Nederland vertegenwoordigd in vijf van de zes finales

Foto: Bas van den Berk

Richard Veenstra en Wesley Harms hebben zich geplaatst voor de finale van het koppeltoernooi, welke op zaterdag gespeeld zal worden op het grote podium in Hotel Zuiderduin. Daarin treffen zij het sterke koppel Montgomery en Soutar uit Schotland.

In de halve eindstrijd versloegen ze het koppel O’Conner en Flood uit Ierland en een ronde eerder waren zij verantwoordelijk voor de uitschakeling van James Hurrel en Scott Mitchell. Harms uit Heerhugowaard en Veenstra uit Ossenzijl waren eerder op de dag al te sterk voor Labanauskas/ Barauskas uit Litouwen en Lemmer/ Becker uit Luxemburg.

De 34-jarige Veenstra wist zich gisteren al te plaatsen voor de finale van de WDF Europe Cup Darts Singles waarin hij zal uitkomen tegen Jim Williams. Zijn tegenstander uit Wales werd vorig jaar wereldkampioen bij de WDF.

De Nederlandse heren stonden vanavond in het Team Event in de kwartfinale waarin zij Zweden wisten te verslaan. Ook de halve finale tegen Schotland werd gewonnen. Hierdoor hebben de Nederlandse heren zich geplaatst voor de finale waarin ze het opnemen tegen Engeland.    

Bij de dames stond vandaag het single toernooi op het programma. De uit Zoetermeer afkomstige Sharon Prins kende een ijzersterke dag en wist de finale te bereiken ten koste van de regerend Lakeside kampioene Trina Gulliver.  De 28-jarige wist in de tweede ronde ook de grote favoriet Deta Hedman te verslaan. Ook Aileen de Graaf speelde een sterk toernooi maar moest in de kwartfinale haar meerdere erkennen in de Engelse Fallon Sherrock. De Engelse is morgen de tegenstandster van Sharon Prins in de eindstrijd. Anneke Kuijten en Anca Zijlstra kwamen ook ver, maar verloren helaas allebei bij de laatste 16.

De WDF Europe Cup Darts 2016 in Egmond aan Zee gaat morgen om 10.30 uur verder met  de allesbeslissende finaledag. Alle finales worden achter elkaar gespeeld.

Programma
Dames koppel finale: Edwards/ Griffiths (Engeland) – Hedman/ Winstanley (Wales)
Heren koppel finale: Harms/ Veenstra (Nederland) – Montgomery/ Soutar (Schotland)
Dames singles finale: Prins (Nederland) – Sherrock (Engeland)
Heren singles finale: Veenstra (Nederland) – Williams (Wales)
Dames team finale: Engeland – Nederland
Heren team: Engeland – Nederland

Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee is gastheer van het Europees Kampioenschap, georganiseerd door de Nederlandse Darts Bond in samenwerking met de World Darts Federation. In totaal nemen 32 landen deel aan het EK in Nederland.

De WDF Europe Cup Darts heeft een prachtige historie en indrukwekkende ‘Roll of Honour’. Zo won John Lowe in 1978 als eerste het singlestoernooi, andere legende Jocky Wilson deed dit met zijn Schotse collega’s in het teamevent. Maar ook beroemde namen zoals Bobby George, Phil Taylor en recenter Martin Adams zien we terug op de lijst van singlewinnaars. Net als de bekende Nederlandse darters Raymond van Barneveld, Co Stompé en Francis Hoenselaar. Zowel de Nederlandse heren als dames zijn in de historie van de WDF Europe Cup Darts driemaal overall kampioen geworden. Ook werden diverse koppels en tweemaal het heren teamevent gewonnen. Het laatste Europees Kampioenschap op Nederlandse bodem vond plaats in 2000.

De gehele finaledag zal gestreamd worden. Deze stream is te volgen op Winmau TV. Ben je geïnteresseerd om live te komen kijken? Dat kan. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de informatiebalie van het EK in Hotel Zuiderduin.

Ga voor alle uitslagen en meer informatie over het EK naar de volgende website: www.europecupdarts2016.com 

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2424-nederland-vertegenwoordigd-in-vijf-van-de-zes-finales