Wedstrijdverslag BC: T.D.V. – W.B.D.F.

Onze eerste thuis wedstrijd van het seizoen!

T.D.V. versus W.B.D.F. (Breda).

Onze eerste thuis wedstrijd en hebben helaas met diverse afmeldingen te maken. Jan, Dave, Mark V, Martin, Shirley en André kunnen er vandaag om de diverse goede reden niet bij zijn. Zodoende maken we vandaag éénmalig gebruik van de talenten van een van onze Meierij spelers Leon de Geus.

Ronde 1 Beginnen Danny, Jeroen en Marjolein. Marjolein begint scorend lekker, maar krijgt de dubbel niet gevonden en verliest haar partij onnodig met 3-2. Danny begint wisselend, maar naarmate de partij vordert groeit hij weer naar zijn eigen niveau en wint gemakkelijk met 3-1. Bij Jeroen is het helaas nog wisselend en verliest  met een beetje pech met 3-2. Tussenstand 1-2.

Ronde 2 is voor onze gastspeler Leon, Bob en Marilou. Leon en Bob doen gewoon wat we van ze verwachten en winnen beide soepel met 3-0. Waar Marilou in de eerste wedstrijd géén zenuwen kenden, is ze het vandaag wel. Dit is niet nodig, want we weten wat ze kan en dat is fantastisch darten. Haar zenuwen komt ze vandaag helaas niet te boven en verliest haar singelpartij met 3-1. Tussenstand is weer in evenwicht gebracht 3-3.

In Ronde 3 zijn Mark S, Michael en Joyce aan de beurt. Mark en Michael willen het beide onnodig spannend houden, maar winnen uit eindelijk beide met 3-2. Joyce en haar tegenstander hebben helaas veel pijlen nodig voor de dubbel 1 (in zowel leg 1 als in leg 2). Helaas voor ons is het de tegenstander die ze het als eerste weet te raken, waardoor Joyce haar partij verliest. Tussenstand 5-4 voor ons!

De vierde Ronde is voor Remco Bora Smeulders (weer terug van vakantie), Bart en Nicole. Zowel Remco als Bart gooien een goede singel partij en winnen dan uiteindelijk ook vrij simpel hun singelpartij. De partij van Nicole is erg wisselend, waarin haar tegenstander stabieler is en de winst naar haar toe trekt. Tussenstand na de singels 7-5 voor ons.

Ronde 5 en 6 zijn de koppelpartijen.

Het eerste herenkoppel wordt eenvoudig gewonnen door Bob en Michael. Als tweede heren koppel spelen Danny en Mark S een spannende pot, waarbij onze heren met 3-2 aan het langste eind trekken. Het derde heren koppel Leon en Bart gaat de verkeerde kant op. Na een goede eerste leg, willen de pijlen van Bart helaas niet meer in de trippel vallen. De tegenstander profiteert hier optimaal van en winnen hiermee hun enigste heren koppel.  Het laatste heren koppel Jeroen en Remco wordt een gemakkelijke overwinning.

Waar de dames in de vorige wedstrijd tegen K.D.O. de kartrekkers waren, lijkt het erop dat ze vandaag een collectieve offday hebben. Nadat alle singels verloren zijn gegaan, gaat ook het eerste dames koppel Caroll en Nicole simpel naar de tegenstander. In het tweede koppel lijkt het erop dat Marjolein en Marilou zich herstelt hebben na hun singelpartij en komen ze simpel op 2-0 voor. Toch laten ze de tegenstander terug komen tot 2-2. In een spannende laatste leg weten de dames toch het eerste dames punt binnen te halen. Tussenstand 11-7.

Op naar de Mixpartijen en 2 heren koppels om de winst binnen te halen!

Als eerste mix komen Bob en Marjolein aan de oche. Zij kennen geen problemen met hun tegenstander en winnen simpel met 3-0. Het tweede mix-koppel is voor Jeroen en Caroll. Beide komen niet in hun spel, waarbij de tegenstander dit punt op eist. Het eerste heren koppel is wederom voor Danny en Mark. Waar ze het in hun eerste koppel gemakkelijk afging, moesten ze nu meer tegenstand dulden. In een spannende partij laten ze helaas de winst aan W.B.D.F.. Het derde Mix-koppel is voor Leon en Joyce. Joyce gaat nu lekker met Leon mee gooien. Ze komen deze partij dan ook niet in gevaar en winnen in een goede pot gemakkelijk met 3-0. Door de vele afmeldingen mocht ook ik zelf nog aan het bord verschijnen. In de laatste Mix-koppel samen met Marilou spelen we een steady partij en winnen eenvoudig met 3-1. (De winst is binnen)! Michael en Remco halen in het laatste heren koppel ons 15e punt binnen. Voor aanvang van de teampartijen is de tussenstand 15-9.

In Ronde 9 mogen de eerste heren SemperPapi aan het bord komen. Onder luide aanmoedigen voor de Papi volgen Michael, Danny en Mark S het goede voorbeeld van de Papi! Met de tegenstander nog op grote afstand wordt ook dit punt binnen gehaald.

Ronde 10 is voor de dames Marjolein, Nicole, Marilou en Caroll. Zoals de hele wedstrijd al het geval is, moeten ze ook in de teampartij de meerdere erkennen in de dames uit Breda.

In de laatste teampartij mogen de heren van de Koopman aan onze gastspeler laten zien hoe het moet. Jeroen, Bob, Remco en Leon gaan vol gas en bepalen de eindstand op 17-10. 

BAM – Wederom een mooie overwinning op naar de volgende winst 25 oktober uit tegen H.D.O. (Rotterdam). Come on Tilburg!

Tilburg                                    Breda

180:                                        180:

Mark S        1                          Nick Zagers           2

Danny         1

Jeroen         1

Finishes 100+                         Finishes 100+

Leon            131

Remco         110

Jeroen         102

Willem van der Putten.