Team 4 Nations met Jeffrey Sparidaans

Foto: NDB Darts

Op 9 en 10 april 2016 zal in Duitsland de allereerste editie van een nieuw vierlanden dartstoernooi georganiseerd worden waarbij de nationale teams van Duitsland, Luxemburg, België en Nederland in actie zullen komen. Deze week hebben de bondscoaches in overleg met de Technische Staf de spelers geselecteerd die in actie zullen komen.

Op zaterdag zal het teamtoernooi plaatsvinden, er zullen singles en koppels gespeeld worden. De dames, heren, jongens en meisjes spelen om aparte titels. Op zondag zal een individueel toernooi gespeeld worden waarbij de winnaars naast de prachtige titels ook een deelnameplaats verdienen voor de Winmau World Masters 2016. Er komen voor Nederland in totaal 8 heren, 4 dames, 4 jongens en 2 meisjes in actie.

De ploeg:

Heren (coach Hans Senders):
Wesley Harms, Danny Noppert, Richard Veenstra, Rick Hofstra, Jeffrey Sparidaans, Marcel Blik, Wim Kroezen, Frans Harmsen

Dames (coach Karin ten Kate):
Anca Zijlstra, Karin Krappen, Vanessa Zuidema*, Kelly Streef
* Aileen de Graaf & Rilana Erades waren niet beschikbaar. Vanessa Zuidema is als huidige nummer 4 op de NDB damesranking voor dit evenement uitgenodigd.

Jongens (coach Hermien Straten):
Maikel Verberk, Niels Zonneveld, Jeffrey Ballast, Wesley Hurrebrink

Meisjes (coach Hermien Straten):
Priscilla Steenbergen, Kyana Frauenfelder

Uiteraard gaan we de spelers in aanloop naar het toernooi aan iedereen voorstellen.

Eén van de redenen voor dit nieuwe evenement is het wegvallen van de ‘Springcup’, enkele jaren geleden. Dit populaire toernooi werd gespeeld door een flink aantal West-Europese landen maar kwam na de 2012 editie tot een einde wegens gebrek aan organiserende landen. In de tussentijd stonden de ‘Lorna Croft Friendship Cup’ en de ‘Challenge of the Lowlands’ wel standaard op het programma. Deze toernooien bestaan inmiddels niet meer en hebben ruimte gemaakt voor dit nieuwe evenement, met naast België, Duitsland en Nederland dus ook Luxemburg als vierde deelnemende land.

Deze eerste editie zal plaatsvinden in Seepark Kirchheim (Duitsland). In 2017 zal België gastheer zijn, één jaar later zal het evenement binnen onze eigen grenzen georganiseerd worden en in 2019 is het de beurt aan Luxemburg. Blijf deze website volgen voor meer informatie!

We wensen Jeffey veel succes!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2193-team-4-nation-tournament-bekend