Wedstrijdverslag MC Geel: FINALE T.D.V Geel. – P.D.B. Rob

Wedstrijdverslag Finale Meierij cup 6 Juni 2015: TDV-Geel – PDB-Rob


De finale is een herhaling van het afgelopen jaar, dat was een finale waarin wij geen moment aanspraak konden maken op de titel omdat onze tegenstander gewoonweg beter was, derhalve een terechte kampioen PDB-Rob.

Nieuwe ronde nieuwe kansen mijn team is tot op het bot toe gemotiveerd om de beker in Tilburg te houden…!!

Single partijen:

0-1          John heeft een sterke tegenstander, hoewel beide spelers toch de spanning voelen weet John hier wat minder goed mee om te gaan dan zijn tegenstander. John komt geen moment in de wedstrijd en loopt helaas tegen een verdiende nederlaag op. (0-3)

1-1          Joop heeft ook de moeite om zijn ritme te komen maar dit geld ook voor zijn tegenstander. De wedstrijd ontwikkeld zich zodanig dat hier een 5e leg de beslissing moet brengen. Joop komt als eerste naar de dubbel maar weet het nog niet af te maken. Hij krijgt alsnog een kans en dubbel 3 is raak voor de partij. (3-2)

2-1          Annette start goed en komt snel met 1-0 voor maar dan beginnen ook in deze partij bij beide speelsters de spanningen toe te slaan. Haar tegenstander komt nog terug naar 1-1 maar uiteindelijk kan Annette de spanningen wat loslaten en stoomt ze alsnog door naar de verdiende winst. (3-1)

3-1          Leon start sterk en komt snel voor met 1-0 en weet in de 2e leg met een 125-finish een 2-0 voorsprong op te bouwen.
Dan is het verzet gebroken en snelt Leon zonder problemen met een 32-finish naar de winst. (3-0)

4-1          Michael start zeer sterk aan zijn partij, alle frustraties worden omgezet in een prima partij en zijn tegenstander maakt dan ook geen enkel moment aanspraak op de winst. Prima overwinning (3-0)

4-2          Bianca heeft de pech dat ze tegen de sterkste speelster van PBD mag spelen. Tot aan de 1-1 gaat de partij gelijk op en krijgt Bianca voldoende kansen voor de voorsprong maar als zo vaak wanneer je de dubbel niet raakt pikt de tegenstander de leg in. Helaas kon Bianca daarna niet meer terug komen in de partij. (1-3)

5-2          Koen heeft in het begin van de partij moeite om los te komen van zijn tegenstander maar naar de 1-0 voorsprong gaat hij steeds beter gooien om uiteindelijk met een prima 82-finish in de 3e leg de winst te pakken (3-0)

6-2          Edwin start moeizaam en komt al snel op een 0-1 achterstand. Dan beginnen de punten goed te vallen en pakt Edwin elke kans op de dubbel die hij krijgt om met een prima 50-finish het volgende punt binnen te halen. (3-1)

6-3          Jaqueline start goed maar weet de kansen op de dubbel in de eerste 2 legs niet te pakken en komt zodoende op achterstand. Jaqueline komt nog terug naar 1-2 maar kan in de 4e leg niet mee met haar tegenstander die uiteindelijk deze leg binnenhaalt en daarmee dan ook de partij. (1-3)

7-3          Ramon start ijzersterk en speelt een prima partij, goede scores (o.a. 1x 180) en prima finishwerk brengen hem dan ook de zeer verdiende overwinning. (3-0)

7-4          Ruud heeft een sterke tegenstander maar komt toch snel op een 2-0 voorsprong. In de 3e leg heeft Ruud niets in te brengen en word het 2-1. In de 4e leg mist Ruud een 160 finish voor de partij en pakt zijn tegenstander de leg (2-2). In de 5e leg mist Ruud een 141-finish voor de partij en pakt zijn tegenstander weer de leg en daarmee de partij.. (2-3)

7-5          Femke komt geen moment in haar spel en ze is alleen maar aan het vechten tegen zichzelf waardoor haar tegenstander alle kans krijgt om de wedstrijd uiteindelijk makkelijk binnen te halen, jammer. (0-3)

Na het spelen van de singles is de tussenstand 7-5 in het voordeel van TDV-Geel. In het laatste deel van de singels te veel

laten liggen waardoor we het onszelf alsnog moeilijk maken. Maar de voorsprong is er, nu gaan uitbouwen…!!

