Marcel Blik en Sharon Roosen winnen eerste editie Open Tilburg

opentilburg_Winnaars_openTilburgMet 144 heren en 15 dames kan de organisatie (Sterkdarts) en haar sponsoren terug kijken op een goed eerste Open Tilburg. In Café en zalencentrum Bet kolen waren twee zalen met 14 dartbanen uitgerust. 301darts was aanwezig om de darters te voorzien van nieuwe materialen en let`s train darts had een hoekje ingenomen om zijn unieke train systeem te laten proberen. Onder het trainingsbord een mooie poster van de nieuwe doos. Als het aanslaat zal Let`s Train Darts een unieke samenwerking aangaan met Masterdarts. Met een betaalbaar systeem zal dit unieke trainingsconcept de huiskamers gaan veroveren.

De ogen van een volle zaal met Kruikenzeikerers waren gericht op de favorieten uit Tilburg. Sven van Dun en Benito van de Pas zijn de oogappels van de Tilburgenaren. Helaas troffen beide mannen elkaar in de halve finale, in dit onderling duel was het Sven van Dun die er als winnaar uit kwam. Met 5-2 was van Dun de eerste finalist. De andere halve finale ging tussen halve finalist Lakeside Wesley Harms en Hagenees Marcel Blik. met 5-4 werd Sparky ingeblikt door de Hagenees die zich plaatste voor de finale.

In de verliezersronde stonden de Belg Tony Martinez en Jeffrey de Graaf uit schagen. De 21 jarige de Graaf kon geen vuist maken, Tony Martinez won met 4-1 de b-poule. Bij de dames stonden Marilou Daamen en Sharon Roosen oog in oog aan het bord. Het was Sharon Roosen die met 3-1 de overwinning opeiste, Roosen is een ere divisie speelster uit Tilburg die nu de eerste dame uit de geschiedenis is als winnares open Tilburg darts.

Terug naar de grand finale tussen de lokale favoriet Sven van Dun en Marcel Blik die het tegen elkaar uitvochten voor de titel. van Dun die jaren geleden al in de Nederlandse selectie speelde kon het geweld uit Den Haag niet tegenhouden. Met 6-2 schreef ook Blik geschiedenis met de eerste overwinning ooit op het Open Tilburg.​​​​