Verslag wedstrijden Landelijke Competitie

Verslag wedstrijden Landelijke Competitie

Afgelopen zaterdag stonden er door het hele land wedstrijden op het programma in de LaCo. Hieronder volgt een verslag.
Jeugd LaCo
In poule A wist koploper DBBR-1 met 9-2 te winnen van de DVO-2. Kenzo Honsbeek gooide een mooie 130 finish voor de DBBR. Regerend kampioen RDB kwam met de schrik vrij in eigen huis. De TDV leek er met de winst vandoor te gaan na het eerste koppel, de stand was toen 5-1 in het voordeel van de Tilburgers. De laatste drie koppels, de teamgame en de solopartij gingen echter alle drie naar de thuisploeg, waaroor de RDB alsnog met de winst aan de haal ging (6-5). De laatste wedstrijd die op het programma stond in poule A ging niet door en eindigde in een reglementaire overwinning voor de RDF ten kosten van de PDB.
In poule B werd ook de wedstrijd tussen DBMN en DSWN pas beslist in de solopartij. Lloyd van Daalen de Jel versloeg Ruben Hofman na een spannende wedstrijd en zorgde daarmee voor de winst voor DSWN. De andere wedstrijd in poule B eindigde in een 9-2 winst voor de DONHN ten koste van de RDO. Er werd zes keer 180 gegooid in deze wedstrijd. Wessel Nijman nam de helft van dit aantal voor zijn rekening.
In poule C redde de DBA de eer tegen de DVO-1 door de teamgame te winnen. De overige punten gingen naar de DVO waardoor het 10-1 werd. De laatste wedstrijd van deze week was ook weer ongemeen spannend. De DVS en de DOT hielden elkaar mooi in evenwicht en de DVS sleepte er een beslissende solopartij uit door de teamgame te winnen. Hierin was Timo Wolf namens de DOT te sterk voor Xander Angenent.
Senioren LaCo
De DBBR heeft de koppositie weer overgenomen in de heren A poule aangezien de DVS een vrije speelweek had. De DBBR wist de RDO thuis met 12-5 te verslaan. Ook de DSWN wist weer een overwinning bij te schrijven voor met 10-7 te winnen van de RDB. In de laatste wedstrijd van poule A wist de DBMN eindelijk zijn eerste overwinning te pakken. De SDC werd met een minimaal verschil verslagen: 9-8. Jurrian van Os wist het bevrijdende laatste punt binnen te halen door een solowinst op Jarno Braamskamp. 
In poule B verstevigde de DORA zijn koppoisitie door een 11-6 zege op de FDB. De DBA liep tegen een, gezien de stand, verrassende nederlaag aan in Den Bosch. De BDC was met 12-5 te sterk en klom daarmee een plaatsje. De DVO leek een gemakkelijke zege binnen te gaan halen tegen de DONHN getuige een 8-3 tussenstand. De DONHN knokte zich echter geweldig terug en maakte er 8-8 van. Een spannende solo werd uiteindelijk door Tim Koster in het voordeel beslist van de DVO, waardoor zij er met de zege vandoor gingen. 
Bij de dames stonden er vier wedstrijden op het programma. In poule A wist de DBMN met 8-3 te winnen van de SDC. De RDO pakte een belangrijke 6-5 overwinning ten koste van de DBBR. In poule B haalde koploper DONHN uit in de thuiswedstrijd tegen de DVO. Het werd maarliefst 11-0. De DBA verrastte in Den Haag door de dames van de DSWN te slim af te zijn. Het werd 7-4 voor het team van Darts Bond Almere.
Via deze link kunt u alle bijgewerkte uitslagen en standen van de LaCo vinden.
 

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/laco/item/2586-verslag-wedstrijden-landelijke-competitie