Veenstra en Zuidema ook in selectie

Veenstra en Zuidema ook in selectie

Na overleg met de Technische Staf hebben bondscoaches Karin ten Kate en John Lokken besloten om Vanessa Zuidema en Richard Veenstra toe te voegen aan de nationale selectie 2016-2017. Deze beslissing is genomen op basis van het selectiereglement artikel B.4, waardoor het mogelijk is spelers te selecteren die nationaal en/of internationaal goed presteren maar niet voldoen aan andere criteria.

Vanessa Zuidema (37 jaar, Wieringerwerf, DONHN) maakte in seizoen 2014-2015 ook al onderdeel uit van de selectie. In dat seizoen werd ze onder andere geselecteerd voor de 6 Nations Cup in Noord-Ierland (3de plaats). Daarnaast vulde ze afgelopen seizoen het succesvolle damesteam aan tijdens het ‘4 Nations Tournament’ waar ze knap de finale wist te halen van het singlestoernooi. Ze speelde dit seizoen een sterk NDB Rankingseizoen (4de plaats) en verloor tijdens het kwalificatietoernooi voor de selectie de voorlaatste wedstrijd van winnares Sharon Prins (3-4). Redenen genoeg om Vanessa deze kans te bieden.

Richard Veenstra (35 jaar, Ossenzijl, FDB) is vanaf seizoen 2014-2015 een bekend gezicht binnen de selectie. Hij kwam onder andere in actie tijdens de WDF World Cup 2015 in Turkije waar hij samen met Wesley Harms goud won in het koppeltoernooi. Ook maakte hij deel uit van de Nederlandse ploeg tijdens de Six Nations Cup 2015 (Noord-Ierland, heren 2de plaats) en 2016 (Ierland, heren 3de plaats). Zijn beste prestatie dit jaar is ongetwijfeld zijn prachtige halve finale plaats tijdens de Lakeside World Championship.

Door het aanwijzen van deze twee spelers is de selectie 2016-2017 op dit moment compleet. Meer informatie over de toegepaste selectiecriteria is te vinden in dit eerder verschenen nieuwsartikel, en hier kunt u de vastgestelde selectiereglementen voor het komende seizoen (oftwel de criteria voor plaatsing in de selectie 2017-2018) terugvinden.

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2325-veenstra-en-zuidema-ook-in-selectie