Veelbelovende start voor Nederland

Foto: Bas van den Berk

Egmond aan Zee – Na de spetterende openingsceremonie van het Europese Kampioenschap Darts, waarbij alle 32 deelnemende landen persoonlijk werden voorgesteld, werden vandaag de eerste darts gegooid in Hotel Zuiderduin.

Het Nederlandse team, bestaande uit Aileen de Graaf, Anneke Kuijten, Anca Zijlstra en Sharon Prins, kwam ijzersterk uit de startblokken. In het teamevent werden de eerste drie poulewedstrijden overtuigend gewonnen. Servië, Isle of Man en Schotland werden eenvoudig opzij gezet. Het Nederlandse kwartet verloor slechts 4 legs in de eerste drie wedstrijden. Bij de laatste 16 moesten de dames het opnemen tegen Denemarken. De dames uit Scandinavië werden verslagen met 9-3 en daarmee hebben de Nederlandse dames zich geplaatst voor de kwartfinales die donderdagavond gespeeld zullen worden.

Ook de Nederlandse heren zien we terug in de kwartfinales. Bij de laatste 16 waren Wesley Harms, Jeffrey Sparidaans, Gino Vos en Richard Veenstra ijzersterk op de dubbels en grepen zij iedere kans die zij kregen van hun tegenstanders uit Wales. In de poulefase waren onze landgenoten te sterk voor Zwitserland, Polen en Turkije. De Nederlandse mannen spelen vrijdagavond de kwartfinale.

Morgenmiddag beginnen de dames aan het koppeltoernooi en gaan zij in de avond verder met het teamevent. De heren starten aan het singletoernooi en spelen door tot en met de halve finales. Zaterdag staan alle finales op het programma.

De WDF Europe Cup Darts heeft een prachtige historie en indrukwekkende ‘Roll of Honour’. Zo won John Lowe in 1978 als eerste het singlestoernooi, andere legende Jocky Wilson deed dit met zijn Schotse collega’s in het teamevent. Maar ook beroemde namen zoals Bobby George, Phil Taylor en recenter Martin Adams zien we terug op de lijst van singlewinnaars, net als de bekende Nederlandse darters Raymond van Barneveld, Co Stompé en Francis Hoenselaar. Zowel de Nederlandse heren als dames zijn in de historie van de WDF Europe Cup Darts driemaal overall kampioen geworden, ook werden diverse koppels en tweemaal het heren teamevent gewonnen. Het laatste Europees Kampioenschap op Nederlandse bodem vond plaats in 2000.
Ook morgen zullen er weer meerdere wedstrijden gestreamd worden. Deze stream is te volgen op Winmau TV. Ben je geïnteresseerd om live te komen kijken? Dat kan. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de informatiebalie van het EK in Hotel Zuiderduin. 
Ga voor alle uitslagen naar de site van de WDF

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2421-veelbelovende-start-voor-nederland