Verslag Amateur & Jeugd Trofee 2016

ajt 2016 2

Sporthal Dongewijk was vandaag het decor voor de zesde editie van de Amateur & Jeugd Trofee. We begonnen de dag met een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden J.P. Smulders, lid van de Tilburgse Dart Vereniging.

Vele darters uit het gehele land kwamen naar Tilburg om deel te nemen aan dit leuke toernooi. Bij de junioren zagen we 114 beginnende jongens, 46 gevorderde jongens, 18 meisjes en 20 mini’s terug aan de oche. Ook mochten we 15 darters verwelkomen met een lichamelijke beperking en 14 darters met een geestelijke beperking. Daarnaast gingen ook nog 132 senioren de strijd met elkaar aan.

Het werd een gezellige en geslaagde dag met lachende en vrolijke gezichten. Tijdens deze gezellige dag was er van alles te doen en te winnen. Zo werden er splinternieuwe dartsborden verloot onder alle deelnemers en waren er verschillende leuke dartsspelletjes. Ook was er een speciale dartsclinic voor de mini’s (t/m 8 jaar).  Naast al deze gezelligheid werden er natuurlijk ook vele leuke en spannende dartswedstrijden gespeeld en een aantal fraaie finales.

Bij de meisjes wist Kyana Frauenfelder in de finale twee keer de maximale score van 180 te gooien en won ze van Priscilla Steenbergen met 3-0. In de finale bij de beginnende jeugd was Pim van Bijnen met 3-0 te sterk voor Mike Janssen. Pim gooide in de eindstrijd een 110-finish in de eerste leg en een 121-finish in de tweede leg voor een 12-darter. In de halve finale wist hij ook al een 152-finish te produceren. Ook Justin van Tergouw speelde weer erg sterk. Hij won bij de gevorderde jeugd met 4-2 van Marvin van Velzen en gooide in die wedstrijd een 11-darter. Bij de darters met een geestelijke beperking wist Chiel van Beers te winnen. Vorig jaar werd hij in diezelfde categorie ook al Nederlands Kampioen. De winnaar in de categorie darters met een lichamelijke beperking is Vincent D’Hondt geworden, hij won van de Nederlands kampioen Arie van der Rassel.

Dennis van den Berg is de nieuwe winnaar bij de Amateur & Jeugd Trofee Senioren. Hij versloeg Pascal Boer met 4-2 in de finale. Alle finalesheets met uitslagen vindt u hier:
Senioren
Jeugd gevorderd
Jeugd beginnend
Meisjes

In elke categorie werd tevens een verliezersronde georganiseerd. Bij de senioren stonden Charles Lammers  en Marcel Schmitz in de finale. Charles ging met de beker van de eerste plaats aan de haal na een 3-0 zege. Bij de gevorderde jongens won Ricardo van der Vloed de verliezersronde met 3-0 van Jerry Kaldenberg. Jarno Bottenberg won deze titel bij de beginnende jongens door Delano Werts in de finale met 3-1 te verslaan en bij de meisjes was Selena Snoek Julia Sengers de baas met 3-0.

Tijdens de Amateur & Jeugd Trofee bestond ook de mogelijkheid een leg te gooien tegen niemand minder dan Co Stompé. Onder begeleiding van Mastercaller Marco Meijer stonden de allerkleinsten vol trots te gooien tegen deze Nederlandse darts ambassadeur. Ook kregen alle kinderen een leuk dartspresentje om mee naar huis te nemen. Promotioneel gezien was de Amateur & Jeugd Trofee een geslaagd toernooi, aangezien er weer vele jeugdige darters kwamen die allemaal willen gaan darten!

De NDB wil naast alle enthousiaste aanwezige darters ook graag alle officials, Sporthal Dongewijk, Marco Meijer en Co Stompé heel hartelijk danken voor deze mooie dag. Natuurlijk willen we ook de TDV bedanken voor de goede en positieve samenwerking!

In het najaar zal er opnieuw een Amateur & Jeugd Trofee plaatsvinden. De datum en locatie zal spoedig bekend worden gemaakt op deze site. Wij hopen jullie daar weer te mogen begroeten!

Foto’s komen morgen op de Facebookpagina van De NDB.