Top 3 BDO-ranking vrouwen neemt deel aan HAL Open en HAL Masters

Foto: Evert Zomer

Met de inschrijvingen van Deta Hedman, Lisa Ashton en Aileen de Graaf is de volledige top 3 van de BDO-ranking vertegenwoordigd op HAL Open en HAL Masters in Venray. Hedman is de nummer 1 van de BDO-ranking en won eerder dit jaar de BAUHAUS Dutch Open Darts. Ashton staat op plek twee in de ranking en verdedigt zowel haar HAL Open-titel als HAL Masters. Ook bij de mannen hebben zich weer prominente namen ingeschreven, waaronder Mark McGeeney, winnaar van BAUHAUS Dutch Open.
Titelverdedigster Ashton stond net als Hedman ook dit jaar in de finale van BAUHAUS Dutch Open. Ashton verloor, maar gooide in deze finale wel de hoogste finish ooit bij de vrouwen op televisie: 160. Beide vrouwen verkeren dus in topvorm en dat betekent veel spektakel voor HAL Open en HAL Masters in Venray.
Verberk en McGeeney
Bij de mannen hebben Maikel Verberk en Mark McGeeney zich deze week ingeschreven. Verberk is regerend HAL Masters kampioen bij de jeugd. Die titel won hij ook al in 2015. Verberk doet nu voor het eerst mee in de herencategorie en de organisatie is benieuwd of hij ook op dit podium hoge ogen kan gooien. Verberk is vorig jaar in oktober ook toegevoegd bij de nationale heren selectie vanwege zijn goede resultaten. McGeeney won deze maand BAUHAUS Dutch Open. Hij is momenteel de nummer 4 van de BDO-ranking. Met zijn inschrijving zijn al veel Top 10-spelers uit de BDO-ranking aanwezig in Venray en dat belooft een spannende titelstrijd te gaan worden.
Categorieën: heren, dames, jongens en meisjes singles
Op beide dagen wordt er gespeeld in de categorieën: heren, dames, jongens en meisjes singles (deelname vanaf 8 jaar). Het inschrijfgeld voor heren en dames is 20 euro per dag en voor de jeugd (8 tot 18 jaar) 10 euro per dag. De deuren gaan tijdens komende editie al om 9.00 uur open, zodat iedereen genoeg tijd heeft om zijn/haar spelerskaart af te halen en in te gooien. Het toernooi begint op zaterdag en zondag om 10.00 uur. De finales staan tussen 16.00 en 19.00 uur gepland. HAL Open Darts vindt plaats op zaterdag 18 maart, HAL Masters is op zondag 19 maart 2017. In totaal wordt er ruim 13.750 euro aan prijzengeld verdeeld.
Startbewijzen verdienen
Beide toernooien tellen mee voor de BDO ranking, de Finder Darts Masters ranking en WDF jeugdranking. Daarnaast verdienen de HAL Masters kampioenen (heren, dames en jongens) een startbewijs voor de Finder Darts Masters 2017, Winmau World Masters 2017 en Lakeside Playoffs. De HAL Open Darts kampioenen (heren en dames) verdienen een startbewijs voor Winmau World Masters 2017 en Lakeside Playoffs.

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/toernooien/item/2589-top-3-bdo-ranking-vrouwen-neemt-deel-aan-hal-open-en-hal-masters