Maikel Verberk in herenselectie

Foto: Nederlandse Darts Bond

Maikel Verberk uit Herpen (17 jaar) zal per direct toegevoegd worden aan de nationale herenselectie. De Technische Staf van de NDB heeft dit besluit genomen na evaluatie van zijn prestaties over zowel de laatste paar maanden als afgelopen jaren, op basis van het selectiereglement artikel B.4.
De jonge darter van ‘Rivierenland Darts Bond’ maakte afgelopen twee seizoen deel uit van de nationale jeugdselectie waarin hij zeer succesvol was. Hij werd WDF wereldkampioen in 2015 (in alle onderdelen!) en won tweemaal de EK Jeugd overall titel. Individueel presteerde Maikel ook fantastisch, zo won hij tweemaal op rij de Dutch Open Youth en werd hij Nederlands Rankingkampioen 2014-2015. Ook zijn instelling en teamspirit vielen positief op tijdens wedstrijden van het Nederlands team. Aangezien Maikel in februari 18 wordt en hierdoor niet meer in actie kan komen tijdens o.a. het EK Jeugd 2017 heeft hij leeftijdsdispensatie gekregen om binnen het NDB Rankingcircuit 2016-2017 bij de heren te spelen. Hij is dit seizoen fantastisch begonnen door zowel tijdens de Open Fries als de Open Rivierenland de kwartfinale te halen, waarbij hij een aantal selectiespelers wist te verslaan. Redenen genoeg voor de Technische Staf om Maikel Verberk deze kans te geven en zich door te laten ontwikkelen binnen de selectie.
Overigens zal Maikel Verberk tijdens de Winmau World Masters 2016 en Finder Darts Masters bij de jeugd deelnemen conform de leeftijdsgrenzen en spelregels van deze toernooien. In de afgelopen jaren is het maar een paar keer voorgekomen dat één of meerdere aanwijsplekken naar spelers zijn gegaan die de leeftijd van 18 nog niet hadden bereikt, zoals Jimmy Hendriks in 2012 en Jeffrey de Zwaan in 2013. Na toevoeging van Maikel Verberk bestaat de herenselectie uit twaalf spelers afkomstig uit negen verschillende lidorganisaties.

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2443-maikel-verberk-in-herenselectie