Wedstrijdverslag BC: H.D.O. – T.D.V.

Onze derde wedstrijd uit naar Rotterdam.

H.D.O. versus T.D.V.

Vandaag uit naar Rotterdam en dit moeten we vandaag doen zonder de aanwezigheid van onze gezellige Caroll en Shirley. Bij de heren is iedereen present. 

H.D.O. is een team dat enkele jaren bij de Brabant cup afwezig is geweest, maar in het verleden heeft laten zien een geduchte tegenstander te zijn. Dus we zijn gewaarschuwd.

 

Ronde 1:

Jan debutantje heeft er veel zin in! Dit laat hij ook aan het bord zien. Met 2x binnen 15 darts wordt het al snel 2-0. Hij gooit ook nog 1x 180 en maakt met een 105 finish de 3-0.

Danny weet niet wat hem overkomt maar krijgt de zenuwen. Het leek of hij voor de eerste keer een wedstrijd mocht gooien. Met veel pijn en moeite weet hij toch de winst met 3-2 binnen te slepen.

Marjolein komt langzaam op gang, maar in de laatste beslissende leg is ze niet meer te stoppen. Met 1x 180 weet ze de partij in haar voordeel met 3-2 te beslissen.

Tussenstand 0-3

 

Ronde 2:

Jeroen heeft er ook zin in en wint met een zeer goede partij met 3-0.

Martin doet wat wij van hem verwachten, lekker darten en simpel winnen.

Nicole gooit lekker, maar is wat ongelukkig in haar finishes. Zij verliest nipt met 3-2.

Tussenstand 1-5

 

Ronde 3:

Het lijkt wel feest, want ook Bob heeft er zin in. Hij pakt zijn tegenstander met 3-0 in.

Michael zit niet lekker in zijn vel en komt ook niet in zijn spel. Dit lijdt helaas tot zijn eerste verlies partij.

Waar het bij Joyce met het ingooien erg lekker ging, wilde het in de wedstrijd maar niet lukken. Helaas moet zijn deze partij aan haar tegenstandster laten.

Tussenstand 3-6

 

Ronde 4:

Remco komt langzaam op gang, maar weet uiteindelijk wel zijn partij met 3-2 te winnen.

Mark S speelt een wisselende partij. Hij wisselt hoge scores met lage af, waar zijn tegenstander op de juiste momenten van weet te profiteren. Helaas verlies Mark met 3-2.

Waar Marilou vorige wedstrijd niet helemaal haar draai kon vinden in haar singel, lukte het vandaag wel. In een leuke pot, waarbij ze ook een 120 finish weet te noteren wint ze met 3-2.

Tussenstand 8-4

 

Ronde 5 en 6 betreffen de Heren en Dames koppels.

Bob gooit samen met Remco en weet wederom een 180 score te noteren. Zij winnen in een spannende pot met 3-2.

Joyce koppelt samen met Marjolein en ze heeft haar draai weer gevonden. Waar het in de singel niet wilde lukken, lukt het in de koppels wel. Samen weten ze met 3-2 te winnen.

Danny en Martin een Monster koppel en slopen alles wat ze maar tegen komen. Ze laten niets van de tegenstander heel en met veel hoge scores en snelle finishes is het snel 3-0

De tegenstanders van Michael en Mark S zitten lekker in hun spel en verslaan onze jongens vrij eenvoudig.

Nicole en Marilou spelen een spannende pot, waarbij helaas de tegenstandsters aan het langste eind trekken.

Jan en Jeroen gaan furieus van start en maken snel 2-0. De laatste leg is wat minder, maar dat mag de pret niet drukken. Een simpel en makkelijke 3-0 in een goede partij.

Tussenstand 6-12

 

Ronde 7 en 8 de Mix koppels en 2 extra heren koppels.

In een sterke partij doen Martin en Marjolein waar ze zin in hebben. Martin scoort nog een 180. Ze winnen simpel met 3-0

Bart en Danny spelen een moeizame maar spannende pot, welke helaas aan de tegenstander gelaten moet worden.

Bob en Marilou zijn een ongelukkig koppel en weten samen de draai niet te vinden. De tegenstander profiteert hier van.

Jan en Joyce maken het niet spannend, gewoon met 3-0 winnen.

Mark  V en Dave spelen tegen een erg traag koppel en komen maar niet in hun spel. Zij moeten de partij aan hun tegenstander laten.

Jeroen en Nicole hebben wat pech en moeten helaas ook de partij laten gaan.

Tussenstand 10-14

 

De laatste rondes ‘Team event’.

Als eerste komen Jan, Jeroen, Bob en Dave aan het bord. Zijn hebben er zin in en winnen vrij eenvoudig met degelijk spel.

De dames van vandaag Marjolein, Joyce, Marilou en Nicole spelen erg wisselend, waar de tegenstanders een degelijke partij spelen. Helaas gaat dit punt naar Rotterdam.

Onze laatste heren van vandaag Semper fi: Danny, Martin, Mark S en Michael laten zien dat ze in de top van Tilburg thuis horen en vinnen in een goede partij.

Eindstand 11-16.

 

De wedstrijd liep moeizamer dan verwacht met veel wisselende prestaties, maar uiteindelijk zijn we toch met een degelijke winst terug naar Tilburg gereden. Na 3 wedstrijden ongeslagen te zijn, staan de volgende twee wedstrijden de concurrenten op het programma. 15 november spelen we thuis tegen Z.D.F. en 13 december gaan we in Amsterdam op bezoek.

 

180:

Jan 1x

Bob 1x

Martin 1x

 

Uitworpen:

Jan 105

Martin 100

Marilou 120