Patrick en Jaqueline lopen de gehele partij achter de feiten aan en ook zij maken geen enkele aanspraak op de overwinning. (0-3)

 

Ton en Joop krijgen een nieuwe kans om als koppel een winstpartij binnen te halen. Een 116 finish van Joop en en tops-finish van Ton brengt een 2-0 voorsprong. De dubbel in de 3e leg word niet gegooid en hun tegenstanders pakken de leg. In de 4e leg brengt een 20-finish wel de winst. (3-1)

 

Ramon en Leoni kunnen hun tegenstanders tot 1-1 bijhouden, na het missen van de dubbel voor een 2-1 voorsprong pakken hun tegenstanders het initiatief en daarmee ook de winst. (1-3)

“ Tussenstand na het spelen van de mix- en extra herenkoppels 13 -11 ”

Ook bij de mix-koppels en de extra heren koppels worden door beide teams 3 punten aan hun totaal toegevoegd wat resulteert in de genoemde 13-11 tussenstand. Nu rest ons nog de teampartijen om het beslissende 14e punt voor een plaats in de finale binnen te halen !!

Teampartijen:

Teampartij 1 Heren (Ton, Joop, Koen en Mickel)

TDV2 begint met een score van 100, Koen knalt met een 180 score daar overheen en in het vervolg van de partij worden door beide teams goede scores gegooid en gelijk gaan beide teams richting de beslissende dubbel. Joop krijgt als eerste de kans om 64 weg te werken maar mist de dubbel 16 aan de binnenzijde. TDV 2 krijgt de kans op 130 en ook deze finish word gemist. Dan is Ton aan de beurt en met een dubbel 8 brengt hij het beslissende 14e punt over de streep en breekt het feest los !!!.

DAT WAS EEN DONDERS GOEIE FINISH TON !!!

“ Eindstand  T.D.V 1 – T.D.V. 2  14 -11 ”

Zoals de uitslag al aangeeft en wat ik in het voorwoord al heb aangehaald is het een gelijk opgaande  wedstrijd geworden, maar het doel wat we voor ogen hadden is bereikt we staan in de Finale !!

Ik wil dan ook het team van Remco (TDV 2) feliciteren met het behalen van de halve finale, jammer dat we nu al tegen elkaar moesten spelen. Ga zo door en nogmaals respect.

Nu rest ons op 14 juni 2014 de Finale en deze zal gespeeld worden bij de Lachende Vis te Oud-Empel.

De tegenstander is PDB-Rob een oude bekende vanuit Beek en Donk

Eric Smits.

Meierijteam Tilburg. (TDV1)