Lakeside staat voor de deur

Foto: NDBdarts

Terwijl we nog vol aan het genieten zijn van het PDC WK kunnen we ons ook alweer gaan opwarmen voor het meest roemruchte dartstoernooi ter wereld. In Frimley Green zal de Lakeside World Professional Darts Championship plaatsvinden van zaterdag 7 tot en met zondag 15 januari.
Nederlandse Deelnemers
Bij de dames zien we drie landgenoten terug op het mooie Lakeside podium. Anca Zijlstra gaat spelen tegen de verliezend finalist van de Dutch Open Darts 2016 Lorraine Winstanley en Sharon Prins zal het moeten opnemen tegen tweevoudig Lakeside kampioene en winnares van de Dutch Open Dart 2016 Lisa Ashton. De laatste dame die in actie gaat komen is Aileen de Graaf. Zij gaat voor de vierde keer deelnemen aan de Lakeside en moet aantreden tegen Rachel Brooks. 
Bij de heren komt Jimmy Hendriks in de voorronde uit tegen David Cameron en zal Willem Mandigers gaan spelen tegen de Pool Krzysztof Ratajski. Wesley Harms treft in de eerste ronde de winnaar van de voorronde partij tussen Willem Mandigers en Krzysztof Ratajski en debutant Wouter Vaes treft Darryl Fitton. Richard Veenstra, die vorig jaar de halve finale van de Lakeside wist te halen, zal gaan spelen tegen de Schot Ross Montgomery. De Fries Danny Nopprt zal in zijn eerste wedstrijd uitkomen tegen de winnaar van de voorronde partij tussen David Cameron en Jimmy Hendriks.
Wil je het gehele speelschema zien ga dan naar onze toernooipagina.
De Engelsman Glenn Durant is net als tijdens de 2016 editie als eerste geplaatst voor de Lakeside 2017 en is daarmee de grote favrite voor de titel. De darter uit Middlesborough verloor in 2015 van Martin Adams in de halve finale en vorig jaar in de kwartfinale van Scott Waites. Dat hij in goede vorm verkeert heeft hij laten zien door de Winmau World Masters en de Finder Darts Masters op zijn naam te schrijven. Danny Noppert is als derde geplaats en is daarmee de hoogst geplaatste Nederlander. Bij de dames is Aileen de Graaf eveneens als derde geplaatst. Andere grote favoriten bij de dames zijn Lisa Ashton, Deta Hedman, Anastasia Dobromyslova en Trina Gulliver.  
Lakeside televisie: 
In 2017 zal het BDO Lakeside WK Darts niet langer live te volgen zijn bij de Britse staatsomroep BBC. Channel 4 heeft de uitzendrechten van de BBC overgenomen en zal vele wedstrijden live op tv uitzenden. 
Nederlandse winnaars
Christian Kist was in 2012 de laatste Nederlander die de Lakeside wist te winnen. Iedereen was destijds verbaast dat de darter uit Twente Tony O’Shea in de finale wist te verslaan. Maar er was al eerder Nederlands succes in Frimley Green. Raymond van Barneveld stond voor het eerst in de eindstrijd in 1995 en wist als eerste Nederlander de Lakeside in 1998 te winnen. Die overwinning zorgde voor een ware dartshype in Nederland en de sport groeide enorm. De uit Den Haag afkomstige ‘Barney’ wist ook in 1999, 2003 en 2005 de titel te winnen. In 2006 moest hij zijn meerdere erkennen in Jelle Klaasen die de grote ‘Barney’ wist te verslaan. 
Bij de dames was er slecht één keer een Nederlandse dartster die het prestigieuze toernooi op haar naam wist te schrijven. Dit was de Rotterdamse Francis Hoenselaar die tussen 2002 en 2009 maar liefst 6 keer de finale van Lakeside wist te bereiken en daarbij elke keer uitkwam tegen de Engelse Trina Gulliver. In 2009 wist onze landgenote dan eindelijk te winnen en ging ze met de hoofdprijs naar huis. 
Winnaars Lakeside 2016
De Lakeside titel bij de dames werd in 2016 gewonnen door de Engelse Trina Gulliver. In de Lakeside Country Club versloeg ze in de finale haar landgenote Deta Hedman met 3-2. Bij de heren mocht Scott Waites zich dit jaar de BDO Lakeside Champion of the world noemen. De Engelsman was in de eindstrijd met 7-1 te sterk voor Jeff Smith.
De NDB is aanwezig in Frimley Green om de Nederlandse deelnemers te begeleiden en hun verrichtingen te volgen. Alle informatie over de Lakeside 2017, zoals uitslagen, speelschema en uitzendtijden staan op de volgende toernooipagina. Tijdens de Lakeside zal er dagelijks een twitterfeed zijn met het laatste nieuws vanuit de Lakeside Country Club. Volg @NDBdarts dus zeker op twitter voor de laatste updates en nieuwtjes!
Wij wensen onze Nederlandse deelnemers en begeleiders heel veel succes!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/lakeside/item/2518-lakeside-staat-voor-de-deur