Michael van Gerwen niet genomineerd

Foto: PDC Lawrence Lustig

Naar aanleiding van diverse vragen vanuit o.a. de landelijke media en onze achterban rondom het niet nomineren van darter Michael van Gerwen voor het NOS/NOC*NSF Sportgala 2016 heeft de Nederlandse Darts Bond (NDB) gemeend hier een reactie op te geven.

De Nederlandse Darts Bond (NDB) heeft met teleurstelling vernomen dat darter Michael van Gerwen niet genomineerd is voor ‘sportman van het jaar’ t.b.v. het NOS/NOC*NSF Sportgala 2016. Dit ondanks zijn record brekende prestaties, behaalde titels, dominantie in de absolute wereldtop en ‘impact’ op de sportwereld en sportminded (televisie) publiek in het afgelopen jaar. Precies de argumenten waarom de NDB in november jl. Michael als aangesloten sportbond met veel vertrouwen heeft voorgedragen. Na het WK 2016 heeft Michael alle (!) acht major toernooien gewonnen waaronder het Europees Kampioenschap en de Premier League, naast 17 andere aansprekende titels. Een absoluut record en in onze ogen unieke prestatie, in navolging op fantastische prestaties in 2015 en zijn wereldkampioenschap in 2014.

Het niet nomineren van Michael voelt voor de NDB, hoe spijtig dit ook is, als gebrek aan erkenning en waardering van de dartssport en Michael van Gerwen als fantastisch sporter. Uiteraard wenst de NDB de fantastische sporters en coaches die wel genomineerd zijn ontzettend veel succes.

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-nieuws/item/2496-michael-van-gerwen-niet-genominee