Veenstra naar laatste zestien Lakeside

Foto: Evert Zomer

Darter Richard Veenstra uit Ossenzijl heeft de laatste 16 van de Lakeside 2017 bereikt. ‘Flyers’ was met 3-1 te sterk voor de als veertiende geplaatste Ross Montgomery.

De Schot mocht de eerste set beginnen, maar Veenstra wist hem door een uitgooi van 127 direct te breken. Beide spelers wonnen daarna hun eigen legs en in de vierde pakte Veenstra de set door 144 uit te gooien.
In de tweede set wonnen beide heren hun eerste eigen leg. Montgomery brak Veenstra in de derde, maar Veenstra deed door een 121-finish direct iets terug: 2-2. Ondanks meerdere set pijlen zag Veenstra de Schot op gelijke stand komen. In de derde was het weer Montgomery die mocht beginnen, maar Veenstra pakte de set overtuigend met 3-0.
De vierde mocht Veenstra zelf beginnen. Hij pakte de eerste leg en brak Montgomery daarna in de tweede. De Schot wist hem echter in de derde terug te breken en pakte daarna ook de vierde leg. Veenstra hield echter, met enige moeite, zijn eigen vijfde leg en pakte daarmee de wedstrijd met 3-1.
In de volgende ronde is de als derde geplaatste landgenoot Danny Noppert de tegenstander.
De NDB is aanwezig in Frimley Green om de Nederlandse deelnemers te begeleiden en hun verrichtingen te volgen. Alle informatie over de Lakeside 2017, zoals uitslagen, speelschema en uitzendtijden staan op de volgende toernooipagina.

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/lakeside/item/2540-veenstra-naar-laatste-16-lakeside