Mitchell, Fitton en O’Shea nemen deel aan HAL Open en HAL Masters

Mitchell, Fitton en O’Shea nemen deel aan HAL Open en HAL Masters

Voormalige BDO-wereldkampioen Scott Mitchell doet mee aan HAL Open Darts en HAL Masters. Mitchell is momenteel de nummer 2 van de BDO-ranking. In december reikte hij nog tot de halve finales van Finder Darts Masters. Ook Darryl Fitton, nummer 7 van de BDO-ranking en dartsicoon Tony O’Shea zijn van de partij in Evenementenhal Venray op zaterdag 18 en zondag 19 maart.

Het deelnemersveld krijgt mede door deze namen steeds meer gestalte. Eerder hadden zich onder meer regerend Europees kampioen Richard Veenstra, regerend wereldkampioen Jim Williams, drievoudig wereldkampioen Martin Adams, titelverdediger Geert de Vos en dartsicoon Co Stompé al ingeschreven.

Met deze drie nieuwe namen, Mitchell, Fitton en O’Shea, groeit de lijst met titelfavorieten. Fitton verkeert in topvorm. Afgelopen januari wist de nummer 7 van de BDO-ranking nog de halve finale te bereiken van het wereldpodium van de Lakeside. De Nederlander Danny Noppert bleek toen te sterk.

 

Dartsicoon Tony O’Shea

Als we het hebben over dartsiconen dan hoort in dat rijtje zeker Tony O’Shea, de 55-jarige darter uit het Engelse Stockport, thuis. Tony O’Shea, bijgenaamd ‘Silverback’, staat momenteel nummer 17 op de BDO-ranking en heeft een enorme staat van dienst. Hij speelde diverse malen op grote podia zoals de Lakeside, Winmau, en Finder Darts Masters. O’Shea heeft zich aangemeld voor HAL Open Darts en HAL Masters en de organisatie is benieuwd of hij een van deze titels op zijn inmiddels lange erelijst weet bij te schrijven.

 

400 inschrijvingen

Momenteel hebben zich al 400 darters ingeschreven voor HAL Open Darts en HAL Masters 2017. Deze vierde editie van HAL Open Darts en HAL Masters vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 maart. De inschrijving sluit over minder dan een maand. Inschrijven kan namelijk tot vrijdag 10 maart via www.halopendarts.nl. Meedoen kan alleen op basis van voorinschrijving.

 

Categorieën: heren, dames, jongens en meisjes singles

Op beide dagen wordt er gespeeld in de categorieën: heren, dames, jongens en meisjes singles (deelname vanaf 8 jaar). Het inschrijfgeld voor heren en dames is 20 euro per dag en voor de jeugd (8 tot 18 jaar) 10 euro per dag. De deuren gaan tijdens komende editie al om 9.00 uur open, zodat iedereen genoeg tijd heeft om zijn/haar spelerskaart af te halen en in te gooien. Het toernooi begint op zaterdag en zondag om 10.00 uur. De finales staan tussen 16.00 en 19.00 uur gepland. HAL Open Darts vindt plaats op zaterdag 18 maart, HAL Masters is op zondag 19 maart 2017. In totaal wordt er ruim 13.750 euro aan prijzengeld verdeeld.

Startbewijzen verdienen

Beide toernooien tellen mee voor de BDO ranking, de Finder Darts Masters ranking en WDF jeugdranking. Daarnaast verdienen de HAL Masters kampioenen (heren, dames en jongens) een startbewijs voor de Finder Darts Masters 2017, Winmau World Masters 2017 en Lakeside Playoffs. De HAL Open Darts kampioenen (heren en dames) verdienen een startbewijs voor Winmau World Masters 2017 en Lakeside Playoffs.

 

HAL Open Darts en HAL Masters vinden plaats in Evenementenhal Venray, De Voorde 30, 5807 EZ Venray. Meer informatie over de locatie: www.evenementenhal.nl/venray

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-nieuws/item/2583-mitchell-fitton-en-o-shea-nemen-deel-aan-hal-open-en-hal-masters