NDB stelt bondscoaches jeugd en heren aan

Foto: Bas van den Berk

De NDB heeft zowel een nieuwe bondscoach jeugd als bondscoach heren aangesteld. Dick Bontekoe zal per 1 januari verantwoordelijk worden voor de begeleiding van de jeugdselectie en het Nederlands jeugdteam. Interim coach John Lokken krijgt een vaste aanstelling als bondscoach heren.
Na het aangekondigde vertrek van Hermien Straten (klik hier) heeft de NDB de sollicitatieprocedure geopend voor de vacature bondscoach jeugd. Vanuit de vier ontvangen reacties zijn vervolgens gesprekken gevoerd met twee kandidaten waarna de keuze uiteindelijk voor Dick Bontekoe gemaakt is. Dick Bontekoe (45, Nijverdal) is ruim 10 jaar betrokken en verantwoordelijk geweest voor jeugddarts binnen de Dart Vereniging Oost-Nederland. Ook heeft hij organisatorisch een bijdrage geleverd aan diverse (jeugd)toernooien die in deze regio georganiseerd zijn en sluit hij al jaren aan bij diverse jeugdvergaderingen die de NDB organiseert. In het dagelijks leven is Dick Bontekoe Uitvoerder voor Nexus Infra. De NDB is zeer verheugd een opvolger gevonden te hebben voor Hermien Straten en kijkt dan ook met veel vertrouwen uit naar de samenwerking met Dick Bontekoe.
Naast de aanstelling van Dick Bontekoe krijgt huidig interim bondscoach John Lokken per 1 januari een vaste aanstelling. John Lokken werd begin juni aangesteld als interim-coach om het Nederlands herenteam te begeleiden tijdens de Six Nations Cup en de succesvolle WDF Europe Cup. Onlangs heeft een evaluatiegespek plaatsgevonden waarbij zowel door John Lokken als de NDB met tevredenheid terugeblikt is op de afgelopen maanden. De NDB is blij dat John Lokken met veel enthousiasme en plezier door wil gaan en hem net als Dick Bontekoe per 1 januari aanstaande vast aan te kunnen stellen. John Lokken (33, Stad aan ’t Haringvliet) begeeft zich al ruim 15 jaar binnen de dartssport, zowel nationaal als internationaal. Eind september won het Nederlands herenteam onder zijn begeleiding drie gouden medailles tijdens de WDF Europe Cup Darts 2016, waaronder de overall titel. In het dagelijks leven is John Teamleider bij de Agrimarkt.
De bondscoaches maken onderdeel uit van de Technische Staf, tevens bestaande uit het bestuurslid Breedtesport, bestuurslid Topsport (vacant) en de coördinator Technische Zaken (kantoor). De staf vergadert samen o.a. over het beleid, samenstelling van de teams en afvaardiging naar de topsport evenementen. Het bondskantoor organiseert en faciliteert alle praktische zaken. Meer informatie over de Nederlandse selecties en het topsportbeleid van de NDB is hier te vinden.
De NDB wenst Dick en John ontzettend veel succes als bondscoaches van de NDB!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2517-ndb-stelt-bondscoaches-jeugd-en-heren-aan