Succesvolle Amateur Jeugd Trofee

Sportcentrum Leek was vandaag het decor voor alweer de zevende editie van de Amateur & Jeugd Trofee. De Nederlandse Darts Bond organiseerde in samenwerking met de Darts Organisatie Groningen Drenthe dit promotionele toernooi. Vele darters uit het gehele land kwamen naar Leek om deel te nemen aan dit leuke toernooi en zagen burgermeester Hoekstra het toernooi openen.

Het werd een gezellige en geslaagde dag met lachende en vrolijke gezichten. Vandaag bleek maar weer eens hoeveel dartstalent we hebben bij de mini’s (t/m 8 jaar). Zo gooide de 8-jarige Shayenna tops in haar wedstrijd tegen Nederlands Team spelers Hendrik Tooren en Richard Huizinga. Beide heren waren samen met Salmon Renyaan aanwezig voor een leuke clinic. Onder begeleiding van Mastercaller Mats Gies stonden de allerkleinsten vol trots te gooien tegen deze Nederlandse top darters. Naast al deze gezelligheid werden er natuurlijk ook vele leuke en spannende dartswedstrijden gespeeld en een aantal fraaie finales.

Bij de meisjes wist Lerena Rietbergen te winnen van Quintey Bieman met 3-0. In de finale bij de beginnende jeugd was Jitse van der Wal met 4-3 te sterk voor Jurjen van der Velde. Beide jongens maakten er een spannende partij van. Gijsbert van Malsen won bij de gevorderde jeugd met 4-3 van Kjeld Pol. Ook hier werd het publiek getrakteerd op een mooie wedstrijd. De winnaar in de categorie darters met een lichamelijke beperking is Wilco Wassink geworden. Clif Oosten is de nieuwe winnaar bij de Amateur & Jeugd Trofee Senioren. Hij versloeg Marco Middelberg met 4-0 in de finale.

Melvin van Stralen – Dennis Kolthof 2-3
Promotioneel gezien was de Amateur & Jeugd Trofee een geslaagd toernooi, aangezien er weer vele jeugdige darters kwamen die allemaal willen gaan darten! Ook zijn er weer vele darters blij gemaakt tijdens de verloting met kaartjes voor de Finder Darts Masters 2016. De NDB wil naast alle enthousiaste aanwezige darters ook graag alle officials, Sportcentrum Leek, Mats Gies, Hendrik Tooren, Richard Huizinga en Salmon Renyaan heel hartelijk danken voor deze mooie dag. Natuurlijk willen we ook de DOGD bedanken voor de goede en positieve samenwerking!

Wij hopen jullie weer te mogen begroeten op de Amateur & Jeugd Trofee in 2017!