Vier keer goud in eigen land

Foto: Evert Zomer

Het Nederlands Team heeft op het Europees Kampioenschap in Hotel Zuiderduin in vier verschillende categorieën goud gewonnen. Richard Veenstra was de gevierde man. Hij won het single toernooi, het koppeltoernooi samen met Wesley Harms en de Overall titel met het Nederlands Team. Het viertal van bondscoach John Lokken bestond uit Jeffrey Sparidaans, Gino Vos en de eerder genoemde heren.
In de eindstrijd van het singletoernooi was de 34-jarige Veenstra te sterk voor de regerend WDF wereldkampioen Jim Williams uit Wales. Hij won de hoogstaande finale uiteindelijk met  7-5. In de finale van het koppeltoernooi waren Richard Veenstra en Wesley Harms met 6-2 ter sterk voor het Schotse duo Montgomery en Soutar.
Sharon Prins is Europees singles kampioen geworden bij de dames. De uit Zoetermeer afkomstige Prins kende een ijzersterk toernooi en was in de eindstrijd te sterk voor de Engelse Fallon Sherrock. De Westlandse won in de finale met 7-3. Eerder in het toernooi was de 28-jarige al te sterk voor Deta Hedman en voor Trina Gulliver.
Zowel het herenteam als het damesteam speelde vandaag ook de finale van het Team Event. Beide teams moesten in die eindstrijd de titel aan Engeland laten. Bij de dames wist het koppel Rhyan Edwards en Rhian Griffiths uit Wales.
Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee was gastheer van het Europees Kampioenschap, georganiseerd door de Nederlandse Darts Bond in samenwerking met de World Darts Federation. In totaal namen 32 landen deel aan het EK in Nederland. 
De WDF Europe Cup Darts heeft een prachtige historie en indrukwekkende ‘Roll of Honour’. Zo won John Lowe in 1978 als eerste het singlestoernooi, andere legende Jocky Wilson deed dit met zijn Schotse collega’s in het teamevent. Maar ook beroemde namen zoals Bobby George, Phil Taylor en recenter Martin Adams zien we terug op de lijst van singlewinnaars. Net als de bekende Nederlandse darters Raymond van Barneveld, Co Stompé en Francis Hoenselaar. Zowel de Nederlandse heren als dames zijn in de historie van de WDF Europe Cup Darts driemaal overall kampioen geworden. Ook werden diverse koppels en tweemaal het heren teamevent gewonnen. Het laatste Europees Kampioenschap op Nederlandse bodem vond plaats in 2000.
Ga voor alle uitslagen en meer informatie over het EK naar de volgende website: www.europecupdarts2016.com

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-nieuws/item/2426-vier-keer-goud-in-eigen-land