Verslag Champions League of Darts!

Verslag Champions League of Darts!

Vandaag werd in Egmond aan Zee de Champions League of Darts gespeeld. 157 deelnemers verschenen aan de start in hotel Zuiderduin.  
Aspiranten
Regerend Nederlands kampioen bij de aspiranten Ricardo van der Vloed (RDO) lijkt zijn goede vorm van vorig seizoen door te trekken. Hij ging naar de finale via zege’s op Damian Doorenspleet (3-1) en Marcel Bus (3-0). Zijn tegenstander in de finale was Keanu van Velzen (DSWN) die Lars Plaisier en Owen Roelofs versloeg. Ricardo wist de gelijkopgaande finale uiteindelijk met 3-1 te winnen en hij verzekerde zich daarmee van een VIP pakket voor de Finder Darts Masters!
Meisjes
Een aantal keer was Lerena Rietbergen (DONHN) al dicht bij een CLoD titel bij de meisjes. Dit jaar werd het dan eindelijk werkelijkheid. Op weg naar de finale versloeg ze Joella Verhagen en Melissa van de Velde beide met 3-0. Kyana Frauenfelder (RDB), meervoudig CLoD winnares, had het lastiger. Twee keer moest een beslissende leg haar de overwinning brengen. In de kwartfinale versloeg ze Sylvana Veltman en in de halve finale won ze van Layla Brussel. De spannende finale werd uiteindelijk met 3-2 gewonnen door Lerena. Haar zien we terug tijdens de Winmau World Masters begin december!
Junioren
Regerend Finder Darts Masters kampioen Justin van Tergouw (DBMN) krijgt de kans om zijn titel te verdedigen. Hij verzekerde zich van een ticket voor dit mooie televisietoernooi door vandaag de CLoD titel te pakken. Op weg naar de finale versloeg Justin mede selectielid Wesley Hurrebrink met 4-1 en won hij van Quincey Schoenmaker met 4-0. In de finale speelde Justin tegen de verdedigend CLoD kampioen Geert Nentjes. Die versloeg onderweg Mike van Duivenbode en Tim Welgraven. In de finale nam Geert een knappe 2-0 voorsprong. Vanaf dat moment schakelde Justin een tandje bij en versloeg hij Geert met sterk spel met 4-2. 


Dames
Dat de Champions League of Darts en Sharon Prins (DSWN) een prima combinatie is werd vandaag maar weer eens duidelijk. Voor de vierde keer op rij (!) was Sharon de sterkste van het damesveld. Sharon won op weg naar de finale van Vanessa Zuidema en Debbie van de Graaf de Vos zonder een leg af te staan. In de finale kwam ze Floortje van Zanten (DORA) tegen. Die had onderweg gewonnen van Melissa Landkroon en Natasja Bonhof. De finale ging heel lang gelijk op en was erg vermakelijk. Uiteindelijk was Sharon de sterkste met 5-3. Haar gaan we dus terug zien op het mooie Finder Darts Masters podium in het weekend van 9, 10 en 11 december.
Heren
Bij de herne stonden er twee Nederlands selectiespelers in de finale: Jeffrey Sparidaans (TDV) en Martijn Kleermakers (DBMN). Jeffrey won in de kwartfinale in een thriller van Mark Oosterhuis (5-4) en hij versloeg in de halve finale de ’thuisspelende’ Silko Visser (5-1). Martijn versloeg Marnix de Beer in de kwartfinale en was te sterk voor Luuk Boeijink in de halve finale. De finale was van een ontzettend hoog niveau en de 12-darters en finishes boven de 100 waren niet aan te slepen. Beide spelers verdienden de titel en de wedstrijd werd dan ook pas beslist in de allerlaatste leg. Jeffrey wist tegen de darts een 12 darter te gooien en daarme de CLoD titel te pakken. In december zien we hem terug op het Finder Darts Masters podium.

De NDB feliciteert Ricardo, Lerena, Justin, Sharon en Jeffrey van harte met hun titels! 

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/finder-darts-masters/item/2407-verslag-champions-league-of-darts