Kwalificatietoernooi Nederlandse Selectie

ndb-logoBeste leden,

Lees onderstaande even door. Wil je je hiervoor aanmelden stuur dan een mail met je gegevens naar voorzitter@tdvdarts.com. Let wel op de eisen!

In december 2012 is er voor het eerst een kwalificatietoernooi georganiseerd waarmee spelers zich konden plaatsen voor de Nederlandse selectie. Voor dit toernooi kregen de lidorganisaties de mogelijkheid om twee ‘eigen’ spelers af te vaardigen. Ook de nummers 9 t/m 16 van de NDB heren ranking en de nummers 5 t/m 8 van de dames ranking werden uitgenodigd. Een verslag van deze dag kunt u hier (http://www.ndbdarts.nl/rss/item/667-vier-nieuwe-selectiespelers) terugvinden. Zoals u kunt zien plaatste de huidige rankingaanvoerder en Winmau World Masters 2013 kwartfinalist Danny Noppert zich destijds via deze wedstrijden voor de selectie, zo snel kan het gaan!

Ook dit jaar zullen deze kwalificatiewedstrijden worden georganiseerd. Omdat het seizoen tegenwoordig weer loopt van september tot juni zal het kwalificatietoernooi op maandag 9 juni (2e pinksterdag) worden georganiseerd. Dit is volgens de NDB de enige beschikbare datum rekening houdend met de kampioenschappen van lidorganisaties, landelijke kampioenschappen van de NDB en internationale toernooien.  

Vorig jaar namen de ZDF, DVO, RDB, DBA, DONHN, RDO, DVK, PDB, SDC, DOT, DSWN, DBMN, RD, KDO, DOGD, BDC, DORA, SDC en VDO deel aan het toernooi.

De lidorganisaties dienen de plaatsen uiteraard wel te verbinden aan een competitie, ranking of toernooi welke bereikbaar is voor al haar leden. De afgevaardigde spelers dienen:

1. 18 jaar of ouder te zijn (dispensatie uitgezonderd);

2. winnaar te zijn van een competitie, toernooi c.q. ranking waar al uw (op hoger niveau spelende) leden aan deel konden nemen; (Dit hoeft dus niet een ranking te zijn die u zelf organiseert, maar kan bijvoorbeeld ook de NDB ranking zijn.)

3. minimaal 3 NDB Rankingtoernooien gespeeld te hebben bij de heren A of de dames in seizoen 2013/2014.

Door dit kwalificatietoernooi krijgen spelers in de subtop die wellicht de potentie hebben om de top te halen, maar dit via het NDB Rankingcircuit niet (direct) lukt, alsnog de kans op plaatsing binnen de Nederlandse selectie. De aangesloten lidorganisaties worden bij deze procedure betrokken en krijgen zodoende zelf de mogelijkheid hun eigen topspelers extra kansen te bieden!