NTOD wederom een groot succes

Foto: Evert Zomer

Zondag 23 oktober werd de vierde editie van Next Talent of Darts gehouden. Het evenement werd deze keer opnieuw georganiserd in Sporthal de Spil te Lent. In totaal waren er 33 aspiranten, 19 meisjes en 63 junioren afgereisd om een gooi te doen naar de titels. Helaas waren er deze keer maar 2 beloftes. Cor en Ayla hebben les gehad van Michelle Verberk en samen met Nederlandse selectie spelers Marvin van Velzen en Wessel Nijman nog een wedstrijdje gegooid. De volgende keer kunnen zij misschien wel meedoen aan het echte toernooi.
Wederom waren we verheugd met de deelname aan de 3 echte toernooien van onze Duitse vrienden en vriendinnen, een groep die elk jaar steeds groter wordt en uit meer regio’s afkomstig is. Alle categorieën begonnen in poules, waarna de nummers 1 en 2 van elk poule doorgingen naar de winnaarsronde en een gooi mochten gaan doen naar de titels. De nummers 3, 4 en eventueel 5 gingen verder in de verliezersrondes.
Bij de meisjes verliezersronde was Silvana Veltman de sterkste, Lolita Kamphuis werd met 2-0 verslagen. Kelly Megens en Joella Schrauwen behaalden de derde plaats. De finale verliezersronde bij de aspiranten was geheel Duits, David Tornow versloeg Leon Wilhelm met 3-0. Rian Veltman en Jilano Damen eindigden als derde. Fokke Aalbers eindigde de dag als winnaar bij de verliezersronde junioren. Hi versloeg Lorenzo Doezé met 3-0. Iwan Reijmer en Kjeld Pol eindigde als derde.
Bij de winnaarsrondes sneuvelde diverse favorieten voortijdig, maar ook daar konden uiteindelijk de prijswinnaars en kampioenen, na het spelen van de finales onder leiding van mastercaller Mats Gies worden gehuldigd. Bij de Aspiranten was het runner-up 2015 Daan Beernink die nu als winnaar van het podium stapte. De jeugd speler van DVO was met 4-2 Kevin Lasker van de D.O.T. de baas. Marcel Bus en Pim van Bijnen eindigden als derde. Bij de meisjes stonden 2 “oude” bekenden tegen elkaar Layla Brussel en Kyana Frauenfelder. Layla voorkwam, dat Kyana voor de tweede keer de titel mocht meenemen, door met 3-1 te winnen. Lerena Rietbergen en Veerle Hamelink eindigden als derde. In de finale van de junioren troffen we de kampioen NTOD Aspiranten 2013 Gijsbert van Malsen aan al waar hij mocht aantreden tegen Bas Leeflang die vandaag in bloedvorm verkeerde. Bas, jeugdspeler van de DBBR, wist de FDB-speler met 5-3 te kloppen en liet zich kronen tot Next Talent of Darts 2016 en wist zich daarmee net als Layla Brussel te verzekeren van deelname aan de Winmau World Masters 2017. Owen Roelofs en Marvin van Velzen eindigden als derde.
Iets voor 17:00 ging iedereen tevreden weer huiswaarts. Op naar 2017 voor het eerste jubileum!
Names organisatie NTOD, Martin Dekker
Foto’s zijn te vinden op de de Facebookpagina van de NDB. 

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/toernooien/item/2455-ntod-wederom-een-groot-succes