Wedstrijdverslag MC Geel: R.D.F. – T.D.V.

Wedstrijdverslag Meierij cup poule B
Speelronde 5: 13 December 2014: R.D.F. – T.D.V.-Geel

Vandaag spelen we een uitwedstrijd in Kruisland tegen een oude bekende namelijk R.D.F. In het verleden hebben we daar onderling mooie wedstrijden gespeeld. Ondanks dat we een aantal spelers missen gaan we vol vertrouwen van start om zo veel mogelijk punten mee naar Tilburg te nemen en onze huidige positie op de ranglijst te handhaven.

Singlepartijen ronde 1.

       Joop komt snel op een voorsprong, speelt dan 2 mindere legs maar komt met een prima 105-finish terug in de wedstrijd. In de 5e leg start zijn tegenstander met 3×140 en onze Joop kan dit helaas niet bijbenen en verliest zijn partij. (2-3)

       Theo heeft een sterke tegenstander maar komt toch snel op 1-0 voor. Ondanks een 180 score maakt RDF niet gelijk maar komt Theo met een 20-finish op een 2-0 voorsprong. Dan is het verzet gebroken en pakt Theo de winst. (3-0)

       Annette komt snel op een 2-0 voorsprong maar vergeet dan de dubbel te gooien voor de wedstrijd en haar tegenstander kan terug komen tot 2-2. De 5e leg word beslist op de dubbel en met een dubbel 2 pakt Annette de partij pff.. (3-2)

Stand na de 1e ronde, singlepartijen 1-2 voor TDV-Geel

Singelpartijen ronde 2.

       Bart komt snel op 1-0 en krijgt veel pijlen voor de 2-0 maar krijgt deze niet gegooid. Na deze slappe leg komt onze Bart op stoom en met 2 prima legs pakt hij verdient de winst. (3-1)

       Patrick komt ook voor met 1-0 maar is het daarna helemaal kwijt en verliest verdiend de partij. (1-3)

       Karin speelt een wisselende partij, scorend gaat het gelijk op en Karin komt met 2 prima legs op een 2-2 tussenstand en hier moet de 5e leg de beslissing brengen. Het missen van de dubbel doet haar helaas de das om. (2-3)

Stand na de 2e ronde, singlepartijen 3-3.

Singelpartijen ronde 3.

       Koen pakt snel een 1-0 voorsprong, na een 180 score in de 2e leg gaat hij in sneltreinvaart naar de winst. (3-0)

       Harry speelt een prima partij maar heeft veel pech op de dubbel, zijn pijlen op de draad en bij de tegenstander niet. (0-3)

       Bianca start voortvarend en met een 66-finish komt ze 1-0 voor, daarna komt haar tegenstander beter in het spel en is helaas wat effectiever met het gooien van de dubbel en draait de partij in haar voordeel om. Helaas… (1-3)

Stand na de 3e ronde, singlepartijen 5-4 voor R.D.F.

Singlepartijen ronde 4.

       Ruud wisselt goede scores af met matig finishwerk. Ondanks een 180 score in de 4e leg komt zijn tegenstander terug naar 2-2. Dan speelt Ruud op het juiste moment een prima leg en met en 54-finish pakt hij de partij. (3-2)

       Edwin heeft een sterke tegenstander, na een 0-1 achterstand maakt hij met een prima 125-finish 1-1. Vanaf de 3e leg gaat het tempo en de scores omhoog. Helaas weet Edwin de beslissende dubbel niet te raken en verliest de partij. (2-3)

       Marieke start goed en komt snel op een 2-0 voorsprong, hierna mist ze te veel pijlen voor de beslissende dubbel en komt haar tegenstander terug 1-2. In de 4e leg word er door beiden gemist op de dubbel maar pakt Marieke deze wel. (3-1)

Stand na de 4e ronde, singlepartijen 6-6.

Koppelpartijen ronde 5.

       Joop en Theo komen snel op 2-0 en finishen sterk door een 180 van Joop en daarna een 115 finish van Theo (3-0)

       Bart en Edwin spelen een prima koppel en hebben geen probleem om de winst binnen te halen. (3-0)

       Bianca en Marieke spelen een prima partij en pakken dan ook verdient de winst (3-0)

Stand na de 5e ronde, koppelpartijen 6-9 voor T.D.V.-Geel.

