Wedstrijdverslag BC DORA – TDV (HALVE FINALE)

We hebben voor vandaag een lastige klus op het programma staan, we van naar Amsterdam de halvefinale gooien tegen DORA. Ook vorig jaar hebben we de halvefinale tegen DORA (in A’dam) gespeeld en toen waren ze met 14-12 net te sterk voor ons, dit gaan we nu dus proberen recht te zetten…

Alle spelers zijn super-gefocust en begrijpen dat we erg goed moeten gooien om het altijd sterke Amsterdam te verslaan. De eerste die aan de oche mogen verschijnen zijn Michael, Jan en Marjolein. Marjolein heeft vandaag op papier de sterkste tegenstander getroffen, ze mag aantreden tegen Karin ten Kate, het is meteen spannende en het word op de dubbels beslist, helaas gaan die bij Marjolein wat stroef en verliest ze met 1-3. Ook Jan heeft vandaag één van de sterkste tegenstanders, Jan start matig en staat in no-time 2-0 achter. Dan begint Jan echter pas te gooien en met veel dubbele trippels trekt hij de stand gelijk, in de laatste leg word er door beide heren wat dubbels gemist en is het DORA dat de leg uitgooit. Michael begint erg sterk en gooit veel trippels, gelukkig want hij heeft even nodig om de dubbels te raken. Het wordt spannend doordat de tegenstander terug komt tot 2-2. Uiteindelijk winst voor Michael, 2-3.

Danny, Jeroen en Joyce mogen de achterstand proberen goed te maken. Joyce gooit erg goed maar je kan op de dubbels zien dat ze wat nerveus is, ondanks dat wint ze toch met 2-3. Jeroen begint ook sterk aan zijn pot maar ook zijn tegenstander kan wel degelijk darten, hierdoor komt er een beslissende leg aan te pas. Deze word natuurlijk door Jeroen gepakt, 2-3. Danny gooit goed, ietwat wisselvallig maar veel beter dan zijn tegenstander, hij wint makkelijk met 0-3.

Tussenstand 2-4 voor TDV.
 

De volgende 3 zijn Bob, Mark en Caroll. Caroll begint goed en komt verdient op voorsprong maar door een terugval word het toch 2-2, de laatste leg is het gelukkig wel Caroll die finished, 2-3. Mark begint ook erg sterk, eigenlijk weet je bij Mark van te voren dat hij 3 goede legs gaat gooien en daartussen 1 mindere, zo ook vandaag, 1-3. Ook Bob blijkt dit seizoen erg voorspelbaar, hij blijkt een patent te Hebben op 2-3 potjes die altijd in zijn voordeel uitvallen, geluk? ik denk het niet, Bob houdt gewoon van een beetje spanning.

Tussenstand 2-7 (gaat de goede kant op)
 

De laatste 3 singels zijn voor Remco, Bart en Nicole. Nicole begint goed en pakt de eerste leg maar vergeet om de resterende dubbels te gooien, helaas 3-1. Bart wisselt goede met mindere legs af, niet verwonderlijk dus dat dit op een 5e leg aankomt. De goden zijn vandaag met ons Want ook dit 2-3 potje valt onze kant op. Remco lijkt een spannend potje voor deboeg te hebben maar bij 1-1 zet hij hem in een hogere versnelling en dendert naar een 1-3 winst.

Tussenstand 3-9 (nog 5)
 

Gek genoeg is het vandaag voor 80% Tilburg dat ik hoor Schreeuwen, misschien dat de tussenstand hier iets mee te maken heeft?
 

Dan de koppels:

Jan en bob hebben een zwaar koppeltje als tegenstanders en lijken deze pot in eerste instantie te gaan verliezen maar Jan heeft geluk dat Bob (het eerder genoemde) patent bezit op 2-3 potjes. Jeroen en Mark komen eerst 1-0 voor door een mooie 98 finish van Mark, de volgende leg gaat nog naar de tegenstanders maar daarna is het Jeroen die de trippels verzorgd en Mark de finishes, 1-3. Joyce en Nicole kunnen het helaas tegen hun tegenstanders niet bolwerken en verliezen met 3-0. Daarin tegen hebben Marjolein en Caroll weinig moeite met hun tegenstanders, 1-3 winst. Danny en Remco verweren zich kranig maar verliezen wel hun pot met 3-1. Dezelfde score komt op het bord van André en Bart te staan, zij beginnen zeer sterk maar kunnen dat niet volhouden.

Tussenstand 6-12 (nog 2!!)

Jan & Marjolein, André & Caroll en Danny & Jeroen zijn de koppels die voor de overwinning kunnen zorgen. Eerst André en Caroll, zij zijn als eerste klaar met hun potje, helaas is deze wel verliezend afgesloten. Jan en Marjolein zijn de volgende en zij weten het eerste van de twee broodnodige punten te pakken, hierdoor zijn alle ogen gericht op Jeroen en Danny, waar het ondertussen 2-2 is, de laatste leg gaat bij ons als een speer, de voorsprong is ruim 200 punten waardoor we rustig die dubbel kunnen gooien maar Dat blijkt moeilijker dan gedacht, gelukkig is het uiteindelijk Danny die de laatste pijl van de dag gooit.

Er wordt dus gewoon met 7-14 gewonnen van DORA! Diegene die dat vanmorgen tegen mij gezegd zou hebben had ik voor gek uitgemaakt. Een mega-prestatie van een geweldig team…
 

Grtz
Martin