Wedstrijdverslag BC DVW – TDV

Brabantcup Wedstrijdverslag D.V.W. – T.D.V.

Eindelijk is het voor mij weer zover, het begin van mijn Brabantcup seizoen. We moeten naar Maasdijk om tegen het altijd sterke DVW te gooien en door het onverwachte verlies van de eerste wedstrijd zijn we verplicht om hier een goed resultaat neer te zetten.

We gaan van start met de singles:

Bob van de Hout start redelijk en ondanks dat hij wat dubbelen mist pakt hij toch de eerste leg. De 2e leg begint matig maar krijgt een goed einde, 0-2. De 3e leg is wisselvallig en ook de dubbel wil niet vallen, 1-2. De 4e leg blijft wisselvallig en de tegenstander gooit knap 85 uit met een dubbele bull, 2-2. Dan de laatste leg die gaat weer goed en ook de beslissende dubbel wordt met 1 pijl gevonden, 2-3 winst.

Marjolein Noijens begint matig en komt hierdoor op een 1-0 achterstand, de 2e leg gaat een stuk beter en ze maakt dan ook 1-1. De 3e leg is wat wisselvallig en beide dames hebben moeite met de dubbel, uiteindelijk is het Marjolein die 1-2 maakt. De 4e leg begint ze eindelijk goed te gooier en wint dus ook met 1-3.

Jan Huiskes begint meteen vol gas te gooien, veel trippels worden geraakt zelfs een 180, maar toch gaat de 1e leg naar een erg goed gooiende Dennis de Winter. De 2e leg is ook erg goed maar ook hier is het weer Dennis die als eerste de dubbel gooit. De 3e gaat met goed spel verdient naar Jan, en de 4e gooit hij wederom een 180 en lijkt op weg naar de 2-2 maar door een eindspurt is het DVW dat de wedstrijd met 3-1 wint.

Michael van Eijk begint goed maar na wat gemiste dubbelen komt hij toch 1-0 achter. De 2e leg is wisselvallig, de tegenstander mist veel dubbelen maar pakt toch de 2-0 voorsprong. De volgende leg is goed en gaat ook verdient naar ons 2-1, de 4e leg is weer spannend, het gaat gelijk op en het is Michael die 2-2 maakt. In de 5e leg neemt Michael de leiding welke hij op het einde van de leg weer kwijt is, na wat gemiste dubbelen aan beide zijdes is het de TDV die de pot wint, 2-3.

Nicole van Oudheusden gooit redelijk maar omdat de tegenstander beter gooit word het 1-0. De 2e leg is goed van Nicole maar de dubbel wilde maar niet vallen, 2-0. En in de 3e leg was DVW gewoon net een tikkie te sterk, 3-0.

Bart Klaassen gooit de 1e leg goed maar zo ook zijn tegenstander en die finisht deze leg 1-0, de 2e leg gaat gelijk op en nu is het bart die de leg finisht, 1-1. De 3e leg is weer goed en deze word ook verdient door Bart gewonnen 1-2. In de 4e leg staat hij erg goed te gooien en mede door een 180 heeft hij alle tijd om deze leg binnen te halen, 1-3.

Andre van Groenendael start weergaloos en komt zo zeer snel op 0-1, Andre kan er echter geen vervolg aan geven en de volgende twee legs zijn voor DVW, 1-1, 2-1, in de 4e leg krijgt DVW een aantal matchdarts maar is het Andre die de leg wegkaapt, 2-2. De laatste leg begint weer goed maar dankzij een eindsprint is het DVW die de pot wint, 3-2.

Caroll Verkooijen gooit een redelijk goede wedstrijd, de eerste twee legs gooit ze snel d’r dubbers, 0-1, 0-2, in de 3e leg is het de tegenstander die de leg uitgooit, 1-2 maar de 4e leg gaat weer verdient naar Caroll, 1-3.

Mark Schellekens begint goed maar moet de dubbel aan zijn tegenstander laten, ook de 2e leg gaat goed alleen wil die dubbel maar niet vallen, hierdoor komt DVW op een 2-0 voorsprong. Deze weet Mark niet meer om te buigen en verliest met 3-0.

Robin Kreemers begint goed en door een mooie 72 finish pakt hij de 0-1, de 2e leg is ook erg goed en gaat wederom naar de TDV, de 3e leg gaat wat minder en is dus ook voor de tegenstander, 1-2, dan gooit DVW een erg goede leg en komt op 2-2, de beslissende leg begint voor beide spelers matig maar Robin weet op het einde het verschil te maken en wint met 2-3.

