Vrijbuiter 1 Cozmic kampioen van Nederland!

Vrijbuiter 1 Cozmic kampioen van Nederland!

Vandaag werden de divisiekampioenschappen voor de eerste en eredivisie gespeeld. 47 teams kwamen naar Nijkerk om te strijden voor de Nederlandse titels. Het werd een spannende en bovenal sportieve dag!
Eerste divisie
Er werd gespeeld in vijf poules van drie en twee poules van vier waarbij er acht teams doorgingen naar de kwartfinale. In deze kwartfinale wist D.Z.Z.L., dat het kersverse selectielid Toon Greebe in de gelederen had, te winnen van het jonge team van ‘Limburgia de toekomst’ (RDB). Sanidump.nl (RDO) was te sterk voor ’t Wiefke (DVO) en de Bad Boy’s (DOT) wonnen van The Hunters (DBBR). De laatste halve finalist werd Cozmic (RD) dat Purmer Posse (DORA) wist te verslaan. In de halve finale won D.Z.Z.L. met 4-1 van Sanidump en Cozmic bereikte de finale dankzij een 4-1 zege op de Bad Boy’s. De finale was het aanzien meer dan waard. Cozmic kwam met 3-1 uit de singles en onder luid gejuich van de meegereisde supporters werd het vierde punt in de koppels binnengehaald en was Cozmic kampioen van Nederland. Tot het team behoren: Elvin Geerlof, Boy van Dijk, Bram van Wijngaarden, Alwin van de Heuvel, Robin van de Heiden, Core Hoogenes en Danny Mijnster. 
Eredivisie
Acht poules van drie in de eredivisie waarbij alleen de poulewinnaars doorgingen naar de kwartfinale. The Green Devils (DOGD) wonnen in een spannende wedstrijd van X-treme Sport 4 (TDV) en de Mook’s Bulldogs (DID) wonnen van de Koetshuis Rebels (RDB). De Oranjebar Lions (PDB) bereikten de finale door The Hurricanes van de RDO te verslaan en in de laatste kwartfinale won Vrijbuiter 1 (DVS) van de Ramses Sjaffies (DBBR). De halve finales verschilden behoorlijk qua tijsduur. Green Devils ws in no time klaar met De Mook’s Bulldogs (4-0). In de andere halve finale kwamen de Oranjebar Lions terug van een 3-1 achterstand, maar de beslissende teamgame werd alsnog een prooi voor Vrijbuiter 1. De finale leek op een eenvoudige zege van de Vrijbuiter uit lopen nadat de eerste drie singles duidelijk voor de Apeldoorners waren. The Green Devils deden via Salmon Renyaan nog iets terug en ook in de koppels gaven de Groningers zich niet gewonnen. Beide koppels liepen uit op een beslissende leg en uiteindelijk was het Ahmad Ahmaddy die de beslissende en bevrijdende dubbel voor Vrijbuiter wist te gooien. Het team van ‘playing-coach’ Tokan Ata bestond dit seizoen uit: Quin Wester, Ahmad Ahmaddy, Rene Morren, Edwin van de Veen, Jermaine Wattimena, Bas Nuessink, Tjerry Jansen en Juregen Bronkhorst.
De NDB bedankt alle teams voor de leuke dag en feliciteert D.Z.Z.L. en The Green Devils. Morgen volgen de foto’s via onze facebook pagina. 

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/toernooien/item/2303-kampioen-van-nederland