Superleague: Tapperij Teun Fanatics kampioen!

Superleague: Tapperij Teun Fanatics kampioen!

Afgelopen weekend stond de laatste speelweek van de SuperLeague op het programma. In overgangsklasse A wist Tapperij Teun kampioen te worden. In overgangsklasse B wonnen de Fanatics hun laatste wedstrijd van Real Magic en daarmee sleepten zij het kampioenschap binnen. Tevens werd duidelijk welke teams er degradeerden en welke teams komende zaterdag een promotie/degradatieduel moeten spelen.
Hoofdklasse
Bij de meeste wedstrijden van afgelopen zaterdag stond alleen de eer op het spel. Er moest nog wel bepaald worden wie er op de derde plaats zou eindigen. Dat werd Goudenregenbar Sterkdarts 1 dat thuis met 8-2 van de Schot won en GRB Sterkdarts 2 uit bij Red Alert zag verliezen met dezelfde cijfers. Kampioen Dibo sloot het seizoen af met een 9-1 zege op nummer twee de Kleine Eik en Bosgenoegen won met 6-4 van Oranje Bar.
Overgangsklasse A
Tapperij Teun had twee wedstrijdpunten nodig. Na de vierde partij, waarin Chris Landman zijn single won, was het kampioenschap in de tas en kon het feest beginnen. Tapperij Teun speelde een mooi seizoen met 13 overwinningen en slechts één verliespartij. Volgend jaar gaan zij het proberen in de hoofdklasse! Tapperij Teun, met Rolf Visser als captain, speelde dit seizoen met de volgende spelers: Henri Klein, Chris Landman, Ron Wisniewski, Rutger Gerssen, Sander van Olphen, Ronnie Zomerdijk en Guido van Raalten. ’t Ouwe Vat, de nummer twee van dit jaar, verloor zijn laatste wedstrijd bij Kalkman met 7-3. Brandpunt degradeert uit de Superleague en verloor zijn laatste wedstrijd met 6-4 van Kremer. The Legend eindigt het seizoen als negende en speelt komende zaterdag een promotie/degradatieduel voor lijfsbehoud. The Legend verloor zaterdag met 2-8 van Status Bar. Tenslotte wist Café de Dissel met 7-3 te winnen van Café de Sport.
Overgangsklasse B
Na een ontzettend spannend seizoen zijn de Fanatics uit Weert kampioen geworden van overgangsklasse B. Een overwinning tegen de nummer drie Real Magic was genoeg en na zes partijen was de overwinning al binnen. Volgend jaar zien we de mannen uit Weert terug in de hoofdklasse! Het team van captain Paul Waccano bestond dit seizoen uit: Davy Cardinaal, Jean-Marie Hendrikx, Jeffrey Mevissen, Patrick Opbroek, Kay Smeets, Martijn Soentjens, Davyd Venken en Rick Veugelers. De Zwaantjes wonnen in de laatste speelweek van GRB Sterkdarts 5 met 7-3 en stelde daarmee plek twee veilig. Onderin de ranglijst wist Oranjestad United degradatie te ontlopen door Hemeco d’n Beer met 6-4 te verslaan. GRB Sterkdarts 5 degradeert daarmee direct en Oranjestad speelt zaterdag om promotie/degradatie. Twee wedstrijden puur voor de eer: DTV – Oranje Bar 4-6 en Café Kafé – Modern 7-3.
Overgangsklasse C
De Sjonnies uit Almere hebben het dit seizoen helaas niet gered en zij degraderen als nummer tien uit de SuperLeague. ’t Pleintje uit Stampersgat won met 6-4 van nummer twee Sonny’s darts, maar kon daarmee niet voorkomen dat zij zaterdag een promotie/degradatie wedstrijd moeten spelen om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Goudenregenbar Sterkdarts 4 ontliep deze door afgetekend te winnen van de Sjonnies (9-1). Twenty Six uit Urk verloor met 7-3 van Taveerne. Omdat ook de Flora Bar verloor ,met 6-4 van L&L, is Twenty Six alsnog derde geworden in overgangsklasse C. Tenslotte nog één wedstrijd voor de formaliteiten: De Walrus verloor met 7-3 van GRB Sterkdarts 4.
Promotie/degradatie wedstrijden
Komende zaterdag staan de laatste duels van SuperLeague seizoen 2015-2016 op het programma. De verliezers van de laatste ronde van de SuperLeague playoffs spelen tegen de nummers negen van de overgangsklassen van dit seizoen. Het programma is als volgt:
The Legend Sneek – Pro Team PM Darts Steenwijk
Tijdloos 1 Papendrecht – ’t Pleintje Stampersgat
Dorpsherberg 1 Olland – Oranjestad United
De NDB wenst deze teams veel succes. Tevens feliciteren we nogmaals alle kampioenen en danken we de captains voor een mooi seizoen en alle medewerking!    

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/superleague/item/2286-superleague-tapperij-teun-fanatics-kampioen