Loting EK Jeugd

Loting EK Jeugd

De WDF heeft zojuist de loting gepubliceerd van de WDF Europe Cup Youth 2016. Het meisjesduo Kyana Frauenfelder en Layla Brussel komen net als het jongenskwartet Maikel Verberk, Justin van Tergouw, Wesley Hurrebrink en Levy Frauenfelder namens Nederland in actie.
De jongens spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singeltoernooi. De meisjes spelen singles- en koppels in poules. Binnen elk onderdeel, bij zowel de jongens als de meisjes, zijn punten te verdienen en het land met de meeste punten wordt als Europees Kampioen Jeugd gekroond. Per onderdeel zijn er tevens medailles te winnen.
Justin van Tergouw zal in het singletoernooi beginnen tegen Ethan Smith uit Gibraltar. Wesley Hurrebrink treft de Zweed Hampus Norrström, Levey Frauenfelder mag uitkomen tegen Daniel Varga uit Tsjechië en Maikel Verberk treft Conor Heneghan uit Ierland. Het koppel Verberk/ Tergouw zullen in de eerste ronde gaan spelen tegen het Ierse due Barry/ Hefferman. Het andere Nederladnse duo Hurrebrink en Frauenfelder zal gaan spelen tegen het Schotse duo Johnston/ Gallazzi. 
De meisjes spelen hun singles en koppels eerst in poulefase. Kyana Frauenfelder neemt het op tegen 7 tegenstanders in poule 4. Layla Brussel is ingedeeld in een poule 2 met 6 tegenstanders. In totaal zijn er 4 poules. Het meisjeskoppel zit in een poule van 6 landen (in totaal 2 poules), waaronder ook Duitsland en België.
Klik hier voor de complete loting, deze is ook te vinden op de website van de WDF. Het EK jeugd 2016 zal dit jaar plaatsvinden in Hongarije.
In aanloop naar het EK jeugd zullen we alle Nederlandse deelnemers uitgebreid aan u voorstellen. Het EK jeugd 2016 zal dit jaar plaatsvinden van 13 t/m 16 juli. De begeleiding zal dit jaar bestaan uit bondscoach jeugd Hermien Straten, jeugdcommissielid Marijke Zomer en bestuurslid Jeugdzaken Rinus Loof. 
De Nederlandse Darts Bond wenst de spelers en bondscoaches alvast ontzettend veel succes, blijf de ploeg volgens via deze website!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2289-loting-ek-jeugd