Kwalificatiedag Nederlandse selectie!

Foto: NDBdarts

Aanstaande zaterdag 2 juli zal de Nederlandse selectie compleet gemaakt worden met maarliefst acht nieuwe selectiespelers. De dag is in tweeën gesplitst met in de ochtend de individuele play-offs van de landelijke competities en in de middag het bekende kwalificatietoernooi waarbij de 25 verschillende lidorganisaties spelers kunnen afvaardigen.
Individuele play-offs landelijke competities
Voor het eerst organiseert de NDB indviduele play-offs vanuit de SuperLeague en LaCo. Er worden drie aparte toernooien georganiseerd.
1. SuperLeague playoffs
De acht beste heren uit het singleklassement hebben een uitnodiging ontvangen. Als een speler niet speelgerechtigd was voor de Nederlandse selectie 2016-2017, of de uitnoding niet accepteerde, schoof deze plaats door naar de eerstvolgende. Op basis van de eindklasseringen is een pouleverdeling gemaakt waarbij de nummers 1, 4, 5 en 8 in poule A terecht komen en de overige spelers in poule B. De poules zien er als volgt uit:
Poule A
Vincent van der Meer (Kleine Eik)
Davy van der Zande (Oranje Bar)
Peter Marissen (Rietplas)
Jimmy Hendriks (Schot)

Poule B
Toon Greebe (Goudenregenbar Sterkdarts 2)
Jelle Wachtmeester (Rietplas)
Martijn Kleermaker (Bosgenoegen)
Danny Bosch (Red Alert Bet Kolen)
De beste twee uit elke poule spelen een kruisfinale en de winnaars van die wedstrijden plaatsen zich voor de Nederlandse selectie. De poulewedstrijden worden gespeeld over een best of 7. De kruisfinales zijn best of 9.
2. LaCo dames
Voor de dames is het verhaal hetzelfde. De pouleverdeling ziet er als volgt uit:
Poule A
Saskia van Zoeren (DBMN)
Anneloes Menger (DBMN)
Melissa Landkroon (DVO)
Bianca Hunneman (FDB)
Poule B
Kelly Streef (RDB)
Femke Herms (FDB)
Tamara Versteeg (DBA)
Marian Levai (RDO)
De beste twee uit elke poule spelen een kruisfinale en de winnaars van die wedstrijden ontmoeten elkaar in de finale. De winnaar van de finale plaatst zich voor de Nederlandse selectie. De poulewedstrijden worden gespeeld over een best of 5. De kruisfinales en de finale zijn best of 7.
3. LaCo jeugd
De pouleindeling bij de playoffs voor de jeugd ziet er zo uit:
Poule A
Iwan Reijmer (FDB)
Danny de Graaf (DBMN-B)
Ricardo van der Vloed (RDO)
Cem Yucebilgili (DBMN-A)

Poule B:
Gijsbert van Malsen (FDB)
Gian van Veen (DBMN-A)
Meinte Hibma (FDB)
Wesley Kok (DONHN)
De beste twee uit elke poule spelen een kruisfinale en de winnaars van die wedstrijden ontmoeten elkaar in de finale. De winnaar van de finale plaatst zich voor de Nederlandse selectie. De poulewedstrijden worden gespeeld over een best of 5. De kruisfinales en de finale zijn best of 7.
Sporthal Corlaer zal om 09.30 uur open. Spelers dienen zich voor 10.30 uur aan de wedstrijdtafel te melden. De wedstrijden zullen om 11.00 uur beginnen!
Kwalificatietoernooi Nederlandse selectie
In de middag zal het kwalificatietoernooi op het programma staan waarin nog eens vier spelers zich voor de Nederlandse selectie zullen plaatsen. Door dit kwalificatietoernooi krijgen spelers in de subtop die wellicht de potentie hebben om de top te halen, maar dit via de andere selectiemethoden nog niet is gelukt, alsnog de kans op plaatsing. Voor dit toernooi zijn de eerst volgende acht heren van de NDB ranking uitgenodigd die zich net niet via de ranking hebben geplaatst voor de selectie. Bij de dames geldt dit voor de eerstvolgende vier dames. Daarnaast hebben de lidorganisaties de mogelijkheid gekregen om twee dames en twee heren af te vaardigen. Dit alles resulteert in deze deelnemerslijst.

Het kwalificatietoernooi zal voor de vierde keer georganiseerd worden. Spelers als Richard Veenstra, Michel van der Horst, Danny Noppert, Vanessa Zuidema, Anca Zijlstra en Karin Krappen wisten zich in het verleden door middel van dit toernooi al eens te plaatsen voor de Nederlandse selectie.
De zaal is vanaf 09.30 uur toegankelijk voor alle spelers, zij dienen zich voor 12:30 uur bij de wedstrijdleiding te melden. De eerste wedstrijden beginnen vervolgens om 13:00 uur. Natuurlijk is de zaal open voor iedereen en nodigen wij u uit om te komen kijken!
Spelformat en loting
Er zal volkomen blind worden geloot op de dag zelf en er wordt gespeeld in knock-out in een langer format. De dames spelen best of 7 legs en de heren best of 9 legs. De beslissingswedstrijden worden gespeeld over best of 9 legs (dames) en best of 11 legs (heren). Uiteindelijk plaatsen twee heren en twee dames zich voor de Nederlandse selectie.
De NDB wenst alle deelnemers alvast heel veel succes!

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/nl-selectie/item/2299-kwalificatietoernooi