Koppelpartijen ronde 6.

       Koen en Harry waren echt een koppel, Koen de punten en onze Harry de dubbels bamm. (3-0)

       Ramon en Ruud komen snel met 2-0 en zijn tot aan de pijl voor de partij niet in de problemen gekomen. Doordat onze jongens de beslissende dubbel steeds maar niet gooien komen de tegenstanders terug, erop en erover..pfffff (2-3)

       Annette en Femke komen na een 0-2 achterstand terug naar 1-2 maar lopen in de 4e leg achter de feiten aan. (1-3)

Stand na de 6e ronde, koppelpartijen 8-10 voor T.D.V.-Geel.

Mixkoppels en Herenkoppels ronde 7.

       Koen en Bianca spelen goed, o.a. door een prima 100-finish van Koen pakken ze verdiend de partij (3-1)

       Harry en Femke komen niet in de problemen en spelen deze partij zoals het hoort netjes uit. Prima winstspartij. (3-1)

       Bart en Edwin starten sterk een 132-finish van Edwin brengt onze jongens op voorsprong maar laten het dan volledig liggen op de dubbel en verliezen uiteindelijk terrecht. (1-3)

Stand na de 7e ronde, Mixkoppels en extra herenkoppel 9-12 voor TDV-Geel

Mixkoppels en Herenkoppels ronde 8.

       Ruud en Marieke komen snel op 1-0 maar laten het dan liggen en RDF pakt met een 99-finish de partij. (1-3)

       Ramon en Jaqueline komen snel op 2-0 en laten hun tegenstanders dan helemaal terugkomen om dan in de beslissende 5e leg met een dubbel 2 alsnog de winst te pakken. (3-2)

       Joop en Theo spelen een koppel waar alles op en aan zit. Onze jongens komen snel op 2-0, Het koppel van RDF komt dan sterk terug. In de 4e leg een dubbele 180 score (1x RDF, gelijk reactie Joop ook 1x) en daarna gelijk op naar de dubbel. RDF brengt de spanning helemaal terug naar 2-2. Onder luid gejuich en gejoel van beide teams gaan de koppels met hoge scores richting de dubbel waarin uiteindelijk Joop met een prima 50-finish de leg en de partij pakt. Bamm.. (3-2)

Stand na de 8e ronde, Mixkoppels en extra herenkoppel 10-14 voor TDV-Geel.

Teampartij Heren (1)

Joop, Theo, Koen en Harry: Onze heren starten sterk en gaan met ca. 100 punten voorsprong richting de dubbel. Na het missen van bijna 12 wedstrijdpijlen krijgt RDF zelfs de kans op de partij naar zich toe te halen. Na deze missers vind Koen het genoeg en pakt met de dubbel 2 alsnog de partij..pfff.

Stand na de 9e ronde, teampartij heren 10-15 voor TDV-Geel.

Teampartij Dames

Bianca, Marieke, Femke en Jaqueline: Onze dames starten sterk aan deze partij en gaan met een grote voorsprong (ca. 300 punten) richting de dubbel. Jaqueline mist een 116-finish op tops en daarna krijgen ook onze dames mega veel wedstrijdpijlen waardoor ook RDF weer terug kan komen en zelfs wedstrijdpijlen krijgt. Femke haalt met dubbel 1 alsnog de winst binnen..

Stand na de 10e ronde, teampartij dames 10-16 voor TDV-Geel.

Teampartij Heren (2)

Bart, Ruud, Edwin en Ramon: Beide teams starten sterk en gaan gelijk op richting de dubbel. Met RDF op 71 komt Edwin op het juiste moment met een prima 116-finish en pakt het laatste puntje van de dag, Bots..!!!

Einduitslag R.D.F. – TDV-Geel: 10-17 voor TDV-Geel.

 

Uiteindelijk een prima overwinning, veel hoge scores (5×180) en hoge finishes (6×100+), veel 3-2 partijen maar uiteindelijk nemen we toch 17 punten terug mee naar Tilburg.

Namens de spelers wensen wij iedereen fijne feestdagen en een goed uiteinde en zien jullie graag weer in 2015..!!

De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen DDC (Dongen) op 17 Januari 2015.

Eric Smits

Captain TDV-Geel