Loting ‘Bronze’ ‘Gold’ NDB Team Cup

Loting ‘Bronze’ ‘Gold’ NDB Team Cup

Vandaag is op het bondskantoor van de NDB de loting voltrokken voor de eerste speelronden van de NDB Team Cup 2016-2017 ‘Bronze’ en ‘Gold’ categorie. Op vrijdagavond 3 maart komen voor de ‘Bronze’ categorie 14 teams uit 2de en 3de divisies door heel Nederland in actie, 9 teams hebben een bye. De ‘Gold’ categorie start pas op vrijdagavond 21 april, dan komen er 12 teams uit de ere- en 1ste divisies door heel Nederland in actie, 2 teams hebben een bye.
De NDB Team Cup is ingedeeld in noord en zuid waarbij conform de reglementen teams vanuit dezelfde lidorganisaties uit elkaar gehouden zijn en rekening gehouden is met niet al te grote reisafstanden. Het blijft echter wel een landelijke competitie dus een aantal teams zullen verder moeten reizen dan gebruikelijk om hun strijd om het landelijk kampioenschap te beginnen. De complete loting is hier te vinden (let op: teams in oranje velden spelen thuis):
Loting NDB Team Cup ‘Bronze’
Loting NDB Team Cup ‘Gold’
Alle captains hebben per e-mail de loting, teamlijst, wedstrijdformulier en overige documenten ontvangen. Indien dit niet het geval is neem dat direct contact op met de organisatie. De NDB Team Cup is een landelijke bekercompetitie voor competitieteams die bij één van onze aangesloten lidorganisaties actief zijn. De NDB Team Cup wordt gespeeld in knock-out vorm (zonder verliezersronde) en kent drie verschillende categorieën:
NDB Team Cup ‘Gold’: ere- en 1ste divisieteams (14 teams ingeschreven)
NDB Team Cup ‘Silver’: 2de en 3de divisieteams (51 teams ingeschreven)
NDB Team Cup ‘Bronze’: 4de en 5de divisieteams (23 teams ingeschreven)

Het speltype is vergelijkbaar met die van de regionale competities. Er zullen per wedstrijd vier singlewedstrijden, vier koppelwedstrijden en een teamwedstrijd gespeeld worden. De speelronden zijn op de volgende vrijdagavonden gepland:

Speelronde 1 laatste 64: vrijdagavond 10 februari (start ‘Silver’)
Speelronde 2 laatste 32: vrijdagavond 3 maart (start ‘Bronze’)
Speelronde 3 laatste 16: vrijdagavond 21 april (start ‘Gold’)
Speelronde 4 laatste 8: vrijdagavond 19 mei
Halve finales en finales: vrijdagavond 16 juni (centrale locatie)
Tot de halve finales en finales wordt dus gespeeld in de locaties van de teams zelf (wordt geloot), de halve finales en finales worden gezamenlijk (en voor alle categorieën) op één avond gespeeld in een centrale locatie (volgt). De teams strijden naast de landelijke titels ook om de zeer aantrekkelijke prijzenpot:

1ste plaats € 500,-
2de plaats € 250,-
3de plaats € 125,-
4de plaats € 75,-
Gedeeld 5de plaatsen € 25,- (4x)
Oftewel, € 1.050,- totaal per categorie!
Na elke gespeelde ronde wordt direct blind geloot voor de volgende ronde. Alle informatie over de NDB Team Cup is hier te vinden. Vragen, of wil je meer weten? Contact ons via telefoonnummer 030-2081180 of teamcup [AT] ndbdarts [DOT] nl!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-teamcup/item/2574-loting-bronze-gold-ndb-team-cup