Nederlands Kampioenen bekend

Foto: NDBdarts

Sharon Prins en Hendrik Tooren zijn de nieuwe Nederlands Kampioenen bij de dames en heren-A! Bij de jeugd waren Justin van Tergouw (junioren), Lerena Rietbergen (meisjes) en Kevin Lasker (aspiranten) vandaag de sterksten, zij mogen zich eveneens een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. In de heren B categorie ging Marco Bruggeman met de titel aan de haal.

Bij de heren A gingen 139 deelnemers de strijd met elkaar aan wat resulteerde in een hele spannende finale tussen Hendrik Tooren en Derk Telnekes. Tooren pakte de eerste set maar Telnekes vocht zich goed terug in set twee. In een laatste spannende set van hoog niveau was het Tooren die net iets scherper was. Met 2-1 in sets winst is selectiespeler Hendrik Tooren dus een jaar lang Nederlands Kampioen! Telnekes wist de finale te bereiken door te winnen van o.a. Richard Veenstra (kwartfinale) en Silko VIsser (halve finale). Tooren versloeg op zijn beurt onderweg naar de eindstrijd o.a. Ahmad Ahmaddy (kwartfinale) en Wesley Harms (halve finale).  

Uitslagen Heren A

In het damestoernooi verschenen er 66 dames aan de oche. Opvallend was dat Aileen de Graaf, Nederlands Kampioen van 2015, al in haar eerste wedstrijd uitgeschakeld werd. Karin Krappen was hier verantwoordelijk voor maar moest later zelf in de finale het ondespit delven. In de halve eindstrijd wist ze te winnen van Priscilla Steenbergen en een ronde daarvoor versloeg ze Marian Levai.  De Nederlandse titel ging naar de sterke Sharon Prins, die in september ook al de Europese titel op haar naam schreef. De uit Zoetermeer afkomstige Prins wist de finale met 4-1 te winnen. Prins had de finale bereikt door te winnen van o.a. Anca Zijlstra (kwartfinale) en Anneloes Menger (halve finale). 

Uitslagen Dames

Bij de heren B gingen 157 heren de strijd met elkaar aan. Het was uiteindelijk Marco Bruggeman die Johann Brouwer wist te verslaan. In een spannende finale was hij met 4-3 te sterk voor Brouwer, ondanks wedstrijdpijlen tegen. Tim de Zeeuw en Iwan Jasbinschek wisten beide de halve finale te bereiken. 

Uitslagen Heren B

Bij de junioren zagen de kersverse Winmau World Master Justin van Tergouw en Henk Snijder op het podium. De ijzersterke van Tergouw, die recentelijk ook de Finder Master jeugd titel pakte, won de eindstrijd overtuigend met 4-0. Mike Jansen en Levy Frauenfelder wisten de halve finale te bereiken. Kevin Lasker en Keanu van Velzen speelden de finale bij de aspiranten. Lasker was hierin de sterkste en won met 3-1. Bij de meisjes stonden Lerena Rietbergen en Jeanine vd Bunt in de eindstrijd. Rietbergenl was in de finale de sterkste en wist te winnen met 3-1. Bij de jeugd waren er 80 junioren, 41 aspiranten en 15 meisjes aanwezig in sporthal Corlaer Nijkerk. Een prachtige opkomst. 

Uitslagen Junioren
Uitslagen Meisjes
Uitslagen Aspiranten

Wij bedanken alle vrijwilligers, toeschouwers en deelnemers voor een gezellige en geslaagde dag! Foto’s van het NK komen spoedig op onze Facebookpagina.

Wij feliciteren de kersverse kampioenen met deze fantastische titels!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-ranking/item/2513-nederlands-kampioenen-bekend