Justin van Tergouw BDO Lakeside World Youth Champion!

Foto: Evert Zomer

Justin van Tergouw is in Frimley Green gekroond tot de nieuwe BDO Lakeside World Youth Champion 2017. Op het beroemde Lakeside podium was van Tergouw met 3-0 in sets te sterk voor de Schotse Nathan Girvan.
De 16-jarige van Tergouw verloor direct de eerste leg van de eerste set. De daarop volgende 9 legs waren allemaal voor de Nederlander. Dat bracht hem op een eindstand van 3-0 in sets. Van Tergouw gooide 3 keer de maximale score van 180. Hij wist een gemiddelde te gooien van 88,20. Met deze overwinning kan hij naast een prachtige beker ook 5.000 pond bij laten schrijven.
Van Tergouw is niet de eerste Nederlandse darter die deze jeugdtitel weet te winnen. Colin Roelofs deed dit eerder al in 2015. Naast de titel van vandaag is Justin van Tergouw ook de Europees en Nederlands kampioen.
De NDB is aanwezig in Frimley Green om de Nederlandse deelnemers te begeleiden en hun verrichtingen te volgen. Alle informatie over de Lakeside 2017, zoals uitslagen, speelschema en uitzendtijden staan op de volgende toernooipagina.

Lees meer.. http://www.ndbdarts.nl/nieuws/lakeside/item/2542-justin-van-tergouw-bdo-lakeside-world-youth-champion