Six Nations Cup 2016

Foto: NDB Darts

Van 24 tot en met 26 juni zal de Six Nations Cup 2016 plaatsvinden in Ierland. Dit evenement wordt gezien als één van de sterkst bezette toernooien in het landencircuit. Alleen de Nederlandse heren wisten het toernooi één keer te winnen. Dit was in 2013 in eigen land. De Six Nations Cup wordt sinds 2002 georganiseerd en is een landenstrijd tussen Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland en dus ook Nederland.

Nederlands Team
Zoals altijd reist Nederland met een ijzersterke ploeg af naar dit prachtige evenement. Het ervaren drietal bij de dames zal bestaan uit Nederlands en Ranking kampioene Aileen de Graaf, Lakeside 2016 deelneemster Anca Zijlstra en tweevoudig Lakeside halve finalist Sharon Prins. Bondscoach Karin ten Kate zal de dames begeleiden en kijkt met veel vertrouwen uit naar de komende editie.

Het herenteam bestaan uit de huidige nummers 9 en 6 van de internationale BDO Ranking Wesley Harms en Danny Noppert. Daarnaast is Richard Veenstra, halve finalist Lakeside 2016, geselecteerd en zal ook Jeffrey Sparidaans in Ierland in actie komen. Het herenteam is compleet met Nederlands Rankingkampioen Gino Vos. De begeleiding van het herenteam is in handen van interim bondscoach John Lokken.

Wil je weten welke spelers uitkomen voor de overige deelnemende landen klik hier.

Programma & Loting
De zes landen worden verdeeld over twee groepen waarvan de nummers één en twee doorstromen naar de halve finales. De Nederlandse heren zullen het tijdens de Six Nations Cup 2016 in de poule op gaan nemen tegen Schotland en Noord-Ierland. De dames zijn geloot bij Engeland en Noord-Ierland.

Klik hier voor de loting.
Klik hier voor het programma.

Format
De wedstrijden bestaan volledig uit een round Robin systeem (vergelijkbaar met de SuperLeague). De heren spelen 25 legs, de dames 9 legs. Tijdens de Winmau Six Nations Cup 2016 zal er voor het eerst ook een singletoernooi gespeeld worden op zaterdagavond waarvan de finales tevens op het podium op zondag gespeeld zullen worden.

De 2015 editie
De Winmau Six Nations Cup 2015 is gewonnen door Engeland (heren) en Wales (dames).  Toch was het ook voor Nederland een geslaagd toernooi met een prachtige herenfinale waarin onze Nederlandse heren de laatste en beslissende leg naar Engeland zagen gaan. De dames verloren de halve finale, eveneens van het zeer sterke Engeland. In 2013 wisten de Nederlandse heren de felbegeerde titel voor het eerst te winnen.  

Bekijk hier de Roll of Honour.
Meer informatie en livestream
Blijf deze website volgen voor meer informatie, updates en uitslagen van de Nederlandse ploeg tijdens de Six Nations Cup 2016! Volg ons ook op Twitter en Facebook voor de laatste updates, foto’s en nieuwtjes! Ook zal de Six Nations Cup te zien zijn via een livestream. Zodra bekend is waar deze te bekijken is zullen we dat zeker met u delen. Topdarts tijdens de Winmau Six Nations Cup Darts is absoluut gegarandeerd dus mis het niet!

De Nederlandse Darts Bond wenst het Nederlands Team heel veel succes!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2292-six-nations-cup-2016