Joyce Schaefers helpt ons vandaag uit de brand en dat doet ze goed ook de eerste leg gaat na wat gemiste dubbelen naar joyce toe 0-1, de 2e leg gaat de dubbel een stuk sneller en zo staat het al 0-2, ook de 3e leg gaat goed maar deze gaat toch naar DVW, gelukkig stelt ze in de 4e leg weer orde op zaken en wint met 1-3.

Jeroen Verhoeven, daar kan ik niet zo veel over zeggen trippels, uit, trippels, uit, trippels, uit, 0-3.

Tussenstand: 4-8 voor TDV

Dan de Koppels:

Jeroen en Robin beginnen goed en komen 0-1 voor, ook de 2e is goed maar de tegenstanders staan ook erg lekker te gooien, 1-1, de 3e leg wordt beslist door een snelle dubbel van DVW, 2-1, de 4e leg wordt middels een 177 score van Jeroen in ons voordeel beslist, 2-2, de 5e leg gaat Jeroen los, 2×180 en een 2 dart finish op 56, 2-3.

Marjolein en Caroll gooien zo snel dat ik de 1e leg gemist heb, 0-1, de 2e was goed en leverde ons een 0-2 voorsprong op, de 3e leg ging gelijk op en ging uiteindelijk naar DVW, 1-2, ook de 4e leg gaat gelijk op en na wat gemiste dubbelen is het de TDV die hem uitgooit, 1-3.

Jan en Mark starten beide goed, zo ook de tegenstanders die mede door een 180 score de leg pakken, 1-0, de rest van de legs gaan zonder problemen naar Jan en Mark, door goed gooiwerk word het 1-3.

Michael en Bart komen goed uit de startblokken en komen verdient op 0-1, daarna gaat het niveau naar beneden en dat resulteert in een 3-1 nederlaag.

Joyce en Nicole starten goed en snel staat er 0-1 op het bord, de 2e leg is spannender en gaat naar de tegenstanders, 1-1, de 3e leg is weer voor ons en door de opgebouwde voorsprong in de 4e leg hebben ze alle tijd om hem uit te gooien, 1-3.

Bob en Andre starten ook goed en komen 0-1 voor, dan komen er 2 goede legs van de tegenstanders die voor de 1-1 en 2-1 zorgen, de 4e leg is dan weer goed van onze kant, 2-2, de 5e leg beginnen beide koppels erg goed, veel dubbele trippels, maar helaas is het DVW dat koelbloedig de dubbel gooit, 3-2.

Tussenstand: 6-12 voor TDV

De Mixkoppels (en extra heren)

Jan en Caroll een hele goede pot maar dat is nodig ook wat de tegenstanders zijn ook erg goed, dit zorgt voor een 5e leg die mooi door Caroll word gefinisht, 2-3.

Bob en Jeroen kunnen de trippels maar niet op gang krijgen en verliezen met 3-1. Bart en Nicole gooien een goeie pot, helaas zijn het de tegenstanders die de winst pakken 3-1.

Mark en Marjolein gooien ook een aardige pot, een mooie 0-3 winst en een 180 voor Marjolein.

Robin en Remco gooien een strakke wedstrijd maar verliezen toch met 3-1.

Michael en Joyce weten hun potje wel winnend af te sluiten met 1-3.

Tussenstand: 9-15 voor TDV

De Teams

Het 1e herenteam bestaat uit Bart, Remco, Jeroen en Mark, deze heren slepen de winst middels een mooie 104 finish van Mark binnen.

De dames hebben halverwege de wedstrijd een lichte voorsprong opgebouwd maar weten deze uiteindelijk niet in winst om te zetten.

Het 2e herenteam bestaat uit Jan, Bob, Robin en Michael, die een erg grote voorsprong opbouwen en deze uiteindelijk weggeven door de dubbel niet te gooien.

Einduitslag: 11-16 voor TDV 🙂

Een erg goed resultaat dat misschien nog wat hoger uit had kunnen vallen maar dat mag de pret niet drukken. De sfeer was geweldig en dan ook nog winnen van één van de titelkandidaten, wat willen we nog meer!

Tot de volgende wedstrijd

Grtz Martin de Weijer