Nederlandse jeugdselectie traint gezamenlijk

Nederlandse jeugdselectie traint gezamenlijk

De Nederlandse jeugdselectie heeft afgelopen zaterdag 4 maart een training afgelegd bij Dartclub Nijkerk. Onder leiding van de nieuwe bondscoach Dick Bontekoe werd er door de jongens in allerlei samenstellingen tegen elkaar gespeeld. Door het aantal aanwezige meisjes (3) gooiden zij twee keer tegen elkaar. Het streven was om in vier uur tijd 27 partijen te gooien. Dit streven werd ruimschoots gehaald, waardoor er nog voldoende tijd was om ook nog teampartijen van 4 tegen 4 te spelen. Ook het broertje van Marvin van Velzen, Keanu van Velzen, gooide hierbij mee.
Al vanaf de eerste minuut zat de sfeer er die middag goed in en was te zien dat de jeugd er zin in had. Het niveau lag dan ook al direct hoog. Wessel Nijman gooide uiteindelijk negen keer 180 en Gijsbert van Malsen wist in de extra teampartij een 167-finish te gooien. De partijen tussen de jongens en de meisjes kenden veel spanning. Zo stond er bij twee partijen een stand van 2-2 op het bord. Op die momenten kregen de meisjes alle aanmoedigingen, maar tevergeefs.
De nieuwe bondscoach had voor het gebaar enkele kleine bekers meegenomen, die werden uitgereikt. Bij de jongens wist Gijsbert van Malsen al zijn negen partijen te winnen, terwijl de overige jongens bleven steken op vijf overwinningen. Bij de meisjes won Lerena Rietbergen. Zij had een beter legsaldo van Layla Brussel. En zo kon iedereen, na een middag van vier uur darts, met een glimlach naar huis.

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2597-nederlandse-jeugdselectie-traint-gegamenlijk