Six Nations Cup Dag 1

Foto: NDB Darts

De Winmau Six Nations Cup Darts 2016 is van start gegaan in Sligo, Ierland. Traditietrouw begint het toernooi met alle poulewedstrijden van de dames, maar dit jaar wordt er ook een wedstrijd op zaterdag gespeeld. Het Nederlandse trio speelde wel al twee wedstrijden en wist haar eerste wedstrijd niet te winnen van de Engelse dames maar was vervolgens wel de dames van Noord-Ierland de baas. Tegen wie de Nederlandse dames het zondag moeten opnemen is afhankelijk van de wedstrijd Wales tegen Ierland. Deze partij wordt dus vandaag gespeeld. 

Onder leiding van bondscoach Karin ten Kate mochten Aileen de Graaf, Sharon Prins en Anca Zijlstra het in de eerste wedstrijd opnemen tegen het ijzersteke team uit Engeland bestaande uit Deta Hedman, Lorraine Winstanley en Lisa Ashton. Nederland keek gelijk al tegen een achterstand aan en wist deze op geen enkel moment om te buigen en verloor met 7-2. Beide gewonnen legs kwamen op naam van Aileen de Graaf die een leg pakte tegen Deta Hedman en Lorraine Winstanley. Noord-Ierland werd vervolgens met 6-3 verslagen. Zowel de Graaf als Prins wisten beide 3 legs te winnen. 

Alle uitslagen op een rij:

NORTHERN IRELAND v. ENGLAND 0-9
REPUBLIC OF IRELAND v. SCOTLAND 8-1
ENGLAND v. NETHERLANDS 7-2
SCOTLAND v. WALES 7-2  
NETHERLANDS v. NORTHERN IRELAND 6-3 
REPUBLIC OF IRELAND v. ENGLAND 13-12 (heren)
Vandaag spelen onze heren hun poulewedstrijden. Het team van bondscoach John Lokken bestaat uit Danny Noppert, Richard Veenstra, Welsey Harms, Jeffrey Sparidaans en Gino Vos. De heren gaan het in de eerste fase van het toernooi opnemen tegen Noord-Ierland en Schotland.

Programma zaterdag (lokale tijd)
10.00 uur Group 1. – SCOTLAND v. NORTHERN IRELAND (heren)
11.15 uur Group 2. – WALES v. REPUBLIC OF IRELAND (dames)
12.15 uur Group 2. – ENGLAND v. WALES (heren)
13.30 uur Group 1. – NORTHERN IRELAND v. NETHERLANDS (heren)
14.45 uur Group 2. – WALES v. REPUBLIC OF IRELAND (heren)
16.00 uur Group 1. – NETHERLANDS v. SCOTLAND (heren)
20.00 uur aanvang singlewedstrijden 

Zondag zal in het teken staan van alle finales. De Six Nations Cup wordt gezien als één van de sterkst bezette toernooien in het landencircuit. Het toernooi wordt sinds 2002 georganiseerd en is een landenstrijd tussen Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland en dus ook Nederland. De zes landen worden verdeeld over twee groepen waarvan de nummers één en twee doorstromen naar de halve finales. De Nederlandse heren wisten het toernooi eenmaal te winnen, dit was in eigen land in 2013.

Klik hier voor alle informatie over de Winmau Six Nations Cup 2016 zoals de Roll of Honour, Programma, Livestream en een overzicht van alle landen en spelers. Volg @NDBdarts via Twitter voor de laatste live updates en nieuwtjes!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2294-six-nations-cup-dag-1