Verslag Open Tilburg 2014

Open tilburg 2014 1 Afgelopen weekend werd er bij Café Bet Kolen gespeeld om de titels voor het Open Tilburg 2014.

Zaterdagavond gingen 43 koppels de strijd aan. Na een aantal mooie wedstrijden bleven er 4 koppels over in de winnaarsronde. De eerste halve finale was een spannende werdstrijd en werd door Henri van Es & Jeffrey Sparidaens gewonnen van Gino Vos & Jordy Terburg. In de andere halve finale versloegen Leon de Geus & Marcel Blik het koppel Willem vd Putten & Marcel Leijten.

In de finale leek het kruit verschoten van Henri & Jeffrey waardoor de overwinning met 5-0 naar Leon de Geus & Marcel Blik ging.

De verliezersronde werd gewonnen door Benito vd Pas & Gian van Veen. Zij kwam 1 leg te kort in de poule fase om door te gaan naar de winnaarsronde. Een mooie tweede plaats was er voor Remco Hopmans & Stan de Coninck

Open tilburg 2014 2

 

Zondag werd er gestart met 3 catergorieën Heren, Dames en Jeugd singels.

Bij de jeugd mocht Timo van Wanrooij zich die dag de beste noemen. 37 Jeugdspelers hadden zich aangemeld die dag om mee te doen. Een hele mooie opkomst.

Om 2 uur gingen we met 83 Heren en 13 Dames van start. Vroeg in het toernooi moesten we al afscheid nemen van een aantal goede darters, bijvoorbeeld Jeffrey Sparidaens die in de 2de ronde met 3-2 verloor van Big Ben Benito van de Pas.

In de verliezersronde ging de finale tussen Jan Huiskes van Michael van Es. Deze werd door Jan met 4-2 gewonnen.

De dames speelde eerst in poules. De beste 8 plaatste zich voor de knock-out fase. Hier was Marjolein Noijens uiteindelijk de sterkste en won met 4-0 van Kimberly Bogemans. Bianca van Boxtel & Danielle Ijpelaar werden gedeeld 3de.

Open tilburg 2014 3 De kwart finales bij de heren werden rond 6 uur ingestart. Er kwamen veel hoogstaande partijen voorbij en uiteindelijk waren het Leon de Geus die Carré van Kuik versloeg en Kurt vd Rijk die Sven van Dun aan de kant zetten.

De finale bleef spannend en moest tot aan de laatste leg gespeeld worden. Na wat gemiste dubbel van Kurt was het Leon die de laatste dubbel gooide voor 6-5 en mag zich zo Open Tilburg 2014 kampioen noemen.

  

Kwartfinales Heren

Leon de Geus vw Danny Bosch
Carré van Kuik vw Davy Verkooijen
Kurt vd Rijck vw Jeffrey Stigter
Sven van Dun vw Mark Schellekens

Halve Finales

Leon de Geus vw Carré van Kuik
Kurt vd Rijk vw Sven van Dun

Finale

Leon de Geus – Kurt vd Rijck 6-5

Wij feliciteren Leon de Geus, Marjolein Noijens en Marcel Blik met hun titels.