Van Kuik en Roosen grijpen overtuigend Tilburgse titels!

Zondagmiddag 26 juni stonden de single kampioenschappen van de Tilburgse Dart Vereniging op het programma. Met 40 deelnemers bij de heren en 6 bij de dames een heel behoorlijke opkomst met bijna de hele tilburgse top aanwezig. Grote afwezigen in het heren toernooi Jan Huiskes en Rob Tilemans bij de dames ontbrak ook dit jaar Sandra van Halderen.

In de eerste ronde meteen een top ontmoeting tussen twee kandidaten voor de titel. Danny Schellekens en Jeroen Verhoeven troffen elkaar waarin Jeroen na een spannende partij aan het langste eind trok. Dat het Jeroen met de loting niet mee zat werd al snel duidelijk. In de ronde erna moest hij het opnemen tegen uittredend kampioen Hendrie van Berkel en na het missen van een aantal matchdarts was de pijp leeg en was het Hendrie die aan het langste eind trok.

Onder tussen stelde Sven van Dun (met overwinningen op Rick Gruijthuisen, Roger Kamps, Jeffrey Sparidaans en Davy Verkooyen) en Carré van Kuik (met overwinningen op Marijn van Amelsfoort, André Groenendaal, Gerrit Smetsers en Hendrie van Berkel) zich nadrukkelijk kandidaat voor de titel. In een rechtstreeks duel maakte Carré met goede scores en fantastisch finishes (oa 132 met bull,bull dubbel 16 en 118) met 5:0 duidelijk dat het zijn dag was en plaatste zich rechtstreeks voor de finale.

In de finale trof hij Danny Schellekens die na verlies in de eerste ronde zich terug vocht via de verliezers ronde, dit ging oa met overwinningen op Danny de Haas, Hennie Moors, Hendrie van Berkel, Davy Verkooyen en Sven van Dun. Dit betekende dat Carré 1 keer en Danny 2 keer zou moeten winnen (dubbel KO) om aanspraak te maken op de titel. Tot een tweede partij kwam het echter niet. In de finale werd al snel duidelijk dat de koek voor Danny op was en dat Carré vandaag voor iedereen een paar maten te groot was. Hij kroonde zich met 4:1 tot de nieuwe Tilburgse kampioen!

Bij de dames was er een geringe opkomst en werd er gespeeld in een poulesysteem, waarin Sharon Roossen voor het 2e jaar op rij de sterkste bleek. Sharon startte met 4 overwinningen op een rij waarbij ze slechts 1 leg afstond aan Femke Naaykens In haar laatste ronde verloor ze echter nog wel van Trudy Brands die daarmee de 2e plaats veilig stelde. Een 3e plaats was er voor Bianca van Boxtel die alleen van Trudy en Sharon verloor.

Carré en Sharon zullen de TDV vertegenwoordigen op de Champions League of Darts. Deze zal op zaterdag 1 oktober gespeeld worden waarbij onze kampioenen het opnemen tegen de winnaars van de andere lidorganisaties. De winnaars worden uitgezonden naar de Winmau World Masters en het kwalificatie toernooi voor de lakeside.

Heren:

1 Carré van Kuik
2 Danny Schellekens
3 Sven van Dun

Dames:

1 Sharon Roossen
2 Trudy Brands
3 Bianca van Boxtel

Herenkoppels:

1 Danny de Haas/Danny Schellekens
2 Jeroen Verhoeven/Michael Peeters
3 Guus de Weijer/Michael van Oosterhout

Dameskoppels:

1 Trudy Brands/Shirley van Gestel
2 Sharon Roossen/Femke Naaijkens
3 Ingrid Verhoeven/Anne verhoeven

Mixkoppels:

1 Sharon Roossen/Jeroen Verhoeven
2 Shirley van Gestel/Michael van Oosterhout
3 Femke Naaijkens/Michael Peeters

Finishes:

160      Sven van Dun 2x, Jeffrey Sparidaans 2x Carré van Kuik 1x
132      Carré van Kuik
119      Francois Felten
118      Carré van Kuik
114      Carré van Kuik
112      Jefrrey Sparidaans
110      Carré van Kuik
105      Carré van Kuik
104      Koen Monsieurs, Gerrit Smetsers

​