Roosen pakt probleemloos derde titel op rij, van Dun en van Dun slaan hun slag in het heren toernooi!

TDVlogoZondagmiddag 13 mei stonden de single kampioenschappen van de Tilburgse Dart Vereniging op het programma. Voor het eerst zou er dit jaar in 2 categorieën gespeeld worden met de ere en eerste divisie in poule A en de tweede, derde en vierde divisie in poule B. Met 22 deelnemers bij de heren in poule A, 9 in poule B en 8 dames een heel matige opkomst. Grote afwezigen in het heren toernooi Jan Huiskes, Rob Tilemans en titelverdediger Carré van Cuik bij de dames ontbrak ook dit jaar Sandra van Halderen.

In de eerste ronde meteen een top ontmoeting tussen twee outsiders voor de titel. Davy Verkooyen en Carlo van Cleef troffen elkaar waarin Davy na een relatief eenzijdige partij aan het langste eind trok. Dat het niet Carlo zijn dag zou worden werd al snel duidelijk. Twee ronden erna moest hij het opnemen tegen Koen Monsieurs en na het missen van een aantal dubbels was de pijp leeg en was het Koen die aan het langste eind trok.

Onder tussen stelde Sven van Dun (met overwinningen op Jeroen van Bijnen, Jeffrey Sparidaans, en Hendrie van Berkel) en Davy Verkooyen (met overwinningen op eerder genoemd Carlo van Cleef, Henry van Es en Willem van der Putten), zich nadrukkelijk kandidaat voor de titel. In een rechtstreeks duel maakte Sven met goede scores en aardige finishes indruk en plaatste zich rechtstreeks voor de finale.

In de finale trof hij uit eindelijk opnieuw Davy Verkooyen die na het verlies in de finale van de winnaars ronde zich terug vocht via de verliezers ronde, dit ging door middel van een overwinning op Jeffrey Sparidaans die zich een plek naar het podium baande na het verlies tegen Sven won hij van Roger Hellebrand, Koen Monsieurs, Willem van der Putten en Hendrie van Berkel en vond hij als nog zijn Waterloo tegen Davy. Iets wat niet echt nodig was maar de tijd van onze jonge sympathieke Tilburger komt nog wel!

Dit betekende dat Sven 1 keer  en Davy 2 keer zou moeten winnen (dubbel KO) om aanspraak te maken op de titel. Dat het tot een tweede partij kwam zegt weinig over de eerste die beide kanten op kon. In de tweede partij van de finale werd al snel duidelijk dat de koek voor Davy op was en dat Sven vandaag voor iedereen te sterk was. Hij kroonde zich dan ook tot de nieuwe Tilburgse kampioen!

In Poule B was het William van Dun die de titel greep door in een onderling duel, titel favoriet Joop van Boxtel op een 3:2 nederlaag te trakteren.

Bij de dames was er een geringe opkomst en werd er gespeeld in een poulesysteem (2 poules van 4), gevolgd door een kruisfinale en finale. Sharon startte met 3 overwinningen op een rij waarbij ze slechts 2 legs afstond. Marjolein Noyens werd verdienstelijk tweede en bemachtigde daarmee een plaats in de kruisfinale. In de andere poule was het good old Annette Wouters die haar stempel drukte. Ze verloor in haar poule slechts 1 leg aan Jacqueline Snijders die dan ook keurig 2 werd en loon na werken kreeg voor de afgelopen tijd. In de kruisfinale was het Marjolein die voor de verassing zorgde door Annette met 3:1 te kloppen en zo een goed weekend te bekronen met een verdiende finale plaats. De andere halve finale ging eenvoudig met 3:0 naar Sharon die dan ook op een enkele aarzeling na de finale met 3:1 naar zich toe trok en haar trilogie voltooide.

Sven en Sharon zullen de TDV vertegenwoordigen op de Champions League of Darts. Onze kampioenen zullen het opnemen tegen de winnaars van de andere lidorganisaties. De winnaars worden uitgezonden naar de Winmau World Masters en het kwalificatie toernooi voor de lakeside.

Heren A:                                                                     Dames:

1 Sven van Dun 1 Sharon Roosen

2 Davy Verkooyen      2 Marjolein Noyens

3 Jeffrey Sparidaans 3 Jacqueline Snijders 

Heren B:

1 William van Dun

2 Joop van Boxtel      

3 Martijn van Gorp

Herenkoppels:

1 Sven van Dun/Wesley Dielen

2 Davy Verkooyen/Willem van der Putten

3 Henry van Es/Jeffrey Sparidaans

Dameskoppels:

1 Sharon Roosen/Femke Naaijkens

2 Marian Schrijvers/Annette Wouters

3 Jacqueline Snijders/Bianca van Boxtel

Mixkoppels:

1 Jeffrey Sparidaans/Bianca van Boxtel

2 Michael Snijders/Marian Schrijvers

3 Davy Verkooyen/Ankie Hendriks

Finishes:

155     Martijn van Gorp

146     Roger Hellebrand

136     Sven van Dun

121     Sven van Dun

119     Willem van der Putten

116     Sven van Dun

115     Jan Doyar

104     Sven van Dun

100     Danny Bosch

​