Koppelpartijen:

7-6          Annette en Karin hebben het lastig in hun koppelpartij en hun tegenstanders maken dan ook goed gebruik van de kansen die ze krijgen en pakken dan helaas ook verdiend de winst. (0-3)

8-6          John en Ruud komen al snel op een 2-0 voorsprong, ondanks een 180 score voor Ruud gaat de 3e leg tocht naar PDB (2-1) in de 4e leg zijn gooien onze jongens op het juiste moment een prima leg en pakken de winst. (3-1)

9-6          Joop en Michael hebben een sterk koppel tegen. Het is een wedstrijd waar alles op en aan zit, een voorsprong een achterstand gemiste dubbels en wat deze partij verdiend een 5e en beslissende leg. In deze leg start ons koppel zeer sterk en gaan snel richting de dubbel. Een mooie 80-finish brengt ze de leg en daarmee de partij. (3-2)

10-6        Koen en Ramon spelen een partij waarvan achteraf blijkt dat dit waarschijnlijk het moment was waarop iedereen dacht dit zou het wel eens de beslissing kon zijn. Ons koppel start sterk (o.a. 1x 180 score Koen) maar komen wel achter met 0-1. Een sterke 2e en 3e leg brengt onze jongens de voorsprong 2-1. Met de tegenstanders op een finish besluit Koen om met een prima 170-finish (door Ramon weggezet) de wedstrijd in het slot te gooien, bamm.. (3-1)

11-6        Leon en Edwin spelen ook een sterk koppel, ze pakken kort nadat Koen met een 170-finish de vorige partij afsloot met een prima 32-finish verdiend de partij en daarmee alweer het 11e punt. (3-1)

12-6        Bianca en Jaqueline komen al snel op een 2-0 voorsprong en het nijgt naar een makkelijke winstpartij te gaan. Dan vergeet ons koppel de beslissende dubbel te gooien en laten ze hun tegenstanders terugkomen waarbij ook in deze partij een 5e leg de beslissing moet brengen. Beide teams krijgen genoeg kansen op de dubbel maar dubbel 1 brengt onze dames alsnog de overwinning en alweer het 12e punt. (3-2)

Na het spelen van de koppelpartijen is de tussenstand 12-6 voor TDV-Geel, het kampioenschap komt steeds dichter bij maar

het is nog geen uitgemaakte zaak want de punten moeten nog wel eerst binnengehaald worden !!!

Mixkoppels en extra heren koppels:

13-6        Bianca en Joop spelen een goede partij staan steeds op een voorsprong maar het koppel van PDB is steeds in de buurt. In de 4e leg bij een 2-1 voorsprong speelt ons koppel een prima leg en pakt Joop met een tops-finish de leg en daarmee de wedstrijd en het 13e punt.. (3-1)

13-7        Annette en Theo houden het koppel van PDB tot aan de 1-1 nog bij maar kunnen ze dan niet meer volgen wat helaas resulteert in een nederlaag (1-3)

14-7        Koen en Leon spelen een goede partij en komen dan ook geen moment in de problemen. Bij een 2-0 voorsprong weet ons koppel inmiddels dat het 13e punt binnen is en dat winst in deze partij het kampioenschap betekend.
Gesterkt door die wetenschap speelt ons koppel een prima 3e leg en gaan al snel met een goede voorsprong naar de dubbel toe. Koen laat met een goede score een 52-finish achter voor Leon en deze weet met een 2-darts finish via 20 en dubbel 16 de leg en het beslissende punt voor het kampioenschap binnen te halen….!! (3-0)

KAMPIOENEN…!!!!

Wat een ontlading na het beslissende punt, het Kampioenschap is na 9 jaar eindelijk weer eens bij Tilburg terecht gekomen

gedurende seizoen hebben wij geen enkele partij verloren en zijn ongeslagen kampioen geworden, puike prestatie !!

Ik wil alle spelers en speelsters, supporters, Bet-Kolen, en niet te vergeten de TDV bedanken voor hun inzet, support en

ondersteuning want zonder jullie hadden wij dit niet voor elkaar kunnen brengen. Nogmaals bedankt !!

Prettige vakantie en tot volgend seizoen…

Eric Smits

Captain TDV-Geel.