McGeeney en Hedman winnen de Dutch Open Darts 2017

Foto: NDB/ Hans Willink

Mark McGeeney en Deta Hedman hebben de BAUHAUS Dutch Open Darts 2017 titels op hun naam geschreven. Voor Hedman is het de tweede Dutch Open Darts titel, nadat ze hem eerder won in 2010. McGeeney sleepte de titel voor het eerst binnen. Bij de koppeldames was er Nederlands succes te spotten. Aileen de Graaf en Sharon Prins verdedigden met succes hun koppeltitel bij de dames.

Single finales
Mark McGeeney ging voortvarend van start tijdens de finale. Hij had niets te vrezen van Ross Montgomery. ‘The Gladiator’ bleek moeiteloos af te stevenen op de winst, maar miste zes darts om het af te maken. Montgomery rook bloed en had meerdere darts om de stand weer tot 2-2 in sets gelijk te trekken. Dat lukte echter niet, waarna McGeeney het afmaakte via dubbel 1. Stand: 3-1

Deta Hedman wist in de finale de winnares van vorig jaar, Lisa Ashton, te verslaan. De tweede dames hielden elkaar de gehele wedstrijd in evenwicht, mede dankzij een knappe 160-finish van Ashton in de zesde set. Ashton wist echter niet langs Hedman te glippen, waardoor de Jamaicaanse de wedstrijd met 5-4 won.

Koppelfinales
Aileen de Graaf en Sharon Prins moesten zien af te rekenen met Deta Hedman en Lorraine Winstanley om hun tweede koppeltitel in twee jaar in de wacht te slepen. Het Nederlandse duo kwam snel 2-0 achter, maar wist die achterstand om te buigen. Onder het toeziend oog van duizenden uitzinnige fans gooide Sharon Prins de laatste pijl richting het bord: 4-3. De koppelfinale bij de heren ging tussen het duo Mitchell/Hurrell en Quinn/McGeeney. Mark McGeeney, die vorig jaar nog met Jimmy Hendriks de koppelfinale won, pakte met Craig Quinn een 4-2 voorsprong in de wedstrijd. Deze wisten zij echter niet vast te houden. Uiteindelijk gingen Scott Mitchell en James Hurrell er dankzij een 5-3 winstpartij met de beker vandoor. 

Dutch Open Youth
Tussen de wedstrijden van de heren en dames werden ook de finales van de Dutch Open Youth afgewerkt. Het toernooi, dat zondag pas begon, kende drie competities: meisjes, aspiranten (jongens onder 14) en jongens onder 18. Bij de meisjes ging Cheyenne Doddema er met de titel vandoor. Keanu van Velzen mocht zich kronen tot aspirantenkampioen en Ian Spaans is ten koste van Ramon Leferink de kampioen bij de junioren.
Wil je meer weten over de Dutch Open Darts ga dan naar: www.dutchopendarts.nl 
Voor verschillende leuke filmpjes bezoek onze Facebookpagina

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/dutch-open-darts/item/2562-mcgeeney-en-hedman-winnen-de-dutch-open-darts-2017